Web Analytics
Jump to content

Hva slags utstyr bruker Knut Reiersrud?


kenneho

Recommended Posts

Noen som vet hva slags utstyr han spiller på når han spiller el-gitar? F.eks. på "Nåde over nåde" har han en nydelig lyd, spesielt når han drar på med vreng. Høres ut som Fender Strat, men hva slags forsterker etc bruker han?

Kenneth

Link to comment
Share on other sites

Jeg har det for meg at han bruker mesa boogie, har i hvert fall sett han bruke det tidligere. Ellers, som du nevner, går det en del i strat, men også ymse finurlige gitarer, blant annet en Italia-sak med innebygd forsterker, stemt i en eller annen åpen stemming.

I bandsettinger har jeg sett han bruke alt fra gammel SG Custom, ES-175, strat, double neck jerry jones ++.

Link to comment
Share on other sites

Er ikkje den grønne ein Clapton strat? Såg han to gongar i februar, då var det den straten, Gollmer the Blues, EB volum, DL-4 og ein Fender BF(RI?) 4x10 av eit slag(Super Reverb?). Ein god del av godlyden kjem nok frå heilt insane anslag, fyren har jo merkelig teknikk, og et strengar til frukost.

Link to comment
Share on other sites

Så han i fjor sommer, tror jeg det var, da brukte han veldig mye rart i alle fall.

Den grønne Straten var med, såvidt jeg husker, sammen med en bunsj andre gitarer og strengeinstrumenter.

Han hadde også noen pedaler som så litt hjemmemekka ut. Kan ikke huske å ha lagt merke til ampen, men jeg satt litt kronglete til.

Link to comment
Share on other sites

:)

Herr Reiersrud er en snodig skrue. Husker han hadde en blues-forelesning på Institutt for Musikkvitenskap da jeg gikk der. Dobbelforelesning om blues med teorier om at bluesen har sin opprinnelse i Iran eller deromkring. Spennende og ikke altfor søkt. Gitar hadde han også selvfølgelig med seg og det ble mye tøft spill på en noe ustemt kassegitar..., noe som ikke betyr en døyt når det er Reiersrud som drar i gang. Det blir forbasket bra uansett.

På tide å finne frem Reiersrud-albumene jeg har, merker jeg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg så han for mange mange år siden hvor han stilte med gitarkassen i neven og en Korg Pandora i lomma :)

Pandoraen skal ikke undervurderes! Har brukt de siden første utgave og bruker siste versjonen jeg kjøpte, PX4, ganske mye. Låter bra nok, tar ikke noe plass, og er genial til øving.

Link to comment
Share on other sites

Pandoraen skal ikke undervurderes! Har brukt de siden første utgave og bruker siste versjonen jeg kjøpte, PX4, ganske mye. Låter bra nok, tar ikke noe plass, og er genial til øving.

Det var ikke ment som en diss av Pandora, men husker jeg den gang ble litt overrasket/skuffet over lav mojo faktor på utstyret... Lyden var bra den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.