Web Analytics
Jump to content

Peavey 6505+ 112 - Buzz/støy


dolo
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en Peavey 6505+ 112 combo som støyer litt. Lurer egentlig bare på om dette er normalt, eller om det kan være noe galt med rørene eller noe? Den har to 6L6GC poweramp-rør, og fem 12AX7 preamp-rør. Buzzen justerer seg etter hvor mye gain jeg kjører på med, og blir svakere når ampen ikke mottar signal fra gitaren (har vanligvis en noise gate som fjerner støy fra gitaren, men ikke på videoen jeg har lagt ved). Noen som vet noe om dette? Er det noe jeg må leve med?

https://www.dropbox.com/s/ed0zrxzwku5jzt8/IMG_0006.mov

Link to comment
Share on other sites

Tja, jeg ville fjernet alle preamprørene først og så startet opp forsterkeren. Det er ikke mulig å forsterke noe signal da, men om det er noe problem med utgangsrørene/utgangstrinn vil det kunne avsløres. Deretter slår man av forsterker og setter inn neste rør (12ax7), det som er plassert nærmest utgangsrørene, slår på forsterker og hører. Om det ikke skjer noe gjenta prosessen til alle rørene er inne. Om ikke spesifikt rør avslører feil så er nok problemet i strømforsyningen og støyen fordeles til alle rørene. Det er heller ikke noe problem å la rørene i preamp bytte plass, eksperimenter. Dette gjør jeg alltid for å sette det minst mikrofoniske rør først i kretsen. Om ikke rørtesten gir resultater så vil jeg anbefale å levere den inn til noen med utstyr og kompetanse til å feilsøke…

Link to comment
Share on other sites

har du pedaler koblet foran? Har du testet andre steder enn der du spillte inn videoen? Var det i såfall like mye støy da? Tenker bare at det KAN være problemer med støy i elektrisk anlegg, selv om det høres litt ut som rørproblemer.

Link to comment
Share on other sites

Har testet litt nå, uten å bli noe klokere. På vedlagt bilde har jeg nummerert slotene til preamp-rørene. Til å begynne med tok jeg ut alle preamp-rørene, satte i et rør i slot nr 2 og testet. Ingen støy, kun en svak brumming dersom jeg la øret inntil høyttaleren. Fortsatte med enda et rør i slot 3, samme resultat. Og det samme gjentok seg med rør i slot 4 og 5. Når jeg da satte rør i slot 1, var buzzen/støyen tilbake. Tok ut alle rørene igjen, utenom røret i slot 1. Fortsatt støy, men ikke like sterk. Byttet ut røret med et av de andre, samme resultat. Testet alle rørene i denne sloten, og hver gang var den samme støyen der. Det er altså ingenting støy med rør i slot 2, 3, 4 og 5, men i slot 1 blir det støy uansett.

Jeg er ganske grønn når det kommer til det tekniske med forsterkere, så hva tror dere kan være feilen her?

Og nei, jeg har ingen pedaler foran, og jeg har testet ampen i flere forskjellige hus med samme resultat.

post-10034-0-61606900-1393947885_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Kjør test en gang til. Men når du setter i preamprør så starter du med rør 1, så 5-4-3-2 (følger dine nummer fra bildet). Da gjør du testen slik jeg mente.. Du vil trolig få gradvis mer støy..

Edited by SteikBacon
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.