Web Analytics
Jump to content

Hjemmestudiokonstruksjon


badeand2
 Share

Recommended Posts

Hei!


Jeg pusser opp min enebolig og er i prosessen med å bygge hjemmestudio i kjelleren. Rommet skal brukes til øving (gitar og bass), innspilling og miksing.


Jeg har tegnet opp konstruksjonen i Google Sketchup og laget fem sider som beskriver oppbygningen. Beskrivelsen ligger her;Mye av konstruksjonen er inspirert av Auralex Acoustics 101:Hensikten med konstruksjonen er å hindre at lyd lekker fra studioet ut til omgivelsene. Når rommet er ferdig kommer jeg til å benytte produkter for å dempe rommets klang.


Håper noen her på forumet kan gi meg tilbakemeldinger på mine planer. Takk for all hjelp :)

Link to comment
Share on other sites

En plantegning med fysiske mål hadde vært til stor hjelp.

Vet derfor ikke hvor stort det flytende gulvet ditt er, men har du tatt med egenresonans i betraktningen? Blir gulvene for lette og små kan du få en uggen egenresonans som er med på å gjøre frekvensresponsen i rommet verre.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har oppdatert planene med fysiske mål:Egenresonansen på gulvet har jeg ikke tenkt på Har dere noen pekere/ tips til hvordan jeg kan beregne denne, og evt. hvordan denne kan påvirkes?


Forøvrig, planlegger jeg å plassere ganske mye oppå gulvet. Rommet vil bli brukt som hjemmekontor i tillegg til hjemmestudio. Jeg kommer til å plassere en god del bokhyller langs veggene.

Link to comment
Share on other sites

Det er masse å finne om dette på nettet.

http://www.glava.no/akustikk-himlinger/lydstudioer/

http://www.soundproofingcompany.com/soundproofing101/room-within-a-room/

http://www.wikihow.com/Build-a-Sound-Proof-Room

http://www.uhfmag.com/Issue63/soundproofing.html - Denne er faktisk ganske god for å forstå problematikken, og har et ganske edruelig utgangspunkt.

For isolering av rommet mot resten av bygget kan man også bruke tips fra bygging av hjemmekino. Her er et forum jeg har frekventert mye:

http://avforum.no/forum/av-rom-konstruksjon-optimalisering/

Ingen har for øvrig dokumentert denne prosessen bedre enn denne tråden:

http://avforum.no/forum/av-rom-konstruksjon-optimalisering/62585-runew-bygging-av-kino-status-fredagsvits.html

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.