Web Analytics
Jump to content

Musikkprogram for opptak av gitar, bass vokal fo nybegynner


mazeking
 Share

Recommended Posts

Jeg har en bass og en gitar som jeg klimprer en del på og vil gjerne ta opp musikk på Mac´en.

Hvilket program er enklest å komme i gang med hvis man vil ta opp gitar, bass og vokal og kanskje piano hver for seg og så mikse dette sammen på en enkel måte. Jeg beveger meg kanskje inn på et minefelt her da det er sterke religiøse meninger om hva folk mener er best. Ser for meg at jeg må kunne legge på elektroniske trommer på en eller annen måte også. Bør vel være mulig å få lagt på noen enkle loops på en eller annen måte med de fleste musikkprogrammer? Som sagt så blir alt "liveinnspilling" bortsett fra trommer.

Kom igen med deres anbefalinger på hva som har lavest brukerterskel på opptak for en som ikke er profesjonell. Får man tak i demoversjoner av de "store" programmene så man evt kan prøve seg fram? Noen av de finnes kanskje også i lightversjoner?

Til opplysning har jeg et Focusrite Scarlett 2i2 lydkort .

Edited by mazeking
Link to comment
Share on other sites

Folk har ikke så religiøse meninger angående innspillingsprogram (også kalt DAW - Digital Audio Workstation), og hovedgrunnene til at folk bruker det de gjør er som regel at det var det de startet med.

De fleste DAW's har akkurat like god funksjonalitet for en glad amatør, og det er som oftest heller ikke snakk om hva som er lettest og vanskeligst å lære seg. De fleste er lette å lære seg basics på, og de fleste er vanskelige å lære seg det avanserte på. Jeg har brukt Adobe Audition til lydredigering siden det het Cool Edit 96, men siden jeg ikke er helt venn med noen funksjoner prøvde jeg derfor litt ulike programmer. Alt var vanskelig når jeg var vant til Audition, men jeg opplevde Cubase som det som var lettest å konvertere til, og Cakewalk Sonar som det jeg sleit mest med.

Så ja. Antakeligvis kan du begynne med omtrent hva du vil, men her på forumet er det mange som bruker Cubase, og du har nok derfor gode muligheter til å få hjelp dersom du lurer på ting.

Ellers finnes det også et DAW som heter Reaper. Dette koster en del mindre enn de fleste profesjonelle løsninger (Cubase, Sonar, ProTools osv), har mer enn nok funksjonalitet og får jevnt over veldig gode skussmål.

Det åpenbare føler jeg vel dog er å prøve seg først på f.eks Ableton Live Lite om det følger med lydkortet ditt og funker på mac, evt Grageband som følger med MacOS og såvidt jeg vet er et helt kurant opptaksprogram :)

Link to comment
Share on other sites

Selv bruker jeg Energy XT (norskutviklet) med støtte av Audacity for utvidet lydklippredigering. Dette begynte jeg med ganske enkelt fordi det fulgte med et lydkort og oppgraderte til fullversjon fordi det er svinaktig billig. Synes det fungerer helt greit. :)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.