Web Analytics
Jump to content

Neck og bridge pickup på Gio RG


KimT
 Share

Recommended Posts

Ok, nå som jeg har funnet bruksanvisning på nett, og funnet ut jeg må stikke innom min lokale musikkbutikk og kjøpe fjærer, og justere litt, har jeg ett annet spørsmål.

Gitaren min, en left hand Gio RG 170, har 3 pickups, humbucker, single coil, og humbucker. Men etter mitt øre, er bare bridge pickupen egentlig spesielt god til relativt rene lyder. Neck pickup låter veldig bass, litt "grumsete", antar dette er litt fordi dette er en litt rimelig "metal" gitar. Som den er nå, er neck pickupen lavere enn begge de andre to. Er det vanlig på en slik gitar? Og vil justering av neck humbuckeren gi gitaren bedre lyd?

Link to comment
Share on other sites

Et par pickups fra GFS vil være en rimelig og meget god oppgradering av denne gitaren..

Pickupene kan som det er nevnt, justeres. Det er ikke lurt å ha de for nære strengene, litt avhenging av smak, pickuptype og slikt er ca. 5 mm en grei avstand å ta utgangspunkt i. Kommer pickupen for nære, får man forsterket uønskede overtoner, man kan få litt dårligere sustain, men mn får også sterkere lyd. På bridgepickupen blir det gjerne litt mer bass i pickupen i tillegg.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Oj, høres ut som en god ide, med en GFS. Men om jeg bestemmer meg for å sette inn GFS pickups kan jeg kanskje bytte alle 3? Ser masse ulike typer for salg. Husker jeg lekte meg litt med tanken på hvordan Ibanez'en min med en Dimarzio Evolution pickup, men GFS er kanskje ett mer fornuftig valg. :)

Link to comment
Share on other sites

Det å bytte alle tre er ikke dumt.

Vi er alle forskjellige, og noen av oss har romsligere budsjett enn andre, men det å sette inn en Evo i en så rimelig gitar blir for meg litt overkill. Det gjør man hvis man ser poenget i akkurat det. I forhold til pris og kvalitet er GFS her et greit valg. Noen få blir skuffet, men veldig mange av forumets medlemmer er godt fornøyd med å sette inn GFS i gitarer som la oss si koster under 3-4 tusen kroner.

Jeg har heller ikke sett en eneste klage på GFS i forhold til kundebehandling. Folk får det de bestiller, rimelig kjapt, og det er aldri tull med bestillinger. De få reklamasjonene som noen har postet om har blitt godt tatt vare på.

Link to comment
Share on other sites

GFS er absolutt trygt å handle med. Leverer kjappere enn mange norske nettbutikker og ikke noe spørsmål hvis man har noe å klage på. Husker jeg bestilte et sett med stemmeskruer i gull, men fikk sorte. Sendte mail hvor jeg påpekte det, og de sendte sporenstreks riktig vare. Det var ikke en gang snakk om å sende tilbake det settet jeg hadde fått feil tilsendt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.