Web Analytics
Jump to content

Hvilken T-type gitar?


Kossoff

Recommended Posts

Har bestemt meg for å gå til innkjøp av en (high-end) type tele.

Har bestemt meg for at jeg trenger en vintage type gitar. Det er det som funker for meg når det gjelder strat'er, så da er jo det logisk at det er det beste med teler. TA og (mest sannsynelig) Suhr er helt ute av bildet.

Om noen har sjekket ut

Hahn, Senn, Crook og LsL er jeg veldig interessert i info :)

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

Du kan ikke unngå å vurdere G&L ASAT. Mange varianter, fra ganske trad Fender til fetere og heftigee greier. US-modellene er fantastisk kvalitet og prisene gode. Dette er småskala bygg med Leo Fender-kultur. ID Musikk i Kristiansand har fått et veldig bra utvalg ferdigbygde, eller du kan bestille en custom-gitar (regn ca 4 mnd), slik jeg gjorde.

Link to comment
Share on other sites

Hvofor er Suhr bedre enn TA, Vinetto og Linhof?

Tyler vet jeg er knall kvalitet!

Jeg har bare prøvd TA og Vinetto av de.

Personlig mening rett og slett, man kan ikke ta TA på kvalitet f.eks -Liker bare Suhr og Tyler best.

TA blir litt glatt på en måte (Mye pga pickupene)men mange sier jo det samme om Suhr!

Har en kamerat med en Linhof tele, skal teste den ved neste anledning.

Hadde uansett kjøpt en Suhr Classic T, umulig å gå feil med.

Link to comment
Share on other sites

Eller evt. vurder å få Bill til å bygge en for deg. Slik du vil ha den. Treverk, finish, dimensjoner på hals, frets, velg tunere, pickups, config, nut, fretboard, farge, pickguard, hardware.... kort sagt, alt du vil. No compromises, your spec. Period. Alle som har fått bygget av ham, skryter av spilbarheten. Just sayin'...

Link to comment
Share on other sites

Har lest mye fint om både Canadian Breed og G&L, men det er noen ting som gjør at begge deler faller igjennom for min del.

- Jeg synes G&L har tidenes styggeste headstock.

- Gjennsalgsverdien på begge gitarene er dårlig. Jeg vil ikke brenne inne med en gitar jeg ikke er 100% nøgd med!

- Alle skryter av Bill sine gitarer, men de har en felles ting å sette fingeren på: detaljearbeidet. På en gitar til 15-20K er det rett og slett ikke godt nok.

Men til Debris: hva er det som gjør at Suhr'en spiller bedre enn f.eks Vinetto?

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

- Jeg synes G&L har tidenes styggeste headstock.

Smak og behag. Jeg liker ikke Fender sin, ser ut som en dildotupp. ;-)

- Gjennsalgsverdien på begge gitarene er dårlig. Jeg vil ikke brenne inne med en gitar jeg ikke er 100% nøgd med!

Forståelig, men G&L stiger nok i bruktpris ettersom folk er blitt mer klar over kvaliteten og hva du får for pengene. Kjøper du fra USA, sparer du også noen tusen. Er du redd for å brenne inne, så kjøp en på ID Musikk, da har du 14 dagers returrett (hvis du ikke kjøper den over disk) og alle rettigheter etter norsk kjøpslov. Kraftig Tolex-kasse følger med.

Edited by toralfsan
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.