Web Analytics
Jump to content

En pakke aus Deutschland


Recommended Posts

I dag kom det en diger pakke fra Tyskland! Trafoene, chassiet og rørene skal etter hvert bli til en tokanals high-gain topp.

Handlet også litt candy til noen andre prosjekter. Grønn tolex ser bra ut på nett. ^_^ Den ser middels ut på rull.. :huh: Det spørs hvordan det blir på amp... :mellow:

7410387728_cdc2f47eca_b.jpg

7410387528_4e7987ea36_b.jpg

:ninja:

Link to comment
Share on other sites

Takk for bildene av strøkne, grønne amper! Det gir litt mer tro på tolexen her. ^_^

Jensen-høyttaleren er en P10R, 10" AlNiCo. Tror den skal stå i et 2x10" sammen med en C10R.. eller kanskje et 4x10" med et par WeberVST-høyttalere i tillegg. Får se hvordan det går når sagen og overfresen skal til pers.

7416374078_a9033f0986_b.jpg

Dette er kondensatorene til hele signalveien og halve strømforsyningen. Rør er på plass, og det meste av plugger, kontakter, brytere og releer er også i boks. Det gjenstår en diger ordre fra Farnell og en litt mindre ordre fra Mouser før byggingen kan begynne, dessuten må printkort legges ut og etses.

Signalveien er stort sett ferdigtegnet, men det mangler noe på strømforsyningen. Ampen skal ha litt forskjellige triks på lur, for eksempel MIDI-styring, power scaling, S/P-loop, tuner ut m/tilhørende 9V aux-strøm til tuneren (og til delayen som skal stå i loopen), DC-glødere, og så fantommatet MIDI-fotbryter. Dette krever en litt mer omfattende strømforsyning enn det som er vanlig. Det trengs 500V til sluttrinnet, 400V til preampen, 6,3VDC til preampgløding, 6,3VAC til sluttrinnet, -50V bias, ca. 50V til å heve gløderene i preampen, 5V til mikrokontrolleren for svitsjing og MIDI, 9V til aux-strøm og så til slutt en egen 5V til fantommatingen. Denne siste må gå på en egen isolert regulator, sånn at ikke kanalvelgingen i toppen dør hvis den fantommatede MIDI-fotbryteren dør (for eksempel hvis noen drukner MIDI-kabelen i pils på en scene).

Her er skjemaet til "hovedkortet", med preampen, kanalvelging og mikrokontroller.

7416450034_cb0d6562c8_b.jpg

Håper det blir bra. Si fra hvis dere ser noe feil! ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Det ser ikke så dumt ut, og det blir spennende å se om det vil funke ^_^

Det ville blitt et enormt kort hvis den skulle vært på en side! Kortet er allerede ganske stort som tosidig, nå er det 27x10cm. :o

Link to comment
Share on other sites

Tidligere brukte jeg Eagle, men har nå gått over til Kicad, et gratis opensource-program. Begge er litt kronglete i starten.

http://www.kicad-pcb.org/display/KICAD/KiCad+EDA+Software+Suite

http://store.curiousinventor.com/guides/kicad/

Hvis komponentene har 3D-informasjon om innpakningen sin får man opp en kurant rendring av kortet inne i kicad:

7485324296_d112afd642_b.jpg

Nå er alt på plass innenfor kantene av kortet. :) En del av komponentene jeg bruker mangler 3D-info.

Link to comment
Share on other sites

Programmet skal sjekkes ut! Er det veldig tungvint? Brukte Eagle tidligere, men nå har vi gått over til Orcad. Meget knottete program, med masse muligheter. Men jeg skulle gjerne hatt det litt mer simpelt.. Av erfaring så er det for min del slik at med engang det kommer en op-amp eller to i bildet, så orker jeg ikke annet enn tosidige kort :P

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke så tungvint, men litt rart i starten fordi Kicad bruker andre filer og programmer enn Eagle. Orcad har jeg aldri prøvd :)

Nå som jeg er blitt vant til Kicad kommer jeg ikke til å gå tilbake til Eagle, siden det er så mange begrensninger på gratisversjonen av Eagle. Maks 8x8 cm print, maks 2 lags kort, osv. Kicad har fått veldig bra oppslutning rundtomkring og det har dukket opp forskjellige støtteverktøy, som "fped" som kan autogenerere komponentbiblioteker. Hvis man skal ha en 2-veis, en 5-veis og en 10-veis printkortkontakt i samme serie holder det å beskrive denne kontakten som en formel, og så genererer fped opp alt fra 1-veis og oppover så langt man gidder.

I går kveld ble hovedkortet ferdig lagt ut, nå gjenstår kortet med strømforsyningen.. og ett til kort som skal stå baki med MIDI-kontaktene:

7493210772_f061e9c4b6_b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Prøvde å sette ut de store delene i chassiet i dag, og det ser egentlig litt trangt ut. Må nok gruble litt på dette og sjekke at det blir plass til den typen brytere, knotter og potmeter som var planlagt.

7538602856_0ee02678bf_z.jpg

Trafoene og rørene skal naturligvis ikke stå oppi sånn som dette, men det er kurant å sette de ut på denne måten for å sjekke klaringer mellom rør, kabelmuffer/gjennomføringer, skruehull og så videre.

Etter første forsøk kan det virke som at 40 x 20 x 5 cm blir litt for lite chassis til en tokanals hundrewatter.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.