Web Analytics
Jump to content

går d an å tre strenger på nytt etter de er klippet til?


acschjenken79
 Share

Recommended Posts

Har ikke skiftet strenger selv før,så tok en titt på youtube.fikk strengene av og oppdaget at stolpinnene var kaputt.drog til butikk for å kjøpe nye.de tilbudte seg å skifte dem for meg,og dumme meg sa ja.betalte 200 og det ser jo ikke ut.surret rundt alt for mange ganger og strengene krysser hverandre.hadde med egne nye strenger og de hadde han ikke hørt om en gang.sukk,skulle ønske jeg tok sjangsen og skiftet selv.var to andre som jobbet der,og de reagerte ikke en gang.skulle lilsom være slik.hmf.

Link to comment
Share on other sites

først og fremst, velkommen til forumet :)

og et bilde i slike situasjoner hjelper alltid, om ikke annet så er det interessant å se ut i fra det du beskriver.

det å skifte strenger er en smal sak og en nødvendighet.

ta sjansen. det verste som kan skje er at du ryker en streng, såsant du ikke er helt ute og sykle og klarer å rote penisen din i mellom stolen og strengen mens du strammer.

tok de 200 KUN for å strenge den opp? ikke med oppsett, stolpinne, eller noe som helst ekstra...?

Link to comment
Share on other sites

Bilder til forumet kan du enkelt legge til ved å oppsøke media.gitarnorge.no. Da kan du legge inn så store bilder du bare vil. Spør hvis du ikke får til ting.

Ellers kan du bruke avansert redigering, og "Attach Files".

Hadde vært morsomt å se bilder av dette, ja.

Og velkommen, vi er mest vant med at medlemmer er hankjønn. Det er ganske dumt.

Link to comment
Share on other sites

ah. som du skjønner så er vi ikke bortskjemt med det fagre kjønn her inne :)

200 riksdaler for å slenge på medbragte strenger høres drøyt ut, men igjen... desverre er timebetalingen til guitar-techs uforståelig høy hos noen.

dette fikser du sjøl! :)

når det kommer til å legge til bilder så kan du gjøre det ved å trykke på "bruk avansert redigering" knappen der nede når du skal poste et svar. da kommer det ei ny rute hvor du kan legge inn filer under vinduet. dette er nok det enkleste.

edit: CF beat me to it

Edited by Straymond
Link to comment
Share on other sites

det verste som kan skje er at du ryker en streng,

Njaaaeeh, en vacker natt för ett gäng år sedan, när jag bytte strängar (och tyst skulle jag vara, för frugan sov) så böjde jag mig framåt och fick en sträng rätt in i ögat.. fiiii faaaan vad jag inte var tyst efter det.

Link to comment
Share on other sites

Strengene er låst i strengepålen, og det skal man jo gjøre. Nå er det alt for mange vindinger på A og E streng, så da skal det gå an å gjøre de på nytt. Ellers synes jeg det ser greit ut. Om det er verdt 200 spenn slik det er gjort? Neppe. Likevel har jeg sett det atskillig verre.

Link to comment
Share on other sites

Takker for positiv velkomst foresten,

var redd spørsmpålet mitt var alt for grønnt;-)

Og at ingen gadd å svare.jeg har hatt gitaren i 8 år,

men kan bare et par ulike fingerspill og ikke baree grep.

Men spiller jevnt og uten å se på gitarhalsen da;-)

Og så blir d stort sett rolige sanger.kan ikke noter.

men har begynt på tablatur.får ikke til å slå med pekefinger nedover,

da treffer jeg alle strengene;-) men nå skal jeg ta meg på

Tak å begynne å øve mer igjen,er sikkert tre år siden sist.

Ikke bare bare med full jobb,valp,toåring og samboer;-)

Kjenner ingen som spiller så det er fint jeg kan spørre om gitar her;-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker vel også bortimot en halvtime på å skifte strenger på en gitar, hvis det skal gjøres skikkelig. Dvs. Ta av de gamle strengene, tørke av gripebrettet, tre nye strenger med låsing, samt sørge for at det blir passe med vindinger rundt pålen, kanskje smøre sporene i oversadel, og strekke / stemme opp noen ganger etter at strengene er satt på .

Link to comment
Share on other sites

Enig i at ting tar tid, men jeg skal også vedde på at det ikke ser helt slik ut når du er ferdig, Audun. Som deg har jeg sett mye verre, men likevel, jeg har sett bedre utført jobb, også.

Om det er klagegrunnlag? Næh, redd for at det ikke er det. Om det faktisk spiller stor rolle, uten at det ikke ser pent ut? Næh, minimalt, skal jeg være ærlig.

Blri omtrent som du går på en fin restaurant, og så ligger både kniv og gaffel på høgre side av tallerkenen. Man får i seg maten likevel, selv om man selvsagt blir litt forbauset. Og så spiser man på et annet sted neste gang.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.