Gå til innhold
OsamaFetLaden

Høyttalerkabel

Anbefalte innlegg

Ser på diverse nettbutikker at det er stor variasjon i pris på høyttalerkabler til elgitar, fra rundt femtilappen på sound1, der bestillingsrutinen ikke ser ut til å virke for tida, til over 500 andre steder.

Når det kommer til hifi er jeg nok av den skolen som mener man får like bra lyd av lampettledninger som av mithrilkabler som koster halve budsjettet til alle tre Ringenes herre-filmene, men når det er kabel til en gitarrigg det er snakk om er det jo flere ting enn lyd man må tenke på: Levetid, kvaliteten på pluggene, skjerming, krølling, hvor solid overgangen fra plugg til kabel er, osv.

Er det noen merker og/eller modeller p anbefaler i så henseende, og er det ditto noen man bør unngå for enhver pris? Fins det veldig dyre kabler som er verd pengene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heaviest gauge til lavest mulig pris og kvalitetsplugger er vel noe å sikte etter her :D Har ingen merker å anbefale, jeg vet ikke engang hva jeg bruker selv, men de er omtrent lillefingertykkelse med neutrik-plugger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vanlig høyttalerkabel som fåes i metervare funker fint, og er det billigste alternativet. Du har sikkert et par jackplugger liggende. Evt. På en kabel som ikke funker lengre. Bare å lodde på! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er jo også stort sett snakk om så kort ledning at det ikke spiller noen rolle, men som du er inne på, så er slitestyrke også noe å tenke på. jeg har vel aldri kjøpt en sånn kabel med pluggene på, og pleier å bruke 2,5" kabel bare for å være sikker på at det er "mer enn nok". Jeg har tilgang til nenvte type i metervis, og en sånn 2,5" gummiert kabel som er godkjent for utendørs bruk og som tåler 16 ampére er noe som varer veldig lenge. Speakonkontakter er jo veldig fine, da det ikke er noe som ramler ut ved et uhell, eller at noe knekker hvis man er uheldig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nettopp!

Og skjerming trenger du ikke å tenke på, da dette er "high voltage" ikke er noe følsomt lavimpuls signal.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kabinettet jeg akkurat har kjøpt av Birk kom med kabelløsning, så jeg trenger ikke kjøpe noen ny kabel med det samme likevel. Jeg beklager bryderiet og takker for informasjon.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.