Web Analytics
Jump to content

tips til senking av bro på akustisk stålstrenger


Recommended Posts

Skriver under på CF sitt råd om å snu ofte. Den første jeg slipte ned måtte jeg kaste. :D På nr. 2 forsøk, så lagde jeg en referansestrek litt over nivået jeg skulle slipe ned til, så jeg kunne følge med på at det ble rett... Det funka :)

Link to comment
Share on other sites

Er gitaren uten mic, slip fra undersiden. Er gitaren med mic, slip fra oversiden.

Funker vel dårlig dersom det er en kompensert brusadel. Slip fra undersiden uansett, ville jeg sagt. Det vesentlige er vel - som påpekt litt lengre opp - at det blir plant.

Link to comment
Share on other sites

Vel, ikke helt enig. Poenget er uansett at man må sitte igjen med en totalt plan flate. Sliper man og vender ofte, vil jeg faktisk tro at man vil sitte igjen med en planere og bedre kontaktflate mot piezo enn det man gjør på de fleste gitarer, der det bare brukes en plastbrikke som kommer rett fra støpemaskinen. Plast krymper nemlig litt, og det merkes best på områder som er tynnest. I følge en bekjent som har sort belte i plastikk, og jobber med nevnte materiale. Jeg har nemlig klaget over plastdeler på gitarer som ikke har plane flater.

Vil bare også nevne at nå er vi nede på "nerdenivå", og ikke noe som vil ha noe med Straymonds behov for lavere strengehøyde.

Link to comment
Share on other sites

Spar deg for frustasjon og merarbeid ved å slipe toppen heller enn undersiden på stoler med piezo under. Er du hjernekirurg, så kanskje du treffer. Javisst du kan få lyd i alle strengene, men vil volumet være jevnt? (Neppe)

Å intonere stolsadelen på toppen er piece of cake, du kan jo faktisk gjøre det bedre enn originalt med dine favorittstrenger. Dessuten ser det proffere ut.

Erfaring basert på justering av over hundre stolsadler til akustisk gitar :)

Men vi vet jo ingenting om gitaren til trådstarter er med eller uten mik. Er det uten så sparer du tid med å slipe under.

Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Jeg sliper (filer) alltid fra undersiden, det er for min del enklest.

Til jobben bruker jeg ei fil som jeg har skjært hådtaket av, legger denne på ett plant/flatt underlag. Da kan jeg plassere broen i lengderetning på fila, og jeg har hele tiden hele overflaten i kontakt med fila. Så lager jeg en referansestrek som på samme vis som Tommern beskriver, da har jeg full kontroll. Dette er hverken hjernekirurgi eller rakettforskning.

Filer litt, tester den på gitaren, og filer litt til om jeg mener det er nødvendig (og mulig, uten at den blir for lav).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.