Web Analytics
Jump to content

Korleis lagar ein ein grindcore-song?


Esp_ltd@95

Recommended Posts

Heisann! Eg spelar gitar og syng i eit prog/stoner rocke-band ved namn "Loffelmannschaft". ( https://www.facebook.com/LoffelMannschaft ). Sidan trommeslagaren min er søskenbarn med trommeslageren i det estiske rockebandet "Voice of Voices", har dei tenkt at dei gjer ein akkustisk versjon av låta vår "Gods From The Sky", og vi lagar ein grindcore versjon av låta deiras "Resistance".

Her kan dykk høye låta vi skal gjere grindcore-cover av:

Mitt spørsmål til dykk er: Korleis går eg fram? Eg har høyrt litt på deathcore og slikt i mine yngre dagar (dvs. 3 år sidan), og eg har hørt litt grindcore også. Problemet er at det er litt vanskeleg å finne "ekte" grindcore har eg intrykk av, men eg har intrykk av at dette skal høyres litt ut som eit slakteri med blastbeats, men det er mulig att eg er heilt på villspor. :) Det blir nok eg som lagar mesteparten sjølv. Trommer lagar eg i EZdrummer metalmachine, gitar, bass og vokal gjer eg og (det hadde vert kult å få fleire band medlemmer med på vokal). Eg kan skrika djupt, lyst og gjera "pig-squeal". Eg gjer ikkje dette i bandet mitt til vaneleg, men eg kan tenke meg at dette ville vert nyttig i denne låta.

Så når dykk veit historien bak og korleis det skal utføres; kunne nokon hjelpe meg og gi konkrete retningslinjer etter kva eg skal gjere med låta for å lage eit grindcore cover? Takk for svar! :)

EDIT: Her er resultatet...

https://soundcloud.com/loffelmannschaft/resistance-grindcore-version

Edited by Esp_ltd@95
Link to comment
Share on other sites

Grindcore er jo en ekstremt vid sjanger, da. Ville hørt litt på Wormrot, Insect Warfare og Assück for inspirasjon. Jevnt over: Powerchords, blast beats, IKKE over halvannet minutt, blast som faen.

Er det ikkje mykje atonal tapping som fks. psyopus? Føler grind er litt "syra" også? Legg merke til vårt cover skal vere "morsomt" også, så vi skal ha ting som falsett growling etc :) Men korleis gjer eg det med tempo etc, angående riffet er så sakte/ lite grindcore.

Link to comment
Share on other sites

Syns ikke tapping ala Psyopus har så mye å gjøre i grindcore, nei. Du gjør selvfølgelig som du vil. Tempoet er det jo bare å skru opp?

Her har du litt inspirasjon.

*snip

Og Protest The Hero er forjævlig masete musikk :D

On-topic. Morsomt prosjekt - Litt nysgjerrig på resultatet. Lykke til :)

Edited by CastorFiber
Vi quoter ikke video, gjør vi vel?
Link to comment
Share on other sites

Er det normalt at sangane er så korte som du posta? :P vi tenker vår med samme struktur som orginalen!

Ja, det er det. Hvis du skal få til dette på noen som helst overbevisende måte, blir du nok nødt til å gjøre noe med strukturen, altså. Refrenger og what not er mer eller mindre ikke-eksisterende i grindcore.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er det. Hvis du skal få til dette på noen som helst overbevisende måte, blir du nok nødt til å gjøre noe med strukturen, altså. Refrenger og what not er mer eller mindre ikke-eksisterende i grindcore.

Vel, det viktigeste er ikkje at det skal vere ekte grind, men heller at ein skal høyre kva sang det er, og at den er bråkete :) Men for sjå kva det blir, kansje det blir ein hybrid mellom grind og blackmetal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.