Web Analytics
Jump to content

Hjelp! Informasjon om vintage Gibson ES-335


E5150

Recommended Posts

En kamerat av meg har en fantastisk flott Gibson hollow-body som vi gjerne skulle hatt litt informasjon om. Dette er en gitar han har arvet etter faren og det er ikke aktuelt å selge den. Gitaren er en brun ES-335 med serienummer 965106. I følge serial dater projectbasen er gitaren fra før 1977, men vi får ikke opp noe mer konkret. Er det noen kjennere som ut i fra bildene kan si noe mer om hvor gammel gitaren faktisk er.

Bortsett fra noen bruksmerker og falming av forgylning er gitaren i grei stand. Broen har fine-tuners og er dermed neppe original. Originalkofferten er dessverre borte. Regner med at gitaren er verdt en akseptabel sum, men hva er en fornuftig verdivurdering?

IMAG1351_zpsad977509.jpg

IMAG1356_zps8bd1d151.jpg

IMAG1355_zpse246b755.jpg

IMAG1354_zps23bb8859.jpg

IMAG1352_zps65c2c668.jpg

Link to comment
Share on other sites

Med så dårlige og små bilder blir det ikke lett å hjelpe.. Er det for eks volute bak på headstock? Er Serienummer bak på headstock blekk eller stempla inn i treet? Står det Made in USA back på headstock? Alt dette er viktig skal en datere en Gibson. Frem med kameraet igjen :)

Det jeg kan hjelpe med er Finish. Om den er original kom Walnut Brown i 1969

Link to comment
Share on other sites

Fikk bare tatt noen bilder med mobilen i denne omgang, men serienummeret er stemplet inn i treet og det står Made in USA på headstock.

Tenkte meg at dette måte være walnut ja. Da vet vi i hvertfall at gitaren er produsert en gang mellom 1969 og 1977.

Edited by E5150
Link to comment
Share on other sites

Sånn jevnt over er jo 70-tallet litt fy-fy når det gjelder Gibson og Fender....., men for mange er "vintage", "vintage", uansett om kvaliteten er topp eller "så der".

Les Pauls fra 70-tallet har jo ofte rykte på seg for å være blytunge og litt livløse (det samme gjelder hos Fender), men jeg er ikke helt sikker hvordan det er med ESer. En kamerat av meg har en 70-talls ES345 og den er nettopp tung og litt livløs - akustisk. Plugget i låter den fint, men ikke så "woody" som en god 335 kan låte.

Sent from my iPad using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Synes jeg kan skimte endene av volute på bildet av baksiden av headstock der. "Made In USA" kom vel først i 1970?

Her er en tidlig '70 walnut på ebay: http://www.ebay.com/itm/1970s-Gibson-ES-335-TDW-Electric-Guitar-Walnut-/130946549968?pt=Guitar&hash=item1e7d05c8d0

Om den er priset riktig, skal ikke jeg mene noe om, men det kan kanskje gi en liten indikasjon.

I og med at den antageligvis ikke er helt original (bru), ville jeg tippet mellom 15-20.000,- Men som sagt, er det mer eller mindre kvalifisert gjetting.

Uansett, kan jeg vel ikke huske å ha sett '70-talls Gibsons til over 20.000,-

Link to comment
Share on other sites

Apropos verdi; jeg solgte en '68 ES345 for 20.000 for et par år siden, 100% original men med en liten brist i halsen. Rett pris da, det var omtrent der markedet lå på det tidspunkt. Omtrent samtidig solgte jeg en stock 12 stengs Es335 for samme pris. Som nevt, Norlin er ikke den gjeveste perioden til Gibson.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.