Web Analytics
Jump to content

Fretless bass: Kvalitet og pris, brukt eller nytt?


REBELLO
 Share

Recommended Posts

Tenkte for inspirasjonen sin del att det hadde vært spennende med en fretless bass.

Fretless bass finnes det mye av både nytt og brukt.

Lurer mest på dette:

Hvilket merke er beste kjøp 5 strengs el-fretless på bruktmarkedet i forhold til spillbarhet, byggekvalitet og pickups eller 1 eller 2 av delene?, hvordan vet jeg om gripebåndet er utslitt, regner med att det blir stor slitasje på dette siden det ikke er bånd, hvilket materiale bør gripebrettet være av?

Har tiltro til til både nye og brukte basser fra Yamaha, Squier, Aria, Dean evt. rimeligere koreanske eller midt-øst europeiske basser i brukt eller ny-klassen 2-6 høvdinger.

Vil helst kjøpe ekstremt billig nytt eller god kvalitet brukt maks 6 høvding.

Har du forklaringer, tips eller klare anbebefalinger på noe av dette, please...

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Den blir litt dyr den MacGyver, du ser den blir ikke solgt heller..han må ned minimum 100$

Men jeg kunne virkelig ha tenkt meg den bassen der, fin fretless..

Men jeg er så sta og vrang att jeg vil ikke betale 100-200$ mer for å få bassen jeg vil ha.:-)

Link to comment
Share on other sites

Gripebrettet bør generelt sett være i Ibenholt eller annet hardt treverk (selv om det er veldig vanlig med Rosentre og) Jeg har selv en Carvin fretless 5er som låter og spiller helt konge, men jeg vil være litt forsiktig med Carvin i fremtiden da jeg ikke liker Trussrodden deres, den er ganske pinglete og kjent for å være full av problemer. Du vet forøvrig om gripebrettet er alt for slitt om det er dype groper ned i det.. Min så dog ganske banket ut før jeg vasket over gripebrettet og oljet det på nytt, nå ser den bra ut.

De nyeste Squierene skal faktisk være ganske bra fretless basser, har aldri testet en selv dog.

Link to comment
Share on other sites

Har en fretless Squire Jazz Bass: http:/www.fender.com/basses/jazz-bass/vintage-modified-jazz-bass-fretless/

Må si jeg er veldig fornøyd. Den kostet ikke mer enn 3500, gode pickups, litt skurr, så en halsjustering er alright å koste på seg. Men den kan absolutt anbefales.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.