Web Analytics
Jump to content

pwdrfngr

Medlem
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

About pwdrfngr

Profile Information

 • Gender
  Mann

Recent Profile Visitors

1,492 profile views

pwdrfngr's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

0

Reputation

 1. Hei, Jeg gikk for noen måneder siden til innkjøp av en Danelectro baritone. Selv har jeg bare spilt gitar i mine levedager, og aldri vært noe til bass-spiller. Jeg prøver nå baritone for å få litt mer trøkk i power-duo-sammenheng. Jeg har derfor kommet frem til at det hadde vært spennende å prøve å bruke to forsterkere samtidig - en bass-amp og en gitar-amp. Planen er nå å kjøpe en høvelig stor bass-amp med masse headroom og en switch (Little Lehle Dual), slik at bass-ampen ringer ut de klare bassfrekvensene, mens gitar-ampen tar seg av de høyere frekvensene med vreng og effekter. Har Marshall combo gitar-amp 40 W. Jeg har ikke veldig mye peiling på amper, og spesielt ikke bass-amper. Jeg ber derfor om noen innspill til hva som kan være lurt å tenke på. Noen av tingene jeg grubler litt på er: - Hvor stor bass-amp er det nødvendig å ha? - Spiller det noen rolle at gitar-ampen er 40 W og bass-ampen er mange hundre watt mer? - Har noen av dere erfaringer med en lignende rigg? - Med et budsjett på, lat oss i første omgang si, 3000-4000,-, hvilke bass-amper kan jeg se etter da (gjerne brukt)? Har blitt anbefalt en ny modell av Orange 500 W, men usikker på modellnavnet - hørte ikke godt nok etter i butikken... Håper noen av dere har noen tips og erfaringer og komme med, både når det gjelder punktene jeg har listet opp og ting jeg ikke har tenkt på. God pinse!
 2. Har spilt litt nå, og problemet ser ut til å forsvinne. Kanskje det er fordi jeg ikke klipte den så kort på det siste forsøket. Tror Audun er inne på noe her. Men må uansett sette på en 010 igjen imorgen, så da skal jeg dra på med en 4-6 runder rundt hodet. Stemmeskruehodet altså. Takk for innspill, alle!
 3. Problemet er ikke at den ryker, men at den ikke holder seg på E selv om jeg strekker den godt og stemmer opp som en gal.
 4. Jeg er kjent med konseptet. Klipte nesten ingenting på siste forsøk, og dessuten har strengene hatt minst tre runder rundt hodet alle gangene. Men det kan jo likevel være her problemet ligger, ja!
 5. Hei. Når jeg skiftet strenger på Straten min, slet jeg med å få stemt opp den lysteste strengen. Jeg drog og tøyde den, men den seig bare nedover i pitch (jeg kunne til og med høre at den falt når jeg lot den ringe i noen sekunder). Etter mye tøying røk den. Jeg tenkte at strengen var litt defekt på tvinningen etter kula der. Jeg satte på en ny, og det samme problemet oppstod. Strengen røk etter nok et tappert forsøk på å strekke strengen slik at den holdt seg i E. Nå er jeg tom for 010, så satte på en 013. Det ser ut som om problemet er der enda. Det er en Classic Player 60s, original - vintage tuning machine heads og 2-punkts tremolo. Hva kan være galt?
 6. Hei! Jeg spiller en del med slide og bruker for tiden en Gibson Les Paul til dette. Action er akkurat høy nok, men for høy for å spille uten slide. Det er litt synd, fordi halsen er veldig god å spille på. Derfor tenkte jeg å kjøpe en relativt billig el.gitar, kanskje brukt (budsjett 3500), og gjerne Tele, SG eller Danelectro. Poenget er at jeg kan tåle at halsen og gripebrettet er slitt eller av lav kvalitet, siden den kun skal være til slidebruk. Jeg har tenkt ut følgende alternativ: -Kjøpe en helt ny Squier Telecaster, og evt. bytte en pickup eller to -Kjøpe en brukt Fender MIM eller Epiphone på Finn.no -Kjøpe en kul tele-kropp med hardware på ebay, og kjøpe en billig hals og noen fete pickups. Hva synes du er den beste løsningen? Hva gir mest valuta for pengene? Har ingen erfaring med å kjøpe gitar i deler. Selv synes jeg det er teit å kjøpe en helt ny gitar for å bruke til slide, samtidig er mange av de brukte lavprisgitarene på Finn overpriset.
 7. Hei, dere! Jeg tenkte å gå til innkjøp av en ny gitar når jeg drar til New York på nyåret. Jeg vil jeg kjøpe en resonatorgitar med round neck. Jeg har prøvd noen instrumenter på forretninger i Oslo, i hovedsak relativt billige gitarer av litt ukjente merker med produksjon i Asia, og det blir ikke helt stas kjenner jeg. Men når jeg først er i USA tenkte jeg å kjøpe the real deal. Problemet er at jeg står så å si uten preferanser og vet ikke helt hva jeg skal se etter. Det eneste jeg har funnet litt ut av er: Jeg skal ha round neck. Jeg skal spille delta-blues. (er det da mest vanlig med metallkropp?) Jeg skal bruke max 10 000 kroner. Jeg kan godt kjøpe brukt. Jeg trenger absolutt ikke pickup. Så, er det noen der ute som har peiling på resonatorgitarer og har meninger om hva jeg skal se etter? Lurer spesielt på hvordan jeg skal vurdere instrumentene når det kommer til det mekaniske. Takk.
