Web Analytics
Jump to content

NGD - Fender Highway One Texas Tele


KristianF

Recommended Posts

Triggerhappy som jeg er, gav jeg et bud på en telecaster som lå på finn her om dagen og jaggu dukka den ikke opp igår...

Disse gitarene her er ikke så ofte de dukker opp, og var en modell som i utgangspunktet lå mellom Highway One og American Standard kvalitetsmessig.

Den skiller seg fra de to forhenværende med at den har 12" radius på gripebrettet, narrow/tall-bånd, vintagebro og "Hot Vintage"-mikrofoner. Ikke dagligdags kost kombinasjonen av vintagebro og den gripebrettradiusen, men det funker meget bra.

Så hvordan låter den?

Den låter telecaster. Vekta på den er rundt 3,6 kg, så den er ikke av de letteste.

Jeg tar meg selv i å foretrekke de som har middels vekt av en eller annen grunn, både lydmessig og komfortmessig. Jaja.

Bridgepickupen lever farlig da den låter ræv. Neckpickupen låter strat og det er greit for meg.

Ellers har jeg tatt meg selv i å gjøre som Frank, bruke de siste dagene før gitaren kom til å lete etter oppgraderinger til en gitar jeg ikke har testa.

Noen her som har erfaringer med Callaham bro og sadler?

Alt i alt er jeg positivt overraska. Har spilt på mange Fender-gitarer oppigjennom, og er innafor kvalitetsmessig.

Får komme med grundigere review når jeg har fått prøvd den live. :)

13889195938_834e2a821d_z.jpgIMG_3297 by Kristian Frostad, on Flickr

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Grattis - nydelig tele. Jeg liker godt to-tone sunburst på tele`er egentlig, men den trenger hvitt plekterbrett ;)

I tillegg til Callaham og Glendale, anbefaler jeg å kontakte Marc Rutters. Bare si hva du vil ha, så lager han det til deg.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for det, liker det selv!

Brukte gitaren på øving for første gang ikveld, bra fjøl med rom for forbedringer :)

Bridgemikken lever farlig, lurer på å slenge inn en Dimarzio Chopper T. Er vel å banne i kirka men..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.