Web Analytics
Jump to content

Jackson SL3 Soloist


Tandbergern

Recommended Posts

Hei!

Vurderer som sagt å kjøpe ny gitar. Har funnet en fin Jackson SL3 Soloist. Den er pent brukt, og har ingen skader. Selger skal 6500,- for den. God deal? Vet ikke så veldig mye om Jackson og heller ikke SL3-gitarene. Noen som har erfaringer med disse gitarene?

Takk for svar! :)

Spesifikasjoner:

- Farge: Transparent red.
- 24 bånd.
- Bridge Pickup Seymour Duncan® JB? TB4 Humbucking Pickup
- Middle Pickup Seymour Duncan® SHR-1N Humbucking Pickup
- Neck Pickup Seymour Duncan® SHR-1N Humbucking Pickup
- Floyd Rose® FRT-O2000 Tremolo stemmesystem.
- Pickup Switching 5-Position Blade.

post-10354-0-30471500-1372275016_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Tja. Har ikke så peiling på Jackson-gitarer, men nå om dagen er bruktprisen på gitarer som generelt sett er tilgjengelige overalt den samme i USA og Norge.

Min gjetning, basert på ganske lite informasjon men et kjapt google-søk og litt slikt, får meg til å anta at 6500 ikke er "OMG BILLIG", men ikke en dårlig pris heller. :)

EDIT: Men igjen, ser man på prisene listet her: http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/jackson/sl3_soloist/index.html Kan det tyde på at du burde prute litt.

Edited by Heilage
Link to comment
Share on other sites

Ok, takk for respons :) Han sier han kjøpte den ny for 14000, i tillegg til at kassen alene kostet 1000. Dette gjør at summen blir 15 000. 6500 virker som en grei deal med tanke på at gitaren er svært pent brukt, i tillegg til at 5000 kr av de 6500 sponses av frifond.no :P

Link to comment
Share on other sites

Har aldri spilt på en SL3, men for rundt 10 år siden hadde jeg en RR5 og på den tiden var RR5 og SL3 de to toppmodellene av de Japan-produserte gitarene til Jackson. RR5en synes jeg var en utrolig god gitar og ikke nevneverdig dårligere enn USA-gitarene til Jackson (som jeg har eid fem stykk av i ettertid), så jeg vil tro du får en gitar av høy kvalitet, men med forbehold om Floyden da jeg ikke vet noe om den.

Om 6500 er en god pris? Tja, det er mulig å få en SL3 til rundt 500 dollar på eBay før frakt og mva, så 6500 er ikke verdens beste pris, men heller ikke avskrekkende.

Link to comment
Share on other sites

SL3 er Japan, mens SL1 og SL2H er USA. Det har vært mange Japan-produserte SL-gitarer opp gjennom tiden, men av de som produseres nå i dag tror jeg alt lages i Kina, bortsett fra de to nevnte USA-modellene (pluss signaturmodellene til Scott Ian og Chris Broderick som også regnes som Soloister)

Link to comment
Share on other sites

Ligger jo en USA Jackson til 6000,- i forumet her!

Da får du ordentlig Floyd også, den som sitter på denne er den samme som Fender bruker på Charvel So-Cal og San Dimas seriene...

Tenkte det samme, har selv siklet på Jackson-gitaren som ligger til salgs her..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.