 8. Åi, åi, åi, åi. Her har jeg driti meg ut igjen. Selvfølgelig var det formelen din jeg egentlig mener. Så flaut. Og dette er jo proporsjonalt, så det jeg skrev i praksis er jo i og for seg korrekt. Takk for den.
 9. Takker for godt svar, Greener. Har egentlig alltid trodd det motsatte av det du sier om fjærene fordi det er en fysisk formel som sier: W=1/2*k*x2 , der W er arbeid som kreves for å strekke fjæren, k er fjærstivhet (konstant), og x er lengde man strekker. Så jo lengre man strekker, jo mer kraft må man bruke for å strekke ytterligere. Men det kan jo hende dette ikke gjelder i dette systemet her . Det er EN siste ting jeg da lurer på. Er fjærene nødt til å være posisjonert symmetrisk, eller kan jeg vinkle èn? Jeg har jo fire, og tror ikke jeg for satt dem symmetrisk dersom jeg skal vinkle en eller flere.
 10. Er ikke helt sikker på hva du mener, men det er helt sant at det kreves mer og mer arbeid å strekke fjæren jo lengre den blir strekt selv. Poenget mitt er at da jeg satte i den fjerde fjæra, måtte jeg slakke skruene i kloa som strammer fjærene fordi stolen satt for hardt ned mot kroppen. Dermed vil ikke den fjerde fjæra gjøre så stor nytte likevel, siden de tre originale fjærene ble slakket ned og dermed krever mindre arbeid for å strekkes igjen. Det er derfor jeg antar at tremoloen ikke ble så veldig strammere likevel. Men det må jo gå an å få strammet dette ytterligere. Hva er de to skruene oppe på stolen til? Høyde? Er det bra å kjøre hele stolen godt nedpå kroppen?
 11. Hei! Jeg har også et slags problem med fjærene i tremoloen på min Stratocaster Classic Player. Etter å ha byttet fra .009 til .010 synes jeg fjærene ga for mye etter under bends. Dette medfører altså at stolen vipper for høyt opp når jeg bender en streng (kan ikke huske lignende med .009-strengene). Dette medfører igjen at jeg må, etter min målestokk, bende strengen overdrevent mye for å gå opp en heltone. Et annet problem er at når jeg for eksempel skal gjøre en "double stop" (ala åpningslicket til Eric Claptons solo på Cocaine), vil den strengen som ikkje bendes, være sur (fordi stolen er hevet, fjærene strammere og de andre 5 strengene slakkere). Så jeg kjøpte en ny fjær og satt den sammen men de tre som allerede stod der. Resultaten ble jo at jeg uansett måtte slakke de to skruene som spenner fjærene. Dette fordi jeg vil ha stolen noen millimeter hevet fra gitarkroppen. SÅ, med andre ord er spenningen status quo. Noen som har tips for å få det strammere, slik at ikke tremoloen gir så lett etter når det bendes? Rent intuitivt ser jeg for meg at jeg må kjøpe 3-5 nye fjærer som er stivere enn standard fra Fender...? Jeg er en fersking når det gjelder Fender, så kanskje dette bare er en filleting som man ikke trenger å bry seg med. Spennende med litt fysikk da.
 12. Jeg tørr påstå at vekten på gitaren avhenger av hvor mange mineraler mahognytreet inneholder. Det sies det at en 50-talls Les Paul skal være vesentlig lettere enn f.eks en 80-talls. Nå er ikke jeg noen biolog eller treekspert, men jeg tipper Gibson har gjennom tidene benyttet seg av ulike mahognysorter og mahogny fra ulike områder. Så da stemmer det vel ikke nødvendigvis at en tung Les Paul er det eneste riktige?
 13. Du vet ingenting om at ho der ikke bruker heroin eller har penis!
 14. Har siklet en stund på Deluxe-serien nå, og det ser ut som om man kan gjøre et godt kjøp av Deluxe Payer's eller Roadhouse på eBay for ca 4500,- inkl. moms og frakt. Noen som har erfaringer med disse "uortodokse" modellene? Kvaliteten skal vel være høyere her enn hos CS og CP? Alternativet blir jo å få prutet ned brukt Classic Series eller Classic Player på finn.no til tilsvarende pris, eller punge ut for en ny Classic Series. Dette er ikke lett!
 15. Hva er forskjellen på Vintage frets og Medium Jumbo? Stemmer det at Vintage frets er smalere/tynnere? Ser for meg at Vintage er mer tungspilt, eller?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.