Web Analytics
Jump to content

Resonator gitar / dobro


Erkny

Recommended Posts

Har lenge hatt lyst på en resonator gitar da jeg liker lyden av disse, og sonderer terrenget litt. Sålangt har jeg landet sånn halvveis på en Fender FR50. Ser at Morgan også har flere i samme prisleiet. Er det noen som har erfaring/ annen viten om disse gitarene?

Er det andre alternativer som er verdt å få med seg? ( i prisleiet rundt 3000,-)

For å spesifisere litt mer hva jeg ser etter: Roundneck. Pickup ikke nødvendig. skal brukes til slide, type Robert Johnson etc... (Uten sammenligning forøvrig....)

På forhånd takk!

Mvh

Erkny

Link to comment
Share on other sites

Heisann,

Kan en Gibson Hound Dog være interessant: http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=730575&artno=194423 ?

Har en lignende sjøl, Hound Dog DeLuxe, men tror at bortimot eneste forskjellen er en Fishman resonator piezo pickup.

Er temmelig fornøyd med min (pris / ytelse). Glimrende lyd, særlig når stemt i åpen D :)

Løp & kjøp ?

beste hilsen,

______

GAu

Link to comment
Share on other sites

Har testa de rimeligere sakene til Fender og Morgan, og synes de er tungspilte og har så som så lyd. Men så fant jeg en Høfner Resonator, og den var både lett å spille på, responsiv og hadde veldig fin og balansert lyd.

http://www.hofner-guitars.com/classical-acoustic-guitars/resonator-guitars.html

Den koster ca 6 lapper her til lands, men er noen hakk opp i kvalitet fra Fender/ Morgan.

Link to comment
Share on other sites

Har testa de rimeligere sakene til Fender og Morgan, og synes de er tungspilte og har så som så lyd. Men så fant jeg en Høfner Resonator, og den var både lett å spille på, responsiv og hadde veldig fin og balansert lyd.

http://www.hofner-guitars.com/classical-acoustic-guitars/resonator-guitars.html

Den koster ca 6 lapper her til lands, men er noen hakk opp i kvalitet fra Fender/ Morgan.

Blir vel litt i overkant prismessig i denne omgang, men tviler ikke på at den er bedre enn en "billig" Fender eller Morgan. Kan hende at en slik blir mer aktuell i neste omgang...?

Men takker for tipset:-)

Link to comment
Share on other sites

Trur du faen ikke at en av mine elever (vet ikke hvem ennå) klarte å knekke halen på min Hohner resonator.

Jeg er sikker på at dette var et uhell, men dog, det er min gitar lånt ut i studio til elever.

Bruddet er forøvrig pent og rent, og lar seg lett reparere av en gitarmaker, og jeg satser på at skolen betasler reparasjonen.

Men, trist lell :(

Link to comment
Share on other sites

Har stort sett holdt meg til D og G tuning på dreadnoughten min når jeg spiller slide på den, men siden den brukes til mye type visesang etc i selskap, nattasang o.l så har jeg satt på den 10'ere for behagets skyld. Så for meg å ha litt mer tykkelse på en gitar som var mer dedikert til slide, men ikke tykkere enn at det lar seg gjøre med litt småfretting inn i mellom slidinga. Bare nysgjerrig på hva folk bruker egentlig..

Link to comment
Share on other sites

Har en Morgan resonator. Trenger å tynne ut, så hvis du er villig til å betale "vettug" pris for den, og ikke "dagens bruktmarkedpris", sånn litt mer enn det man får en god loff for, kan jeg overveie å selge den. Må jeg selge den for 20-30% av nypris, kan det være. Gitaren er brukt, men veldig pen. Send meg en PM hvis du vil.

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen,

Har min Hound Dog stort sett stemt i åpen-D, og har et medium sett på den (013 - 056). Synes det gir en fin trade-off mellom lyd og fingerslitasje.

Stemmer av og til regulært (E - e) med disse også, men det gjør ondt etter ei stund.

Kanskje bedre å bruke et lettere sett (012 - 053) om du tenker å spille med litt bending :)

slide on !

_____

GAu

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 11 months later...

Hei morsomt at flere her inne spiller resonator/Dobro! selv har jeg en Dean Dobro (rn) som jeg kjøpte for ca 10 år siden.. fikk instalert mikrofon i den også, og det funka ok. Har brukt den lit i studio og til noe folkemusikk prosjekter. Men bruker den mest til hobbybruk, fordi jeg liker bluegrass og er stor fan av Jerry Douglas!! stealgitarist Paul Franklin er også en inspirasjonskilde.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.