Web Analytics
Jump to content

Høyttalerkabel


OsamaFetLaden

Recommended Posts

Ser på diverse nettbutikker at det er stor variasjon i pris på høyttalerkabler til elgitar, fra rundt femtilappen på sound1, der bestillingsrutinen ikke ser ut til å virke for tida, til over 500 andre steder.

Når det kommer til hifi er jeg nok av den skolen som mener man får like bra lyd av lampettledninger som av mithrilkabler som koster halve budsjettet til alle tre Ringenes herre-filmene, men når det er kabel til en gitarrigg det er snakk om er det jo flere ting enn lyd man må tenke på: Levetid, kvaliteten på pluggene, skjerming, krølling, hvor solid overgangen fra plugg til kabel er, osv.

Er det noen merker og/eller modeller p anbefaler i så henseende, og er det ditto noen man bør unngå for enhver pris? Fins det veldig dyre kabler som er verd pengene?

Link to comment
Share on other sites

Det er jo også stort sett snakk om så kort ledning at det ikke spiller noen rolle, men som du er inne på, så er slitestyrke også noe å tenke på. jeg har vel aldri kjøpt en sånn kabel med pluggene på, og pleier å bruke 2,5" kabel bare for å være sikker på at det er "mer enn nok". Jeg har tilgang til nenvte type i metervis, og en sånn 2,5" gummiert kabel som er godkjent for utendørs bruk og som tåler 16 ampére er noe som varer veldig lenge. Speakonkontakter er jo veldig fine, da det ikke er noe som ramler ut ved et uhell, eller at noe knekker hvis man er uheldig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.