Web Analytics
Jump to content

Alfwood Eagle vs Eagle


PABben

Recommended Posts

Jeg fikk prøve en "alfwood Eagle" her om dagen og tenkte jeg skulle kjøpe en slik. Problemet var at Gitarhuset.no (som er eneste stedet jeg finner den) ikke får inn nye før til høsten.

Jeg kom over en brukt gitar av merket "eagle" med relativt lik logo. Er dette en billig kopi som jeg bør styre unna?

Link to comment
Share on other sites

Alfwood er vel Gitarhusets eget merke. Eagle er/var et billigmerke som en del butikker solgte unna til gibortpris for noen år siden. Husker man kunne få Eaglegitarer for ned i 500 kroner.

Uten at jeg kjenner disse merkene alt for godt vil jeg anta at begge kan karakteriseres som billigmerker og jeg hadde definitivt prøvd den aktuelle gitaren før jeg kjøpte den. Kan sikkert finne noen greie gitarer, men det er også mulig at man havner i feil ende av kvalitetsskalaen.

Link to comment
Share on other sites

Antar at det er to forskjellige merker, ja. Tidlige Eagle blei laga i Korea og er av en kvalitet som forsvarer prisen. De siste blei laga i Kina med stort sett koreansk hardware. Testa en del av gitarene, og det er hit eller miss alt etter modell. Har en mahognitele som er av god kvalitet, og er verdt utsalgsprisen på fire lapper, samt en rimelig P-bass som funker som den skal. Jeg ga imidlertid langt mindre for dem da jeg kjøpte dem på Backstage sitt overtagelsessalg.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.