Web Analytics
Jump to content

Stue bassforsterker


Steve Ryggen

Recommended Posts

Jeg har kjøpt meg en bass :) , men har hitil bare brukt den på en gitarforsterker. Har planer om å kjøpe en bassforsterker for stuebruk. Den trenger derfor ikke spille så veldig høyt, men jeg vil gjerne ha god lyd. siden den skal så i stua, kan WAF med fordel være over middels. Er helt fersk på bassing, så vet ikke helt hva jeg evt. trenger av innebygde eller eksterne effekter. Trenger derfor noen gode tips og råd på hva jeg bør kjøpe.

Edited by Steve Ryggen
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg tror meget bestemt at en EBS session classic 60 combo'en er helt ypperlig for denne personen, trenger ikke å gi en helt fersk bassist bøttevis med valg. EBS'en låter klart og bra, og han trenger ikke noe mer enn det, det tullet vi litt mer erfarne bassister driver med ang "ja, men den låter litt mer sånn, og den låter litt mer sånn" er ikke nødvendig for stueforsterkere, og mest sannsynlig kommer ikke fyren til å høre de forskjellene på ganske mange månder, og da er det vel på tide å oppgradere til noe som kan brukes med band? ;)

Steve: Det første du muligens kan trenge av effekter er en kompressor eller vreng, men effekter er enklere å kjøpe som pedaler, da kan du justere det litt mer etter hvilken lyder du ønsker. :)

Link to comment
Share on other sites

Prisklasse ja. Vet ikke hva jeg må ut med for en brukbar forsterker. tenkte kanskje rundt 3k. Hvor stort element og effekt bør jeg ha?

Tja, Jeg pleier å si minumum 10" element, Skal forsterken bare brukes i stue og ikke på spesielt store volum så trenger du ikke mer enn en 30watter.. Ser EBS har sluppet en 30watter av Session Classic'en nå.. vurderer den nesten selv for å ha noe lite hjemme, hehe.

Forøvrig så er EBS en av de store markedslederene innen bassforsterkere, så du er trygg med å velge den ;) (Nei, Jeg bruker ikke EBS selv, men ingen av de jeg bruker har øvingsforsterkere, så da er det EBS jeg anbefaler)

edit: Hva er WAF?

Edited by Thunder Fingers
Link to comment
Share on other sites

Får vel kanskje si at jeg dessverre ikke er så ung og fremmadstormende lenger, så noe band blir det nok aldri. Har klimpret litt på gitar noen år og koser meg voldsomt med det. Nå har jeg tenkt til å prøve meg litt på bass for moro skyld :) Tenker å kjøpe en forsterker som jeg ikke trenger å bytte ut med det første. Spiller for det meste klassisk rock fra 60, 70 og 80tallet. Hender det sniker seg inn litt fra 90tallet også.

Link to comment
Share on other sites

Ampeg sine små er noe av det verste jeg har vært bort på, har aldri klart å få en bra lyd ut av de.. Men nå er jeg ganske anti-Ampeg's madrasslyd uansett.

Hartke sine låter overraskende bra, solid bygd er de og.. men igjen det er EBS sine og, de dør ikke med det første de heller. Av Hartke så vil jeg anbefale HyDrive comboene, selvom de er alt for kraftig for hva du skal bruke den til.

Men igjen (og igjen og igjen) EBS Comboen har alt du trenger, samt at de ikke er dyre.

Link to comment
Share on other sites

De små Ampeg-ene (er vel BA-serien du tenker på) syns ikke jeg er noe særlig, men det funker vel til stuebruk.

Jeg har ikke klart å skru meg til en lyd jeg liker på de (men det er jo personlig), og syns ikke de trøkker noe (men det trenger du forsåvidt ikke heller).

Har ikke prøvd den minste Orange-comboen heller, men den ser da i alle fall pen ut.

http://evenstadmusikk.no/index.php?main_page=product_info&cPath=308_392_405&products_id=23713

Ellers er jeg enig, EBS-ampen er kul ;)

Link to comment
Share on other sites

Hei

Jeg har EBS Session Classic 60, og er veldig fornøyd. Den har etter min mening følgende fordeler:

* Den har klar og fin lyd, og EQ-innstillinger som er enkle, men effektive.

* Den kan vinkles bakover for å gi mer "i fleisen"-lyd i små rom.

* Samme vinklingen gjør at den kan brukes som personlig bass-monitor på mindre gigs.

* Den har balansert DI-utgang for kobling rett i miksepulten når man bruker PA.

* Den er ganske liten og hendig og kan derfor fraktes greit mellom hjem og øvingslokale.

* Den funker greit i øving med band, men jeg har kun spilt med elektronisk trommemaskin så langt. MEN: Dersom man skal begynne å spille med band som har trommis, så vil man uansett måtte ha noe som er ganske stort og uhåndterlig i øvingslokalet, og da er den fortsatt grei som hjemmeforsterker.

* Spiller bra med effektpedaler foran.

* Har aux-inngang for musikk man kan øve sammen med. Har koblet mobilen til mer enn en gang for å ha noe å spille til.

Ulemper:

* Tjah... Kun at den neppe holder følge med en hardtslående trommis. Men den spiller høyt nok. Jeg har så langt aldri hatt behov for å skru den på maks hjemme eller sammen med band på øving (altså med forbehold om akustiske trommer). Får du en gang det behovet, så vil den fortsatt duge hjemme.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.