Web Analytics
Jump to content

Etterlyses: Bytte av gripebrett + rep av hals.


Recommended Posts

Ja, jeg har en hals liggende som er ubrukelig i nåværende tilstand. På grunn av overivrig skallopering må gripebrettet byttes. I tillegg er stemmeskruene flyttet fra 6 i linje til 3+3 på hodet, noe som har etterlatt flere mindre sjarmerende hull.

Jeg leter etter noen som tror de kan være kapable til å bytte gripebrett samt utføre det andre arbeidet.

Her er noen bilder av hvordan halsen er nå:

Bilde 1

Bilde 2

Bilde 3

Halsen er ustabil pga manglende gripebrett, om du vil. Derfor vil jeg prøve å få byttet gripebrettet. Dette er noe jeg absolutt ikke har tenkt å prøve meg på selv. Kanskje kan du være interessert i å prøve?

Jeg har noen tanker om hva jeg vil ha som resultat:

- Skallopert gripebrett

- innlegg av noe slag

Ellers er det helt fritt til å plugge hull for 3+3 eller 6 i linje stemmeskruer. Materialvalg for gripebrett spiller ingen rolle. Størrelse på bånd spiller mindre rolle. Hodet vil helt sikkert se bedre ut om det lakkeres etter plugging - fargevalg der spiller ingen rolle. Angående frist, har ingen tidsfrist, men overskuelig fremtid bør være gjennomførbart.

Sånn sett er det noen føringer, men også ganske stort spillerom. Halsen er pakket og klar for sending. Forventer ikke at noen vil gjøre dette vederlagsfritt. Kostnad kan vi helt sikkert bli enige om, basert på resultat, materialkostnad og sunn fornuft. Rop gjerne ut i tråden eller send PM om dette er noe som kan friste. :)

Link to comment
Share on other sites

Jo, lønnsomt for min del er det nok ikke. Men jeg tenker som så at dersom noen har lyst til å prøve seg med slike ting er det like greit å begynne med noe som ikke er brukbart. Det kan bare bli bedre, eller ved. :) Så om noen besitter potensielle ferdigheter vil trening og erfaring komme godt med, vil jeg tro. For de som har gjort slikt før er det sikkert en smal sak å få det til, men material, båndarbeid og tid er ikke gratis. Derfor litt mer på jakt etter noen som kanskje ser på det som en utfordring og erfaring, og ikke direkte et levebrød.

Har faktisk sendt den til utlandet en gang allerede, men Posten surra og den kom i retur. Derfor spør jeg her før den sendes på nytt. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.