Web Analytics
Jump to content

Komponenter til bygg fra gammel elektronikk?


Recommended Posts

Så en gammel Tandberg kassettspiller i bruktbutikken i dag, seint 60-tall eller tidlig 70-tall hvis jeg ikke tar feil. Sikkert noen gode, gamle komponenter der, men hvilke apparater er de mest relevante å rappe komponenter fra til pedaler og forsterkerbygg? Transistorer og kondensatorer er vel det som er interessant, siden de gjerne koster mest.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Hm..... Hank begynner stadig med det!

Jeg startet som skrotnisse da jeg var liten gutt tidlig på 70-tallet. Var på fyllinga og dro hjem gamle transistorradioer osv.

Når jeg skulle begynne å å bygge noe, viste det seg at jeg aldri fant de komponentene jeg var ute etter, spesielt kondensatorverdier.

Jeg fant fort ut at dette var dårlig business. Noen motstander kunne jeg bruke, men disse koster jo i dag ca. 20øre pr. stk.!

Det man faktisk kan ha glede av er om man får fatt i en gammel rør-radio. Her kan du bruke nett- og utgangstrafo til å lage en såkalt bedroom amp.

Men du skal ha litt peil på elektronikk for å få det til, for dette blir jo ikke noe ferdig kit!

Personlig knertet jeg to gamle båndspillere (fordi jeg har for mange), men jeg tok vare på trafoene og trolløyene.

Det har ikke blitt noen bedroom-amp ut av det enda, men jeg er fortsatt ikke død!

En annen sak jeg tar vare på fra gammel elektronikk er store gamle VU-metere som satt i gamle bånd og kassett-spillere. Dette viser seg å være svært så imponerende på barn og ungdom som ikke er oppvokst med disse. Har et par som indikerer ut-volum i studioet vi har på skolen jeg jobber, og disse imponerer elevene. Noen annen funksjon har de faktisk ikke ;)

Link to comment
Share on other sites

Er skrotnisse sjøl, men med begrenset plass kan jeg dessverre ikke ta vare på alt. :D Hender rett som det er at jeg finner lure løsninger på diverse prosjekter med fullstendig urelaterte deler jeg har liggende. Vel, vel, da får vel slike ting stå i fred for min del. :) Hvis jeg ikke finner en gammel rørradio eller to da... :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.