Web Analytics
Jump to content

Peavey 6505+ 112 - Buzz/støy


dolo

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en Peavey 6505+ 112 combo som støyer litt. Lurer egentlig bare på om dette er normalt, eller om det kan være noe galt med rørene eller noe? Den har to 6L6GC poweramp-rør, og fem 12AX7 preamp-rør. Buzzen justerer seg etter hvor mye gain jeg kjører på med, og blir svakere når ampen ikke mottar signal fra gitaren (har vanligvis en noise gate som fjerner støy fra gitaren, men ikke på videoen jeg har lagt ved). Noen som vet noe om dette? Er det noe jeg må leve med?

https://www.dropbox.com/s/ed0zrxzwku5jzt8/IMG_0006.mov

Link to comment
Share on other sites

Tja, jeg ville fjernet alle preamprørene først og så startet opp forsterkeren. Det er ikke mulig å forsterke noe signal da, men om det er noe problem med utgangsrørene/utgangstrinn vil det kunne avsløres. Deretter slår man av forsterker og setter inn neste rør (12ax7), det som er plassert nærmest utgangsrørene, slår på forsterker og hører. Om det ikke skjer noe gjenta prosessen til alle rørene er inne. Om ikke spesifikt rør avslører feil så er nok problemet i strømforsyningen og støyen fordeles til alle rørene. Det er heller ikke noe problem å la rørene i preamp bytte plass, eksperimenter. Dette gjør jeg alltid for å sette det minst mikrofoniske rør først i kretsen. Om ikke rørtesten gir resultater så vil jeg anbefale å levere den inn til noen med utstyr og kompetanse til å feilsøke…

Link to comment
Share on other sites

har du pedaler koblet foran? Har du testet andre steder enn der du spillte inn videoen? Var det i såfall like mye støy da? Tenker bare at det KAN være problemer med støy i elektrisk anlegg, selv om det høres litt ut som rørproblemer.

Link to comment
Share on other sites

Har testet litt nå, uten å bli noe klokere. På vedlagt bilde har jeg nummerert slotene til preamp-rørene. Til å begynne med tok jeg ut alle preamp-rørene, satte i et rør i slot nr 2 og testet. Ingen støy, kun en svak brumming dersom jeg la øret inntil høyttaleren. Fortsatte med enda et rør i slot 3, samme resultat. Og det samme gjentok seg med rør i slot 4 og 5. Når jeg da satte rør i slot 1, var buzzen/støyen tilbake. Tok ut alle rørene igjen, utenom røret i slot 1. Fortsatt støy, men ikke like sterk. Byttet ut røret med et av de andre, samme resultat. Testet alle rørene i denne sloten, og hver gang var den samme støyen der. Det er altså ingenting støy med rør i slot 2, 3, 4 og 5, men i slot 1 blir det støy uansett.

Jeg er ganske grønn når det kommer til det tekniske med forsterkere, så hva tror dere kan være feilen her?

Og nei, jeg har ingen pedaler foran, og jeg har testet ampen i flere forskjellige hus med samme resultat.

post-10034-0-61606900-1393947885_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Kjør test en gang til. Men når du setter i preamprør så starter du med rør 1, så 5-4-3-2 (følger dine nummer fra bildet). Da gjør du testen slik jeg mente.. Du vil trolig få gradvis mer støy..

Edited by SteikBacon
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.