Web Analytics
Jump to content

Rør til Marshall Vintage Modern 2266 topp


Guest Hans Hansen

Recommended Posts

Guest Hans Hansen

Heisann!

Vurderer å ta ut alle NOS Mullard rør i denne og bytte ut med noe nytt.

Forslag til noe bra både for power tubes og preamp?

Tenk soundet til The Darkness når du anbefaler, thats what I like:)

De spiller vel på crankede Marshall 100w super leads btw.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Takker men tenkte beholde de evt selge de om de har en del fartstid igjen som de burde ha da de ikke skal være mye brukt i følge forrige eier.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Tror jeg går for standard retube kitet til Eurotubes,

"If you just want more warmth, definition and a sweeter all around tone then this kit will do it. It uses a matched pair of the JJ KT66's, one balanced ECC83S for the phase inverter in V4 and three standard ECC83S's to replace the 12AX7's. If your amp is a combo or you want to use tube retainers remember to order a pair!"

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Det tror jeg ikke er en selvfølge. Jeg har ikke hørt hvordan en VM låter med originale rør så dette skal jo være en forbedring av kina rørene den kommer med originalt. Nå er jo mange brukere av VM veldig fornøyd med original rørene så jeg tviler vel på at disse JJ rørene kommer til å gjøre jobben dårligere sånn sett.

Folk flest virker være fornøyd med JJ rør: http://www.mylespaul.com/forums/squawk-box/23695-anyone-ever-use-jj-tubes.html

Men dette med rør er jo som med gitarer, noen liker Fender, noen prefererer Gibson, noen liker Gretch, andre liker Hagstrom etc..
Har lenge prøvd å google meg til hvilke rør som er "best" men har funnet ut at det er like mye pros and cons for alle merker så i sum er de like "gode" alle sammen..

NOS Mullard har jeg ikke noe forhold til annet enn at de stod i ampen da jeg kjøpte den. Synes de låter helt ok og er neimen ikke sikker på at jeg kommer til å merke noen forskjell uansett. Uansett så har jeg NOS Mullard rørene i reserve så kan alltid gå tilbake til de dersom jeg faktisk SKULLE høre noen forskjell og finne ut at JJ rørene låt dårligere.

Kan jo også være at de Mullard rørene er slitne og synger på siste verset (antar at Mr. Nærø kan si noe om gjenværende levetid på de?).

Selger av VM toppen nevnte at rørene var relativt nye og at ampen hadde stått til lagring en god stund og dermed lite brukt, men det kunne jo være salgs pjatt for alt jeg vet.

Blir uansett spennende å høre om jeg i det hele tatt merker noen forskjell.

Edited by frankajoerg
Link to comment
Share on other sites

Holder med GPM. Det der må vel være en av de mest spektakulære nedgraderingen jeg har sett... JJ preamprør er omtrent det kjipeste du kan sette i en forsterker etter mine ører. Som du sier, du har fremdeles Mullard-rørene, men jeg sliter litt med å skjønne hvorfor du ville bytte?

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Har kjøpt meg en DSL 50 som har JJ Tesla rør. Blir spennende å se hvordan den låter.

JJ KT66 rørene etc blir backup rør.

Mange er tydelegvis super happy med JJ rør.

Ja NOS Mullard er vel kanskje kremen men tror jeg hadde blitt happpy med JJ også.

Men ja NOS M låter knakende fett men blir veldig dyrt å ha ett sett med slike rør som backup:)

Kanskje jeg putter NOS røra i DSL når den kommer.

Vi får se.

Edited by frankajoerg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.