Web Analytics
Jump to content

Hensikt med left/right input på gitarpedaler


Griffin
 Share

Recommended Posts

God aften,

Noen av gitarpedalene jeg har er utstyrt med både left/right input og left/right output.

På disse så kan jeg kople til den som er ment som mono inngang og bruke stereo ut.

Derimot dersom jeg prøver å bruke stereo in, så vil signalet fra den som kan være mono-inngang "blø" over til det andre signalet og forurense dette litt... noe som gjør left/right input litt ubrukelig... signalet er svakt, men irriterer litt.

Dette er noe jeg prøvde på da jeg ønsket å prøve å mikse to amper hvor den ene ampen bruker pedalvreng og den andre ampen får rent signal og vrenger selv... dette fordrer at jeg klarer å få til to isolerte signalkjeder i delay pedalen.

Konseptet kan forenklet forklares slik:

Gitar - Voodoo Lab GCX - Overdrive pedal - Strymon Timeline Input/Output 1 - Clean amp

I

Strymon Timeline Input/Output 2 - High-gain amp

Med denne koplingen så vil signalet fra overdrive pedalen blø over til high-gain ampen. Dette skjer med alle pedalene med to innganger og to utganger som jeg har.

Grunnen til at jeg søker denne informasjonen er at jeg ønsker prøve å mikse to amper som sagt, men den ene ampen foretrekker alle pedaler foran ampen, mens den andre er mest fornøyd med delay i FX-loopen og det er da denne signalforurensingen er mest framtredende siden signalet fra overdrive pedalen (aktiv eller ei) forurenser signalet fra pre-ampen i high-gain ampen... eller motsatt om jeg bytter om på inngangene/utgangene på delay pedalen.

Så hvordan er egentlig dette med to innganger på effektpedaler tenkt brukt siden jeg opplever at mono inngangen forurenser den andre signalkjeden?

Jeg har ikke fått dette testet i band så kanskje det er noe med det "when the drummer kicks in" greiene her også og at det er noe en må leve med siden mono-inngang skal kunne levere stereo ut også?

Link to comment
Share on other sites

Ingen ekspert her, men har mer enn en gitar med dobbelt output. Vanlige pickups pluss piezo, for eksempel. Noen få stererogitarer finnes det da ellers også.

Så vet jeg det finnes piezosystemer som har to ut, der streng 1,3,5 går på den ene, og 2,4,6 på den andre. Har bestandig lurt på hvordan det høres ut på solospill på "tvers" av gripebrettet, mikset hardt høyre venstre.

Edit- GPM er nok mer på sporet enn meg.

Edited by CastorFiber
Fant ut at GPM er smartere enn meg.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.