Web Analytics
Jump to content

Knotten som reima festes på datt av


allyouneedisblues
 Share

Recommended Posts

Jeg har en billig Ibanez som jeg skulle feste strap locks på for et års tid siden. Skruene som fulgte med strap lock-opplegget hadde tydeligvis akkurat for liten diameter, så de rev med seg det meste av "gjengene" i treverket slik at verken strap lock'en eller den gamle knotten sitter fast.

Jeg googlet meg fram til et tips om å smøre inn to-tre tannpirkere med trelim og legge de i skruehullet i gitaren (og la det tørke), for så å skru inn skruen på nytt. Hvor holdbart er dette egentlig? Jeg synes ikke det høres ut som noe man tar guitar spins med akkurat, for å si det sånn.

Link to comment
Share on other sites

Tannpirkere med trelim funker fint det. Enda bedre er kanskje cocktailpinner i stedet for tannpirkere. Jeg mener også at du ikke trenger å bore hull før du setter i skruen. Dette er jo treskruer, så de fester seg kanskje vel så bra uten å borre.

Link to comment
Share on other sites

Aldri skru noe som helst inn i gitaren uten å borre først. Jeg hadde en kjedelig opplevelse med dette for noen år tilbake.

Hvis det ikke har vært hull fra før, er jeg enig, men tannpirkere har har vanligvis ganske mykt treverk, og du skal presse inn rimelig mange i et slikt hull før det evt. blir noe problem. Borrer man opp på nytt etter å limt inn to-tre tannpirkere i et reimfestehull, er man jo omtrent like langt. Vitsen med tannpirkerne er jo "fylle etter " treverk som har blitt borte. Jeg har gjort dette mange ganger på mange gitarer og aldri borret etter å ha fylt et hull med tannpirkere og litt lim. Aldri vært noe problem.

Skal man derimot skru inn noe der det ikke har vært hull fra før, er det stor fare for at våde lakk og treverk kan sprekke.

Link to comment
Share on other sites

Skal man gjøre dette skikkelig, er oppskriften slik:

Bor opp hullet til en kjent diameter.

Man kan enten lage sin egen rundstokk med en drill og litt pussepapir, eller handle litt rundstokk i en kjerringbutikk. Panduro og så videre har gjerne slike ting.

Lim fast rundstokken med Titebond, eller til nød superlim eller Casco trelim, ikke "vinterlim".

Bor opp et nytt hull til skruen, etter at du har sjekket diameteren med et skyvelære.

Skru fast. Da holder dette trolig like lenge som du skal ha gitaren rundt halsen.

Skal man jukse, er coctailpinner mye bedre enn det nest beste, nemlig tannpirkere, og det aller mest elendlige, fyrstikker. Bruker man noen av de to siste alternativene er superlim fint, da det tross alt gjør treverket du bruker, hårfint hardere enn papir, litt sterkere. Dessuten krymper superlim minimalt.

Når det er sagt, finnes det etter sigende mange eksempler på at fyrstikk- klissing blir verdens beste reparasjon, etter tilhengerskaren å dømme.

Jeg har spilt gitar i noen år, og har i oldtiden "fikset" slike ting med fyrstikker, jeg også. Problemet mitt var at jeg til stadighet måtte gjøre jobben om igjen. Greit nok hvis man vil ha det som hobby. Jeg foretrekker å bruke tiden på andre ting.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.