Web Analytics
Jump to content

rør-n00ben skal skifte rør


Straymond

Recommended Posts

hepp.

den digitale stjerten min har omsider fått hivd seg rundt og kjøpt seg en liten rør-amp.

denne ble kjøpt brukt og det ble fort tydelig at preamp-rørene mest sannsynlig må skiftes.

så:

jeg har forstått det slik at preamp-rørene kan jeg skifte selv, mens poweramp-røra trenger bias-justering uansett.

medfører sistnevnte punkt riktighet?

SÅ:

jeg har bestilt fullt rør-kit, så er det teit av meg å bare skifte preamp-rørene ettersom det er mest sannsynlig der grumset ligger og ha poweramp-rørene i resverve, eller burde jeg skifte hele suppedassen?

Link to comment
Share on other sites

Prøv å skifte preamprørene og ha poweramprørene i reserve. Førstnevnte kan du bytte i hytt og gevær uten noe justering, mens BIAS mest sannsynlig må justeres når du bytter sistnevnte. Spørs hva slags amp det er! Noen amper krever ikke justering. Det finner du helt sikkert ved et kjapt google-søk.

Link to comment
Share on other sites

...og pass på å ikke få strøm i deg! :)

hah! litt strøm har aldri drept noen!

....nei, vent litt.

takker for tips, karer! etter litt googling (som jeg strengt tatt burde starta med) så virker som ampen er plug'n play. det er forresten en peavey valveking 112.

ettersom onkel google kan være halv-skakk i svarene sine så har jeg og sendt noen ord til peavey for å se hva de kan si om saken :)

blir uansett å skifte preamp-røra først for å se om det hjelper på saken.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Du kan prøve utgangsrøra uten at det gjør noen stor skade, så vil du merke hvordan det låter.

6L6 skal gløde orange, og det skal lyse svakt blått i dem.

Sitat fra EspenP: på syttitallet var det ingen som tenkte på biasjustering. Da ble røra bare byttet!

Det var først på åttitallet at biasproben kom via Groove Tubes med tabeller, og dertil omlodding av ampene for å få korrekt bias.

Det finnes noen galninger her som bytter rør hvert år. Jeg har ikke byttet på 20, og den speller fortsatt som eil kule!

Jeg justerte ikke bias den gangen heller, så jeg mener det er oppskrytt!

Når sant skal sies har den for det meste stått i 20 år også. Brukt den litt i tre å nå. Fender Bassman 6G6B fra 1964.

Link to comment
Share on other sites

Nå er jeg ikke en av dem som bytter rør så ofte.. Rettere sagt, jeg bytter ut amper oftere enn jeg å rekker å bytte rør.

Men så lenge du bytter til samme type rør så skal det som regel ikke være en nødvendighet å justere bias, etter min mening.

Men det å være forsiktig ville jeg ikke tatt for lett på. Målte oppmot 400V i Madampen da jeg finjustere bias på den :) Husk at amper har store kondensatorer som kan lagre energi over tid.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.