Web Analytics
Jump to content

Fretless bass: Kvalitet og pris, brukt eller nytt?


REBELLO

Recommended Posts

Tenkte for inspirasjonen sin del att det hadde vært spennende med en fretless bass.

Fretless bass finnes det mye av både nytt og brukt.

Lurer mest på dette:

Hvilket merke er beste kjøp 5 strengs el-fretless på bruktmarkedet i forhold til spillbarhet, byggekvalitet og pickups eller 1 eller 2 av delene?, hvordan vet jeg om gripebåndet er utslitt, regner med att det blir stor slitasje på dette siden det ikke er bånd, hvilket materiale bør gripebrettet være av?

Har tiltro til til både nye og brukte basser fra Yamaha, Squier, Aria, Dean evt. rimeligere koreanske eller midt-øst europeiske basser i brukt eller ny-klassen 2-6 høvdinger.

Vil helst kjøpe ekstremt billig nytt eller god kvalitet brukt maks 6 høvding.

Har du forklaringer, tips eller klare anbebefalinger på noe av dette, please...

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Den blir litt dyr den MacGyver, du ser den blir ikke solgt heller..han må ned minimum 100$

Men jeg kunne virkelig ha tenkt meg den bassen der, fin fretless..

Men jeg er så sta og vrang att jeg vil ikke betale 100-200$ mer for å få bassen jeg vil ha.:-)

Link to comment
Share on other sites

Gripebrettet bør generelt sett være i Ibenholt eller annet hardt treverk (selv om det er veldig vanlig med Rosentre og) Jeg har selv en Carvin fretless 5er som låter og spiller helt konge, men jeg vil være litt forsiktig med Carvin i fremtiden da jeg ikke liker Trussrodden deres, den er ganske pinglete og kjent for å være full av problemer. Du vet forøvrig om gripebrettet er alt for slitt om det er dype groper ned i det.. Min så dog ganske banket ut før jeg vasket over gripebrettet og oljet det på nytt, nå ser den bra ut.

De nyeste Squierene skal faktisk være ganske bra fretless basser, har aldri testet en selv dog.

Link to comment
Share on other sites

Har en fretless Squire Jazz Bass: http:/www.fender.com/basses/jazz-bass/vintage-modified-jazz-bass-fretless/

Må si jeg er veldig fornøyd. Den kostet ikke mer enn 3500, gode pickups, litt skurr, så en halsjustering er alright å koste på seg. Men den kan absolutt anbefales.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.