Web Analytics
Jump to content

Starting the Shred.


Metal-FTW
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har lenge spilt gitar, og har holdt på innenfor metalsjangeren i lange tider nå. Jeg har ansett meg selv som em rytmegitarist, men nå på torsdag fant jeg ut at det var for real på tide å bevege seg inn i "the world of shredding". Så 10 timer på torsdag, og 10 timer på fredag gitt til nihard dedikert øving på skalaer, alternatepicking, economypicking, legato, fingerindependence- osv osv. Men, i går kveld merket jeg noe "rart" i venstre hånd (frethand). Mindten (ca)av håndflaten på oversiden av hånden var preget av et slags litt rart ubehag, som jeg ikke tidligere har kjent. Er dette å anse som normalt når en vier seg ut på shreddesiten?

Jeg prøvde å google det litt, men som i de fleste tilfeller, fant jeg en dels sier som forklarte meg at jeg hadde kreft og 2-3 skjeldene dødlige syndromer.

Takk på forhånd

Edited by Metal-FTW
Link to comment
Share on other sites

Ok. Takk. Var bare litt pussig, da jeg ikke har merket det før. Men ja, kanskje litt ekstremt å kjøre 10 timer daglig i lengden. Noe anbefalte øvingsrutiner for å oppnå shredskills?

Øv på ting du synes høres jævlig fett ut helt til du synes det går fort nok, uansett hva det er. Det trenger ikke være et skalaløp for å være shred, eller gå fort. Det er bare det man vanligvis øver på å spille fort. Og det synes jeg er litt synd. Hvis du hører litt på noen vise ord fra Guthrie Govan, så er det meste han spiller lynraskt, noe som han egentlig bare synes høres kult ut, og øver på det til det sitter automatisk i fingrene, hastigheten kommer litt "av seg selv".

Link to comment
Share on other sites

Ok.. Takk igjen. Jeg har bare på disse få dagene med øving, hatt en ganske god følelse på forbedring, allerede. Jeg tror ubehaget på overarmen kan skylles finger independece-øvelser og movement economy-øvelser . Prøvde en varian a "spider" som jeg ikke har sett tidligere.

Men takk for tids :)

Edited by Metal-FTW
Link to comment
Share on other sites

Nå er musikkpedagoghatten på:

SLOW AND STEADY!

Hastighet, nøyaktighet og teknikk bygges sten på sten, dag for dag. Alle de nye evnene og kunnskapene du tilegner deg skal modnes og internaliseres. Du utvikler både sensomotoriske (muskelhukommelse, som f.eks. akkordformer) og kognitive (bevisste handlinger, som f.eks. skalavalg i improvisasjon) evner, og disse prosessene tar tid. Noe vil gå fort, noe vil ta lang tid. For å bruke meg som eksempel, så har jeg tatt kvantesprang i forståelse/bruk av skalatyper og arpeggioer over det siste året, mens plekterteknikken min har tatt museskritt de siste 4 årene. Det handler selvsagt også om prioritering av øvingstid, metoder og forutsetninger, men poenget mitt er der.

Tre tips/råd fra meg:

1. Bruk metronom. Shreddere uten timing er verre en verst.

2. Knytt alt opp mot musikk. Mekaniske øvelser som "the spider" er effektive, men når får du reell musikalsk nytte av dem? Bruk gjerne tid på øvelser, men du får mer igjen for å plukke et repertoar som bygger opp under teknikkene du ønsker å lære deg. Da lærer du tross alt låter og musikalsk bruk av teknikker. Ta for deg f.eks. Eugene's Trickbag - sweeping, arpeggioer i ørten former, string skipping, legato, plekterteknikk, alt i en låt.

3. Sett deg litt mer konkrete delmål. Hovedmålet ditt er "lære å shredde", men hvordan kommer du dit? Du kan godt ha rene hastighetsmål ("Innen mars skal jeg klare å spille 16-deler i 150 bpm."), eller repertoarbaserte mål ("jeg skal spille Paganinis Caprice 24 feilfritt på den lokale jammen i april"). Det viktigste er at du setter deg delmål som du faktisk når - da dyrker du motivasjonen din. :)

4. Ikke slit deg ut, hverken fysisk eller mentalt. 10 timer øving om dagen er i utgangspunktet uproblematisk, men du bør ha et variert innhold, med teknikk, skalaer, repertoar, improvisasjon, og evt. teori og gehørstrening. Da utvikler du deg ganske helhetlig, og du unngår slitasje på muskler, sener og motivasjon. Det blir ikke mye shredding hvis du møter veggen i mars.

Men er du allerede nå motivert til 10-timers økter, så tenker jeg du spiller sirkler rundt meg om et års tid. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.