Web Analytics
Jump to content

Noen som kan fortelle meg litt om denne bassen?


lammis
 Share

Recommended Posts

Har fått låne en bass av en venn av min far som har kjøpt dette instrumentet på 70 tallet.

http://www.lammis.no/albums/bass/ <<<<---link til bilder.

Som det går frem av bildene så er det en "Grand Bass Morris", og på halsen står det at det "MB-190".

På baksiden er det brent inn "HS Anderson, Part II, By Morris", samt at den er laget i Japan.

Den trenger litt vask og rens, ellers ser den pen og fin ut, uten riper eller hakk.

Noen som vet noe historie, samt verdi?

Primærspørsmålet er vel også: Bassen er i god stand, men den trenger nye trenger, samt en skikkelig rens/ vask/ behandling. Ellers så virker alt som det skal, og den spiller bra som bare juling. Men vil nok spandere på den en elektronisk rens, da jeg får litt støy (buzzing/ summing) når jeg kobler den til PA til tider.

Jeg er HELT fersk på gitar/bass så jeg kan veldig lite om streng-instrumenter. Jeg er best på blåse-instrumenter, og der har man ikke slike problemer. Men er det sånn at det er billigere å bare kjøpe en ny bass, enn å ha denne på service, så vil jeg jo revurdere det selvfølgelig.

Jeg har en Epiphone Thunderbird IV Bassgitar Vintage Sunburst på vei, så mine spilleferdigheter på bass er ikke så gode at jeg har lov å kreve så alt for mye, men jeg vil jo helst spille på ett instrument som er så lettspilt som mulig. Men det merker jeg vel når jeg får den andre bassen....

Jeg hadde satt pris på litt input av dere som har litt peiling. Denne bassen er alt for fin bare for å ligge i en kasse.

Hilsen

John-André

Edited by lammis
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ingenting om den, men den ser jo bra ut på bildene. Halsen ser laminert ut, noe som skal gjøre den mer solid og stabil. Hvis du ønsker å beholde den, så synes jeg du skal koste på deg det du nevner. Det koster uansett ikke mer enn en ny bass som "spiller bra som bare juling".

I tillegg er det et familieklenodium, men du må jo selv kjenne på hva den betyr for deg.

Edit: Har søkt på nettet og i New Zealand var det en som vurderte å kjøpe en brukt. Den hadde en utropspris på drøyt 600 USD, noe de fleste på talkbass som svarte mente var høyt og svært prutbart:

http://www.talkbass.com/forum/f8/japanese-morris-grand-bass-1028598/

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

P bass med gjennomgående hals? Fett!

Det jeg kan si om den av å se på bildet:

5 delt Laminert gjennomgående hals i lønn med det som ser ut som Valnøtt-fineer, Gripebrettet ser ut som det er Ibenholt, Vingene (Kroppen) ser veldig ut som Ask.

Visstnok så var disse bassene håndbygd på samme fabrikken (Moridira) som Hohner sine instrumenter på 70tallet, og Prince spiller på en H.S Anderson tele. (Kalt MadCat) Her er hjemmesiden deres, jeg kan ikke et kløyva ord japansk, så jeg kan ikke si deg hva som står her :Phttp://moridaira.jp/h_s_anderson

Skulle gjerne hatt hendene på den bassen selv, bare for å finne ut hvor bra kvalitet den er, for min del så ser den meget intressant ut.

Verdi kan jeg ikke si noe om, uansett hvilken historie bassen har så vil folk flest bare se på den som nok en "Japan-kopi".. men tror jeg hadde testet markedet for 5000 på den, av den enkle grunn at den er noe så fett og sjeldent som en P bass med gjennomgående hals, Det er absolutt en bass som vekker interesse.

Det er en vesentlig stor forskjell på de der da, Sarge, Den der er bolt on.

"would bang"

Edit:

Om du bor i Oslo-området må du bare komme innom for en gratis setup :P

Edited by Thunder Fingers
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja, se der, ja. Jeg så ikke bildet av baksiden før nå. Gjennomgående hals er absolutt et kvalitetstegn. Du får neppe et tilsvarende nytt instrument til under 6000 kroner, vil jeg tro, om det i det hele tatt finnes.

Hva din er verdt kommer også an på båndslitasje og slikt. Men støtter Thunder i at dette ikke er hverdagskost, og kanskje noe noen er interessert i.

Mitt råd: Gi den en rens og sammenlign den med Epi-bassen du har på vei. Jeg mistenker at "gammelbassen" har både bedre ergonomisk balanse og har mer nyansert lydbilde. Forsøk også å spille dem stående. Kan hende du velger å beholde den gamle.

Edited by sarge
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har ikke særlig greie på bass som sådan, men den der, som både har historie og unik coolness (gjennomgående hals!) ville jeg brukt noen kroner og/eller timer på å pusse opp. Som Sarge nevner er ergonomien bedre enn en T-Bird - det kan jeg bekrefte siden den ene bassen jeg har er en T-Bird, og den er ikke så godt balansert som andre basser jeg har prøvd.

(Hvis noen ønsker å bytte en praktisk talt ubrukt Epihone Thunderbird Pro IV VSB (neck-thru) mot en Ibanez SR eller lignende, send meg PM!)

Edited by DrJustice
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Om du bor i Oslo-området må du bare komme innom for en gratis setup :P

Takker og bukker for fin tilbakemelding, samt tilbud om setup! Nå bor jeg i Florø (9 timer kjøring fra Oslo), så det blir vel litt i overkant å kjøre ens ærend. MEN, jeg er der da en og annen gang. Vi kan ta kontakt når jeg vet jeg skal nedover.

Ellers kunne jeg veldig godt ha tenkt meg å fått pussa opp bassen litt. Men trenger både hjelp og gode råd på veien til det. Noen som vet om noen på vestlandet som kan bistå og er flinke på slikt?

Bassen er ikke til salgs, til info. Men greit å vite ca. verdi :)

Hilsen John-André

Edited by lammis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.