Web Analytics
Jump to content

Hvilken gitar er dette?


AddiToll

Recommended Posts

 • 1 month later...
Vurderer å kjøpe ny kassegitar med innbygget mic. Ser at de i videoen bruker en ekstern mic på gitaren.

Er det å foretrekke? Blir det bedre lyd? Hva koster evt. noe slikt?

Tja. Det kommer an på hvilken sammenheng. Hvis man vil gjengi gitarens egenklang, er det klart at det beste er en ekstern mikrofon, men i en live situasjon er det ikke alltid det er like enkelt å bruke en slik. Hvis man er fullt band på scenen med masse annen lyd, vil en ekstern mikrofon plukke opp en del av det som foregår rundt, samtidig som det kan være vanskelig å få nok monitor uten at du får feedback. Det er jo disse settingene piezo-systemene kommer til sin rett, men de låter ikke så naturlig som en ekstern kondismikk.

Når det er sagt, er det ikke noe i veien for å mikke en gitar som har innebygget piezo når man er f.eks. i en studiosituasjon, men det er alltid kjekt å ha en innebygget løsning også.

Link to comment
Share on other sites

Enig i dette. Proffe lydteknikere fnyser voldsomt over en slik løsning.

Jeg, som bare er en glad amatør, synes jeg får en veldig fin blanding av lyd når jeg kombinerer en ekstern mikrofon sammen med piezo- signalet fra Ibanezen min. Det har sikkert med det å gjøre at jeg bruker veldig få timer på mikrofonplassering, har et rom å ta opp i som ikke er optimalt, ikke har de rette "Mojomikrofonene", og ikke minst bruker mindre tid på dette på et par år enn en proff bruker på en uke i forhold til å velge "riktig" mikrofon, plassere, skru og ratte. Gi meg 10 "mojomikrofoner", og jeg vil ikke ane hva jeg skal gjøre med dem, fordi jeg ikke har peiling på forskjellene. Resultatet hadde sikkert blitt katastrofalt.

For meg er denne kombiløsningen noe som fungerer veldig bra, og som gjør at jeg med liten erfaring og på kort tid kan få til en kassegitarlyd som er kurant i mine ører.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.