Web Analytics
Jump to content

Strengebuzz på strat


Mats Mordal

Recommended Posts

Har fått mer buzz enn jeg liker på 7-9 bånd på straten min, det er hovedsakelig G og B strengene som er problemet. Jeg tenker i mitt hode at det er strengehøyden som da må justeres, og ikke trussroden? Tenker det må klirre på alle hvis krumminga er feil? Eller er jeg helt på jordet?

Link to comment
Share on other sites

Såpass isolert buzz kan være kurver i hals eller ujevne bånd. Du kan kjøre nødløsning å heve strenger og det er alltid kjekt å sjekke trussrod, men det kan være like greit å ta ujevn og kurvet hals med til noen som vet hva de gjør.

Link to comment
Share on other sites

Du kan starte med å se hvordan krumningen på halsen din er nå. Da trykker du ned E-strengen på 1. bånd, samtidig som du trykker ned øverste bånd, for så å se om du får noe glippe mellom streng og bånda på midten av halsen.

Edited by MartheyG
Link to comment
Share on other sites

Takker for svar :) Så vidt jeg kan se skal det være klaring nok, men får alikevel buzz på G og B strengen. Syns det er rart at det bare er på noen få bånd!

Et spørsmål til når vi først er i gang; Jeg har satt opp broa flytende. Problemet nå er at når jeg bender opp en tone så løfter broa seg. Dette gjør at dersom man bender G strengen, og spiller på B strengen i benden feks. så blir B strengen sur. Vanskelig å forklare, but get it? Er dette et problem man må leve med når man har flytende bro, eller går det ann å justere bort? Må man ha broa liggende på kroppen med skikkelig spenn i fjærene for at det skal bli borte kanskje?

Er ikke så dreven på dette med justering, men lærer stadig :)

Edited by Mats Mordal
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.