Web Analytics
Jump to content

Story of the Bass...


DrJustice
 Share

Recommended Posts

Ut ifra hva jeg kan forstå var den første (kjente) elektriske bassen en fretless solid body laget av Paul H. Tutmarc i 1933. Den var riktignok bare en prototype. I 1937 lanserte Tutmarc den første produksjonsmodellen av en fretted elektrisk bass. Det var lenge før Leo Fender lanserte sin første masseproduserte elektriske bass.

Les mer her og her.

Tutmarcs første elektriske fretless bass fra 1933:

Paul-tutmarc.PNG?itok=IKOdXcE_

Tutmarcs første produksjonsmodell fra 1937, Audiovox Model 736 Bass Fiddle :

paul_5.png

Edited by DrJustice
Link to comment
Share on other sites

Det kan vel også være verdt å nevne at Bill Wyman var den første til å spille elektrisk fretless da han røsket ut bånda på sin bass i 1961 da den var håpløs med bånd. Den bassen brukte han både live og spesielt i studio til langt opp på 70-tallet. Legenden sier at han også forminsket størrelsen på kroppen.

Bass Centre lager en signatur av den nå. Den er dog båndet.

http://www.basscentre.com/british-bass-masters-series/BBM-Wyman.html

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at dette er et godt eksempel på hvordan store produsenter nærmest kan omskrive historien,ved å gjenta det samme om og om igjen, som hvem som fant opp elgitaren, og hvem som lagdeden første bassen.. Nok om det

Man skal også huske på at da bassgitaren kom til Norge etter hvert, så ble den ansett mer som gitar enn som et bassinstrument. De første utøverene var like gjerne gitarister som bassister, og det var helt vanlig å stemme bassen som de fire tynneste strengene på en gitar. Dessuten var strengedempere helt vanlig, for å få vekk den ekle sustainen som bassgitaren hadde.

Selv på min gitar fra 1974 lå det en diger kloss med gummi inne i ashtrayet da jeg fikk den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.