Web Analytics
Jump to content

El.gitar for slide


pwdrfngr

Recommended Posts

Hei!

Jeg spiller en del med slide og bruker for tiden en Gibson Les Paul til dette. Action er akkurat høy nok, men for høy for å spille uten slide. Det er litt synd, fordi halsen er veldig god å spille på.

Derfor tenkte jeg å kjøpe en relativt billig el.gitar, kanskje brukt (budsjett 3500), og gjerne Tele, SG eller Danelectro. Poenget er at jeg kan tåle at halsen og gripebrettet er slitt eller av lav kvalitet, siden den kun skal være til slidebruk.

Jeg har tenkt ut følgende alternativ:

-Kjøpe en helt ny Squier Telecaster, og evt. bytte en pickup eller to
-Kjøpe en brukt Fender MIM eller Epiphone på Finn.no
-Kjøpe en kul tele-kropp med hardware på ebay, og kjøpe en billig hals og noen fete pickups.

Hva synes du er den beste løsningen? Hva gir mest valuta for pengene? Har ingen erfaring med å kjøpe gitar i deler.
Selv synes jeg det er teit å kjøpe en helt ny gitar for å bruke til slide, samtidig er mange av de brukte lavprisgitarene på Finn overpriset.


Link to comment
Share on other sites

På eBay får du kjøpt ymse løsninger for å heve strengene; søk på "slide guitar nut riser". Dette er det absolutt billigste alternativet (ca 15 dollar).

Personlig synes jeg SG er tingen for slide (lett tilgang til høye bånd), og særlig hvis du satser på p90-pickup i neck og Filtertron i bridge. GFS har pickups til en rimelig penge som gjør susen også for slide-gitar. Ellers er jo Dano skikkelig tøffe greier med slide.

Ellers må du gjerne regne med å skifte stemmeskruene hvis du vil bruke skikkelig tykke strenger (unntaket er Fender/Squier vintage-skruer, altså split-shaft, som gjerne tar det meste av strenger).

Link to comment
Share on other sites

Epiphone LP/SG på Finn.no får man for en slikk og ingenting. En brukt Epiphone LP Standard får man fort for et sted mellom 1500 og 2000 kroner. SGer er også rimelige.

Ellers er Danelectro knall til slide. Kan jo vurdere en eller annen obskur og billig no-name asia-sak også. Sitter og rare pickups i slike som gir en morsom kulør som ikke en LP/SG/Strat/Tele klarer å gi.

Link to comment
Share on other sites

Du sier ikke hvor du holder til, men hvis du er i Stavanger kan du få denne av meg gratis:

guitarfront.jpg

Dette er en rølpegitar som har vært gjennom diverse uhyggelige eksperimenter, blant annet som fretless-gitar. Det er derfor ingen bånd å bekymre seg for = NULL båndklirr :D

Hvis du holder til i nærheten av Asker, så har Musikklink opphørssalg for tiden...

Edited by fuzz-mullah
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.