Web Analytics
Jump to content

Hjemmestudiokonstruksjon


badeand2

Recommended Posts

Hei!


Jeg pusser opp min enebolig og er i prosessen med å bygge hjemmestudio i kjelleren. Rommet skal brukes til øving (gitar og bass), innspilling og miksing.


Jeg har tegnet opp konstruksjonen i Google Sketchup og laget fem sider som beskriver oppbygningen. Beskrivelsen ligger her;Mye av konstruksjonen er inspirert av Auralex Acoustics 101:Hensikten med konstruksjonen er å hindre at lyd lekker fra studioet ut til omgivelsene. Når rommet er ferdig kommer jeg til å benytte produkter for å dempe rommets klang.


Håper noen her på forumet kan gi meg tilbakemeldinger på mine planer. Takk for all hjelp :)

Link to comment
Share on other sites

En plantegning med fysiske mål hadde vært til stor hjelp.

Vet derfor ikke hvor stort det flytende gulvet ditt er, men har du tatt med egenresonans i betraktningen? Blir gulvene for lette og små kan du få en uggen egenresonans som er med på å gjøre frekvensresponsen i rommet verre.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har oppdatert planene med fysiske mål:Egenresonansen på gulvet har jeg ikke tenkt på Har dere noen pekere/ tips til hvordan jeg kan beregne denne, og evt. hvordan denne kan påvirkes?


Forøvrig, planlegger jeg å plassere ganske mye oppå gulvet. Rommet vil bli brukt som hjemmekontor i tillegg til hjemmestudio. Jeg kommer til å plassere en god del bokhyller langs veggene.

Link to comment
Share on other sites

Det er masse å finne om dette på nettet.

http://www.glava.no/akustikk-himlinger/lydstudioer/

http://www.soundproofingcompany.com/soundproofing101/room-within-a-room/

http://www.wikihow.com/Build-a-Sound-Proof-Room

http://www.uhfmag.com/Issue63/soundproofing.html - Denne er faktisk ganske god for å forstå problematikken, og har et ganske edruelig utgangspunkt.

For isolering av rommet mot resten av bygget kan man også bruke tips fra bygging av hjemmekino. Her er et forum jeg har frekventert mye:

http://avforum.no/forum/av-rom-konstruksjon-optimalisering/

Ingen har for øvrig dokumentert denne prosessen bedre enn denne tråden:

http://avforum.no/forum/av-rom-konstruksjon-optimalisering/62585-runew-bygging-av-kino-status-fredagsvits.html

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
  • Her var det jo overveldende mye respons  Uansett, jeg tenker jeg ender opp med MusicNomad Guitar One og mikrofiber til gitarkroppen, og satser på at det holder i første omgang. Så får man heller se senere, kanskje det ikke trengs mer enn det Så har jeg tre forskjellige rengjøringsartikler til gripebrettet, blir vel å teste D'Addario (Planet Waves?) Lemon Oil snart. Dette skal bli veldig interessant, har aldri prøvd å skikkelig rengjøre et rosewood fretboard før
  • Hei, jeg har nylig oppdaget PRS. Startet dette eventyret med en SE Standard 24 (fra 2018, tror jeg det er), som, imo, er en grei gitar. Det blir nok flere PRS etterhvert Kan også opplyse om at jeg har solgt alle Ibanezene jeg hadde, så jeg er vel muligens ikke noen IbanezFanatic nå.. Uansett, generelt når det gjelder rengjøring så kan det vel holde med å tørke av med en (fuktig?) mikrofiberklut, men har noen noe tips til hva man kan polere med? For å få bort riper og swirls. Skjønner forskjellige PRS har forskjellig finish men noen som har noen generelle råd? Og kan man bruke vanlig carnauba bilvoks (evt hybridvoks) på gitaren? Eller er det noe man skal holde langt borte? Ja, jeg vet det finnes et PRS rengjøringssett.. Og ja, jeg vet hvordan man bruker Google 👍
  • Det er dog vanlig Studio med gloss lakk og humbuckere. Usikker på hva p90s og faded finish har å si.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.