Web Analytics
Jump to content

tips til senking av bro på akustisk stålstrenger


Recommended Posts

Skriver under på CF sitt råd om å snu ofte. Den første jeg slipte ned måtte jeg kaste. :D På nr. 2 forsøk, så lagde jeg en referansestrek litt over nivået jeg skulle slipe ned til, så jeg kunne følge med på at det ble rett... Det funka :)

Link to comment
Share on other sites

Er gitaren uten mic, slip fra undersiden. Er gitaren med mic, slip fra oversiden.

Funker vel dårlig dersom det er en kompensert brusadel. Slip fra undersiden uansett, ville jeg sagt. Det vesentlige er vel - som påpekt litt lengre opp - at det blir plant.

Link to comment
Share on other sites

Vel, ikke helt enig. Poenget er uansett at man må sitte igjen med en totalt plan flate. Sliper man og vender ofte, vil jeg faktisk tro at man vil sitte igjen med en planere og bedre kontaktflate mot piezo enn det man gjør på de fleste gitarer, der det bare brukes en plastbrikke som kommer rett fra støpemaskinen. Plast krymper nemlig litt, og det merkes best på områder som er tynnest. I følge en bekjent som har sort belte i plastikk, og jobber med nevnte materiale. Jeg har nemlig klaget over plastdeler på gitarer som ikke har plane flater.

Vil bare også nevne at nå er vi nede på "nerdenivå", og ikke noe som vil ha noe med Straymonds behov for lavere strengehøyde.

Link to comment
Share on other sites

Spar deg for frustasjon og merarbeid ved å slipe toppen heller enn undersiden på stoler med piezo under. Er du hjernekirurg, så kanskje du treffer. Javisst du kan få lyd i alle strengene, men vil volumet være jevnt? (Neppe)

Å intonere stolsadelen på toppen er piece of cake, du kan jo faktisk gjøre det bedre enn originalt med dine favorittstrenger. Dessuten ser det proffere ut.

Erfaring basert på justering av over hundre stolsadler til akustisk gitar :)

Men vi vet jo ingenting om gitaren til trådstarter er med eller uten mik. Er det uten så sparer du tid med å slipe under.

Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Jeg sliper (filer) alltid fra undersiden, det er for min del enklest.

Til jobben bruker jeg ei fil som jeg har skjært hådtaket av, legger denne på ett plant/flatt underlag. Da kan jeg plassere broen i lengderetning på fila, og jeg har hele tiden hele overflaten i kontakt med fila. Så lager jeg en referansestrek som på samme vis som Tommern beskriver, da har jeg full kontroll. Dette er hverken hjernekirurgi eller rakettforskning.

Filer litt, tester den på gitaren, og filer litt til om jeg mener det er nødvendig (og mulig, uten at den blir for lav).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.