Web Analytics
Jump to content

Korleis lagar ein ein grindcore-song?


Esp_ltd@95
 Share

Recommended Posts

Heisann! Eg spelar gitar og syng i eit prog/stoner rocke-band ved namn "Loffelmannschaft". ( https://www.facebook.com/LoffelMannschaft ). Sidan trommeslagaren min er søskenbarn med trommeslageren i det estiske rockebandet "Voice of Voices", har dei tenkt at dei gjer ein akkustisk versjon av låta vår "Gods From The Sky", og vi lagar ein grindcore versjon av låta deiras "Resistance".

Her kan dykk høye låta vi skal gjere grindcore-cover av:

Mitt spørsmål til dykk er: Korleis går eg fram? Eg har høyrt litt på deathcore og slikt i mine yngre dagar (dvs. 3 år sidan), og eg har hørt litt grindcore også. Problemet er at det er litt vanskeleg å finne "ekte" grindcore har eg intrykk av, men eg har intrykk av at dette skal høyres litt ut som eit slakteri med blastbeats, men det er mulig att eg er heilt på villspor. :) Det blir nok eg som lagar mesteparten sjølv. Trommer lagar eg i EZdrummer metalmachine, gitar, bass og vokal gjer eg og (det hadde vert kult å få fleire band medlemmer med på vokal). Eg kan skrika djupt, lyst og gjera "pig-squeal". Eg gjer ikkje dette i bandet mitt til vaneleg, men eg kan tenke meg at dette ville vert nyttig i denne låta.

Så når dykk veit historien bak og korleis det skal utføres; kunne nokon hjelpe meg og gi konkrete retningslinjer etter kva eg skal gjere med låta for å lage eit grindcore cover? Takk for svar! :)

EDIT: Her er resultatet...

https://soundcloud.com/loffelmannschaft/resistance-grindcore-version

Edited by Esp_ltd@95
Link to comment
Share on other sites

Grindcore er jo en ekstremt vid sjanger, da. Ville hørt litt på Wormrot, Insect Warfare og Assück for inspirasjon. Jevnt over: Powerchords, blast beats, IKKE over halvannet minutt, blast som faen.

Er det ikkje mykje atonal tapping som fks. psyopus? Føler grind er litt "syra" også? Legg merke til vårt cover skal vere "morsomt" også, så vi skal ha ting som falsett growling etc :) Men korleis gjer eg det med tempo etc, angående riffet er så sakte/ lite grindcore.

Link to comment
Share on other sites

Syns ikke tapping ala Psyopus har så mye å gjøre i grindcore, nei. Du gjør selvfølgelig som du vil. Tempoet er det jo bare å skru opp?

Her har du litt inspirasjon.

*snip

Og Protest The Hero er forjævlig masete musikk :D

On-topic. Morsomt prosjekt - Litt nysgjerrig på resultatet. Lykke til :)

Edited by CastorFiber
Vi quoter ikke video, gjør vi vel?
Link to comment
Share on other sites

Er det normalt at sangane er så korte som du posta? :P vi tenker vår med samme struktur som orginalen!

Ja, det er det. Hvis du skal få til dette på noen som helst overbevisende måte, blir du nok nødt til å gjøre noe med strukturen, altså. Refrenger og what not er mer eller mindre ikke-eksisterende i grindcore.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er det. Hvis du skal få til dette på noen som helst overbevisende måte, blir du nok nødt til å gjøre noe med strukturen, altså. Refrenger og what not er mer eller mindre ikke-eksisterende i grindcore.

Vel, det viktigeste er ikkje at det skal vere ekte grind, men heller at ein skal høyre kva sang det er, og at den er bråkete :) Men for sjå kva det blir, kansje det blir ein hybrid mellom grind og blackmetal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.