Web Analytics
Jump to content

Rengjøring av gripebrett!


sveini83

Recommended Posts

Rengjøring av gripebrett med gorgomyte.

Dette produktet har jeg testet hjemme på noen gitarer og er meget fornøyd med resultatet.

Fant noen demo videoer på Youtube:

Noen andre som har testet gorgomyte?

Edited by sveini83
Link to comment
Share on other sites

Ser jo ut som om det virker bra, men jeg lurer på om det trekker ut mer enn det burde fra rosewood gripebrettene?

Skjønner ikke hvorfor han fyren i første videoen ikke dro frem støvsugeren først :)

Link to comment
Share on other sites

jeg bruker bare en fille jeg kjøpte på 4sound. ikkeno annet og det funker som gull. har ikkeno tro på alle mulige lure løsninger for å tørke av eller vaske et stykke tre. det enkle er ofte det beste

Link to comment
Share on other sites

Sier som før: Fuktig mikrofiber-klut for jevnlig rengjøring. (f.eks. hver gang man bytter strenger.) Lighter bensin hvis det er et gripebrett som er helt inngrodd, med påfølgende behandling med fretdoctor olje. Olje på gripebrett er svært sjelden nødvendig, men jeg gjør det likevel ca. en gang i året på gitarene med rosentre gripebrett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes dette så litt interessant ut. Er det ingen norske aktører som selger dette?

Har en ES-335 jeg har lovt meg selv å ta godt vare på.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Som sagt, rengjør gripebrettet med en lett fuktig mikrofiberklut hver gang du skifter strenger (og det gjør du jo relativt ofte, ikke sant?), så er det vedlikehold mer enn godt nok

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker sitronolje som man kan kjøpe hos gitarforeningene.

Det fjerner det meste av smuss og gripebrettet får nytt liv. Det vil gi deg den følelsen av å spille på et helt nytt gripebrett. Spør den lokale forhandleren, det er en enkel og grei metode. Og en liten flaske skal holde til mange ganger. Mest brukt til rosewood og ebony, vet ikke hvordan det er med maple.. Du tar simpelt og smørrer pittelitt olje på 4-5 bånd samtidig, skraper dem lett vekk med et gammelt kredittkort ol og så pusser kjapt og greit vekk det verste av oljen med en bumullsdott som koster 6kr på Rema for X antall stykk, skal vare et par år..

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Vi har vel hatt 100 tråder om dette før, men en olje er ikke særlig godt egnet til rengjøring. Du vasker deg vel før du smører deg med fuktighetskrem også :)

"sitronolje" inneholder som oftest ikke sitron, men aromater og mineralolje. Denne typen olje trekker egentlig ikke inn i gripebrettet, så effekten er minimal, men det ser jo staselig ut da.

Olje eller noe som helst annet på lønn er meningsløst da lønnen er lakkert.

Mikrofiberklut - white spirit, litt tynnet sprit eller lighterbensin er fine ting å rense gripebrettet med. Skal du olje rosewood e.l. eksisterer det oljer som faktisk trekker inn i treverket, men da må du begrense bruken til 1 gang i året eller noe slikt.

Link to comment
Share on other sites

"sitronolje" inneholder som oftest ikke sitron, men aromater og mineralolje. Denne typen olje trekker egentlig ikke inn i gripebrettet, så effekten er minimal, men det ser jo staselig ut da.

Hvilken effekt tenker du på? Jeg bruker det ca hvert 7-8-9 måned, nettopp fordi gripebrettet blir så rent at det ikke er behov for å bruke det oftere. Den etterlater gripebrettet helt dønnstrøkent mtp skitt. Selv de verste, f.eks 6 år gamle flekker, forsvinner.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Effekten er i all hovedsak at gripebrettet blir glatt - noen liker denne følelsen, men det vil jo også i noen grad hindre skitt i og feste seg.

Nå vet ikke jeg hvilket produkt du bruker, men noen av disse inneholder både olje og løsemidler, mens andre igjen bare mineralolje. Inneholder det bare olje er det ikke spesielt godt egnet til å rengjøre rosewood med spør du meg, men er du fornøyd så er vel saken grei. Jeg sier bare at jeg heller ville brukt en mikrofiberklut og eventuelt litt løsemiddel, for så å olje gripebrettet til slutt.

Link to comment
Share on other sites

Aha, det visste jeg ikke. Jeg har ikke vært borti så mange typer, så jeg skal ikke uttale meg. Jeg bruker Dunlop 55. Denne etterlater et veldig tynt og usynlig belegg som hindrer skitt i å feste seg, slik som du beskriver. Og det funker utmerket fint! Begynner å bli et par måneder siden jeg tok en grundig rens av gripebrettene, og den skinner fortstatt. Mikrofiberklut er sikkert ingen dum idé heller høres det ut som.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.