Web Analytics
Jump to content

NGD x 2


Ichi

Recommended Posts

Ramla innom B-varesalget av Eaglegitarer på Backstage i Sandvika i går og endte opp med disse to nye gitarkameratene her.

dsc00257of.jpg

I forhold til prisen var det et godkjøp, betalte 995 for bassen og 1495 for gitaren. Kvaliteten er omtrent på linje med Squier, gitaren et hakk over. Pen lyd og pen finish, ingenting å utsette. Gikk over dem og tighta skruer og bytta strenger på gitaren, etter det var det bare noen minutters intonasjon før de spilte akkurat som de skulle.

Telen er i mine øyne alt for blingete, gull, abaloneinnlegg og fjas er ikke min greie. Men etter å ha testa de andre Eaglegitarene måtte denne likevel bli med hjem, lyden var veldig bra med svært mye sustain, lettspilt over snittet tykk hals og med P-90en i neck som rosin i pølsa. Velbygd mahognykropp med lønnetopp og matta hals. Ikke dum. Fylte et tomrom i gitarsamlinga mellom det fenderske og gibsonske. :D

Bassen er lettspilt, lett og har feit bånn og klar lyd i P-pickupen. J-pickupen er jeg ikke helt fornøyd med, litt støy i bakgrunnen der og lav output. Men det er jo mulig å fikse på ganske lett. Helt OK bass, bedre enn jeg forventa til prisen.

Det eneste jeg har å usette er tvilsom plastoversadel på begge to, de vil bli bytta ut snart.

Edited by Ichi
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vurderte/vurderer selv en slik gitar, men da Les Paul typen de har. Dette vil bli min andre el-gitar og kommer til å bli like mye spilt, og jeg ønsker at kvaliteten skal være lik eller bedre enn den jeg har. Jeg har en Sunn Mustang av den gode årgangen, som de sier, skal vel være omtrent som mexico gitarer eller enkelte heldige eksempler bedre. Dette er bare for å gi en pekepinn på hva jeg har kvalitetsmessig. Kan bruke rundt 3000, så kan jo eventuelt oppgradere delene på denne eventuelle gitaren. Mener du at det er verdt det ut ifra din egen erfaring med Eagle, Ichi? Eller burde jeg heller kjøpe noe litt mer kjent fra Epiphone eller Squier and so on?

Takker for svar og eventuelle synspunkter, haha. Blei litt mye, er litt bedugget.

Link to comment
Share on other sites

Takker, folkens! Var oppe og testa bass og tele på skikkelig sterker hos nabo'n i går kveld, og lyden var upåklagelig.

BRS, har både Squier og Epi, og Telen fra Eagle er bedre kvalitetsmessig og lydmessig enn begge (har Squier Tele og Epi LP). Fender Mex-tele kvalitet på mitt eksemplar minst, har også spilt på USA-produserte som var dårligere lyd i. Men jeg testa også en lekker Eagle Tele Thinline som ikke hørtes bra ut, og et par andre jeg ikke var så imponert over. Testa ikke LP-modellene på forsterker, men håndtverksmessig så de ut til å være i klasse med Epi Standard LP eller bedre. Ville nok ikke kjøpt dem for full pris, til det er nok kvaliteten for varierende. Men det så ut til at alle gitarene var testa og dårlige eksemplarer luka ut hos Backstage.

Tør du å gamble litt, får du en LP til 1500 spenn + frakt fra Backstage, tror neppe du trår så mye feil da:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=35520767

Ville gått for en av disse tre:

T-467 TA "Les Paul Aged Tiger" - (Veil 3690,-)

T-467 WF "Les Paul" - (Veil 3690,-)

AE-603 TBK "Les Paul Hollow" - (Veil 3950,-)

Gå inn på Eaglemusic og les mer om modellene. Er du misførnøyd med lyden har du jo da penger til overs til nye pickuper.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Må bare legge til et par ting:

Nøtta på telecastern er faktisk bein. Gikk også gjennom elektronikken, og alt er bedre enn jeg kunne gjort det sjøl. Skikkelig velgjort. Var litt i tvil angående minipottene og switchen og lurte på å bytte dem, men de er fullstendig sømløse og bedre enn på noen av de andre rimelige gitarene mine. Stemmeskruene er fra Grover, og brua er sannsynligvis fra Gotoh. Liker denne gitaren bare bedre og bedre. Et knallkjøp!

Skal ikke gjøre annet enn å bytte abaloneknottene med hele gullknotter og switchtipen til kremfarga, så er det på med cowboyhatten og ut på veien. :D

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hadde de alle gitarene i butikken i Sandvika, eller var det bare et begrenset utvalg? Vurderer å ta turen innover i morgen for å prøve litt (vil ikke kjøpe billig-gitar uprøvd), men er jo kjipt å kjøre en time om de bare har et par modeller inne :)

Link to comment
Share on other sites

Hadde noen i butikken, resten på lager i kjelleren. Ta en telefon til dem en halvtime før de åpner og hør med dem om de har inne de du vil prøve. De var behjelpelige med å hente opp de jeg ville teste. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.