Web Analytics
Jump to content

Musikkprogram for opptak av gitar, bass vokal fo nybegynner


Recommended Posts

Jeg har en bass og en gitar som jeg klimprer en del på og vil gjerne ta opp musikk på Mac´en.

Hvilket program er enklest å komme i gang med hvis man vil ta opp gitar, bass og vokal og kanskje piano hver for seg og så mikse dette sammen på en enkel måte. Jeg beveger meg kanskje inn på et minefelt her da det er sterke religiøse meninger om hva folk mener er best. Ser for meg at jeg må kunne legge på elektroniske trommer på en eller annen måte også. Bør vel være mulig å få lagt på noen enkle loops på en eller annen måte med de fleste musikkprogrammer? Som sagt så blir alt "liveinnspilling" bortsett fra trommer.

Kom igen med deres anbefalinger på hva som har lavest brukerterskel på opptak for en som ikke er profesjonell. Får man tak i demoversjoner av de "store" programmene så man evt kan prøve seg fram? Noen av de finnes kanskje også i lightversjoner?

Til opplysning har jeg et Focusrite Scarlett 2i2 lydkort .

Edited by mazeking
Link to comment
Share on other sites

Folk har ikke så religiøse meninger angående innspillingsprogram (også kalt DAW - Digital Audio Workstation), og hovedgrunnene til at folk bruker det de gjør er som regel at det var det de startet med.

De fleste DAW's har akkurat like god funksjonalitet for en glad amatør, og det er som oftest heller ikke snakk om hva som er lettest og vanskeligst å lære seg. De fleste er lette å lære seg basics på, og de fleste er vanskelige å lære seg det avanserte på. Jeg har brukt Adobe Audition til lydredigering siden det het Cool Edit 96, men siden jeg ikke er helt venn med noen funksjoner prøvde jeg derfor litt ulike programmer. Alt var vanskelig når jeg var vant til Audition, men jeg opplevde Cubase som det som var lettest å konvertere til, og Cakewalk Sonar som det jeg sleit mest med.

Så ja. Antakeligvis kan du begynne med omtrent hva du vil, men her på forumet er det mange som bruker Cubase, og du har nok derfor gode muligheter til å få hjelp dersom du lurer på ting.

Ellers finnes det også et DAW som heter Reaper. Dette koster en del mindre enn de fleste profesjonelle løsninger (Cubase, Sonar, ProTools osv), har mer enn nok funksjonalitet og får jevnt over veldig gode skussmål.

Det åpenbare føler jeg vel dog er å prøve seg først på f.eks Ableton Live Lite om det følger med lydkortet ditt og funker på mac, evt Grageband som følger med MacOS og såvidt jeg vet er et helt kurant opptaksprogram :)

Link to comment
Share on other sites

Selv bruker jeg Energy XT (norskutviklet) med støtte av Audacity for utvidet lydklippredigering. Dette begynte jeg med ganske enkelt fordi det fulgte med et lydkort og oppgraderte til fullversjon fordi det er svinaktig billig. Synes det fungerer helt greit. :)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.