Web Analytics
Jump to content

Varighet på rør


tommy_sn

Recommended Posts

Tja, varigheten på rør vil jo selvfølgelig variere på bruk. (Står ampen stasjonært eller blir de flyttet hit og dit f.eks). Varme rør er ekstremt lite glad i støt. Beskjeden jeg fikk i butikken da jeg kjøpte min Marshall, var ca 4 år ved "pen bruk"

Ang dine andre spm må du nesten vente på andre mer erfarne/teknisk kyndige :)

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke det er noen fasitsvar på hvor lenge de varer..

I Jet City manualen skriver de at med et par timers bruk daglig vil powerrør holde iallfall 1 år, preamprør i to...

Preamprør kan godt vare i flere tiår også....

Link to comment
Share on other sites

Det er nok som mange sier her helt avhengi av forsterkertype og hvor mye du bruker den. jeg skifter som regel hvert 2. eller 3. år. preamprørene varer gjerne lit lengre. Har vel ca 20-25 gigger per år + lit freelance med revy kor studio osv.

Link to comment
Share on other sites

Noen på forumet her bytter jo en gang i året. Dette er å kaste kroner ut av vinduet.

Jeg har en hjemmelaget Mesa MKIII klone som er rimelig HiGain. Når jeg var på mitt mest aktive med spilling måtte jeg bytte det røret som stod for det meste av vrengen ca. en gang i året. Det merket jeg på at jeg jevnling måtte skru opp Gain, og når jeg kom til 8-9 så skiftet jeg.

De andre rørene har en mye roligere hverdag og bør ikke skiftes like ofte.

Noe annet som spiller inn er hvilke kvalitet du kjøper.

Nå spiller ikke jeg så mye lenger, men det kan gå 10 til 20 år før jeg bytter. Jeg vet det er som å banne i kjærka, men de holder mye lenger enn hva enkelte her på forumet skal ha det til!

EDIT: De billigste kinesiske rørene holder nok ikke like lenge, som de du betaler litt mer for!

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Du sparer på utgangsrøra hvis du ikke kjører dem hardt. (hvis det er det du lurer på?)

Hvis du har en forsterker der du kan veksle mellom forskjellig output,

så er det nok helt avhengig av hvordan ampen er konstruert.

Men det er også mange andre faktorer som er avgjørende.

F.eks. er det rør som ikke tåler å settes i vintage amper.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.