Web Analytics
Jump to content

Hardware for Tellys?


Guest Hans Hansen
 Share

Recommended Posts

Guest Hans Hansen

Heisann!

For alle mine les pauls og SGs så bruker jeg Faber hardware, men finnes det ikke lightweight good shit hardware for telecastere?

Kunne ikke se at verken Faber eller Tonepros har dette.

Noen som vet?

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Takker for tipset:)

Koster meg ca 1400 spenn. Vi får se om jeg går for den. RS kit og bone nut bør være nok for min del men når man først begynner å se på ting man kan oppgradere en fjøl med så renner hundrelappene plutselig fort avgårde i mongo stil :blink:

Neste på lista er vel stemmeskruer... :ninja: Madness, total madness!! :)

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke det er såååå mye å hente på stemmeskruesiden, de som sitter på den er bra nok de (selv om jeg liker TonePros Kluson bedre enn eksempelvis Allparts Kluson)...., men om du MÅ bytte, gå for TonePros.

Når det gjelder stol kan det være noe å hente ved å bytte sadlene, men kan ikke uttale meg da jeg ikke kjenner til kvaliteten på de som står på Bajaen.

Link to comment
Share on other sites

Bytta til denne på ein Tele Plus Deluxe, syns det gjorde underverk.

t_abrdg6a.jpg

(Callaham)

En 'plus deluxe' har vel sån moderne type stol med 6 støpte sadler ?

Bytta ut originalbridgen på min Nashville B-Bender Telecaster (modern med 6 støpte sadler) mot en 'vintage type' Glendale stol med tre sadler og merket stor forskjell ja ...

Men en Baja Tele har vel 'vintage type 3 saddle bridge' originalt, eller ?

Da tror jag det ikke er så mye å hente ?

Ellers er det vel enten Glendale eller Callaham som er tingen ? ;)

Edited by juzzizhow
Link to comment
Share on other sites

Hvorfor ikke teste den først, og se om du er fornøyd slik den er? Det er jo ikke sikkert at nut`en er dårlig filt?

Og mtp hardware, jeg har prøvd masse av det som er nevnt her. Det er ingen tvil om at både Glendale og Callaham er bra saker, men ei Fender bridge plate og vanlige messingsadler funker fett det også. Det er ikke så mye forskjell å merke slik som prisen tilsier.

Men hvis du vil ha bra (men dyre) saker, så ville jeg også sjekket ut Marc Rutters, han lager virkelig bra hardware. Har en del av det, har også fått laga en del kropper og halser hos han.

Når det gjelder stemmeskruer, så bruker jeg kun Gotoh vintage stemmeskruer. Det er det samme som står på CS Fender bl.a. gi

Anyway, gi Bajaen en skikkelig setup med alt det innebærer i stedet for å bruker mange kroner på bridge, sadler, nye stemmeskruer og slikt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.