Web Analytics
Jump to content

Gjøre strengene som nye igjen


simenandreas
 Share

Recommended Posts

Har lest flere metoder for å "refreshe" strenger, men de fleste har konkludert med at det vel egentlig er en ting man gjør når man er helt blakk og ikke har råd til nye. Det gir ikke den samme attacken og slikt som i nye strenger. Har man 3 år gamle og kjempeseige og ekle strenger hjelper det nok en hel del. Men de blir jo aldri "som nye".

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har ett hovedproblem med koking av strenger: Materialtretthet.

Når du bender på strengekrøllen ved stemmeskruen for å ta ut strengen, så svekkes kjernen. Det betyr at risikoen for at strengen ryker øker.

Nå er det slik at jeg foretrekker innspilte strenger framfor nye, så koking driver jeg uansett ikke med. Litt EQ fikser som regel finjusteringen gjennom strengens levetid.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Spritbad er mye mer effektivt og holder lenger enn denne kokingen som en del holder på med. Man trenger da ikke dra fram den fineste whiskyen, eller whiskeyen for den del, konsenstrert vindusspylervæske holder lenge. Vil man "lyxa til det lite" kan man handle seg en bit med avløpsrør og tilhørende tetninger, slik at man kan unngå å rulle opp strengene. Spritbadet gjør strengene mye friskere, og holder mye lenger enn koking, som er omtrent som å tisse i buksa.

Det aller mest effektive er faktisk å vaske hendene før man spiller. Enkelt og greit.

Det er klart at det blir grisete når man svett og fæl etter å ha bært utstyr er innom den lokale Kebabpusheren og smører innpå en ladning MUK, krydder, fett og rømme, og så tafser på bassen rett etterpå.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Burde det ikke være mulig å konstruere en "strengevasker", en ting for å putte under strengene på en gitar, ha på litt sprit, legge en sak over, og ta fram og tilbake?

Link to comment
Share on other sites

Er det ikke bare å kjøpe seg en ny gitar når strengere er utslitt ;-)

John Entwistle om innspillingen av My Generation:

“I bought this Danelectro bass and it had these tiny, thin wirewound strings on. They were so thin, they sounded just like a piano, an unbelievably clear sound. The only thing was that you couldn’t buy these strings. When we recorded ‘My Generation,’ I ended up with three of these Danelectros just for the strings. The last one I had, the string busted before we actually got into the studio to re-record it, so I did it on a Fender Jazz in the end with tape-wound La Bella strings.”

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vi er jo relativt heldige idag, med alle mulighetene for nettkjøp osv. Det er jo ikke nødvendig å betale skjorta for en pakke strenger lengre heller, når en kan kjøpe fra Basstringsonline og andre. Har hørt mange rare historier fra Øst-Tyskland og andre land i Øst-blokken om hvor vanskelig det var å få tak i strenger; Det fantes bare et fast antall strenger for butikkene å ta inn, og var man heldig hadde man noen i vest som kunne sende strenger til en. Da var det sikkert helt nødvendig å koke osv.

Jeg er så kjip at jeg aldri kaster strenger, jeg tar vare på gamle sett som reserve. Når jeg tar de fram igjen, har de alltid littegranne liv igjen i seg etter å ha ligget uten tension en stund. Flatwounds, nylons og lignende varer jo lenge, (med mindre man ønsker seg en Steve Harris type lyd) og de er alltid kjekt å ha noen på lager. Jeg har enda noen perfekt innspilte Rotosound 77 flats, som jeg har brukt i 7 år liggende i en skuff just in case.

Ps. Kan legge til at jeg har god erfaring med den GHS stringcleaner greia. Det er dog viktig at man ikke tar på for mye, det stoffet der er nok ikke det beste å få masse av på hendene..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.