Web Analytics
Jump to content

mazeking

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

About mazeking

mazeking's Achievements

Nybegynner

Nybegynner (3/6)

0

Reputation

 1. Enkelte forståsegpåere mener at designet på Gibson LP er noe utdatert og at man får gitarer som er teknisk sett bedre/likebra enn LP for en mye rimeligere penge. Men selvfølgelig nostalgifaktoren og gjensalgsverdien på en Gibson LP blir en helt annet. Tilbake til Topic. Chapman ML-1 er den jeg kikker på for øyeblikket. Ser at den er laget i solid mahongny. Bør ikke det ha litt å si for god sustain? Jeg er ikke såpass priviligert at jeg har plass eller råd til en haug med gitarer. Driver stort sett og knoter og spiller hjemme og trenger således en gitar jeg kan bruke til litt av hvert. Alt fra "klimpring med cleanlyd" til blues og 80 talls metal. Ikke noe jazz her nei.... No offence :-) Med dette i mente så har jeg sett ar PRS er bra men de koster jo en del mer. Etter å ha trålet nettet på kryss og på tvers så kom jeg så over Chapman. Noen som vet noe om tykkelse og form på halsen på Chapman ML-1. Noen som har testet Chapman ML2 og ML3 og vet noe om forskjell på disse tre?
 2. Vurderer å kjøpe meg en ny gitar og ser da etter nyere gitarer som gir mest valutta for penga. Ser at Chapman anbefales av flere som en veldig bra gitarer til en rimelig penge. http://www.chapmanguitars.co.uk Her kjøpes de i UK: https://new.andertons.co.uk/search?query=chapman Her kjøpes de i Norge: https://evenstadmusikk.no/search?q=chapman reviews: http://www.musicradar.com/reviews/guitars/chapman-ml-1-588162 https://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/chapman_guitars/ml-1/index.html Kjør debatt!
 3. Takk for info! Blir vel en tur ned hit i stedet for å se litt ;-) https://new.andertons.co.uk
 4. Er for øyeblikket noen dager i England for kom over denne i en pantesjappe rett ved her jeg bor. Noen som vet om dette kan være et "kupp" eller ei? Ser kun at et står Ibanez S-series på den. Skal prøve å komme forbi i åpningtiden i morgen å få sjekket modell etc. Renger med at det stå på baksiden av stocken?
 5. Kjøpte en ganske så spesiell gitar for noen år tilbake (2010 ish?) på finn.no uten å sjekke om den var fake eller ei. Er dessverre i England nå så får ikke lagt ut bilder. Gitaren er en Les Paul Special med Voodoo pickup. Vet de i dag selge en Les Paul Standard 2016 modell med Voodoo men har ikke klart å finne modellen jeg har på google søk. Den jeg har har "hvite/elfenben" Stemmeskruer. Det står Les Paul med løkkeskrift på necken, men ordet "Spesial" er skrevet med en standard "Arial (MS Word)" aktig font. Det er intet plekterbrett på denne. Selv spiller jeg metall med den og syne den lyder fett og er behagelig å spille på. Er vel "lyts tre" i halsen med mørk tre på bånda. Det er dog "prikker" på bånda og ikke de klassiske Les Paul mønstrene for å markere 5-7-9 bånd osv. Ble fryktelig i tvil om denne er ekte eller eietter å ha lest denne tråden. Har overhodet ikke tenkt på det før nå. Kun at den var "billig" til å være Gibson. Betalte vel 4000 for den, den gangen. Har lagt ved en skikkelig dårlig bilde fra face. LP front. Er først hjemme til helgen å legger ut flere bilder da.
 6. Hei, Takk for svar her. Hadde håpet å få tips på lydkort med 2 headphones ut med ser man da må opp på focusrite 6i og høyere. Da blir det nok til at jeg forsøker meg på den behringersaken da den virker billig og grei
 7. Har som sikkert flere andre her ganske begrenset med plass når det gjelder å spille inn musikk. Selv spiller jeg inn det meste selv med bass og gitar, men når det kommer til vokal må jeg ha andre til å synge. Akkurat da er det fryktelig irriterende å sitte med et Focusrite kort med kun 1 hodetelefonutgang. Jeg trenger ikke mer enn to innganger, men når det gjelder utganger skulle jeg altså gjerne hatt et lydkort med to headphones ut. Jeg har dessverre ikke plass til monitorer og annet kjafs. Her må man bare flytte seg til det rommet i huset som er ledig og spille inn der. Finne det eventuelt noe alternativ med å bruk et superkompact lydkort og hekte på en headphoneamp bak denne igjen med flere hodetelefonutganger? Vil dog gjerne ha minst mulig kabler, eksternt strømforsyninger og annet kjafs jeg må dra på...
 8. Jeg har en bass og en gitar som jeg klimprer en del på og vil gjerne ta opp musikk på Mac´en. Hvilket program er enklest å komme i gang med hvis man vil ta opp gitar, bass og vokal og kanskje piano hver for seg og så mikse dette sammen på en enkel måte. Jeg beveger meg kanskje inn på et minefelt her da det er sterke religiøse meninger om hva folk mener er best. Ser for meg at jeg må kunne legge på elektroniske trommer på en eller annen måte også. Bør vel være mulig å få lagt på noen enkle loops på en eller annen måte med de fleste musikkprogrammer? Som sagt så blir alt "liveinnspilling" bortsett fra trommer. Kom igen med deres anbefalinger på hva som har lavest brukerterskel på opptak for en som ikke er profesjonell. Får man tak i demoversjoner av de "store" programmene så man evt kan prøve seg fram? Noen av de finnes kanskje også i lightversjoner? Til opplysning har jeg et Focusrite Scarlett 2i2 lydkort .
 9. Har spilt gitar for mange år siden og har tatt opp igjen spillinga. Har kjøpt meg en rimelig Les Paul og en Ibanez bass og leker meg litt med å spille inn på iMac. Fra gammelt av så har jeg en førstegenerasjons Korg Pandora som jeg spiller gitar igjennom. Den begynner å bli veldig sliten. Jeg har kikket på ymse løsninger. Yamaha HRT serien som virker kjekk for å spille bass og gitar igjennom. Har også kikket på fender mustang ymse roland cuber og annet. Den eneste som jeg synes jeg fikk nogen lunde grei vrenglyd ut av var en cube 30 eller 40. både mustang og Yamaha hadde litt merkelig måte å stille inn på synes jeg og det var vanskelig å få lyden dit jeg ville. Satt på 4sound og knota aleine og blei ganske så oppgitt. Som sagt så vil jeg gjerne kunne kjøre både bass og gitar gjennom samme type enhet og da ser det ut som Yamahaen er eneste alternativ som støtter bass og gitar dersom man også skal ha høyttaler. Går man over til POD'er og arvtagere etter korg pandora og kun ønsker å bruke hodetelefoner ser utvalget ut til å være enormt. Hvis man ser på rimelige og familievennlige løsninger, finnes det noe alternativ til Yamaha hrt-10 for bass og gitar? Hva med multieffekter ala korg pandora, hva anbefaler dere her som er øvingsvennlige for bass og gitar? trenger noe som er kompakt og som det går greit å flytte på.
 10. Hei. Takk for innspill her. Sjekker i kveld når jeg kommer hjem! God helg til alle forresten!
 11. H Hva mener du med "knappen for monitor på stripa"? Du mener vel det bør være en knapp inne i musikkprogrammet regner jeg med og ikke monitorknappen på lydkoret for den looper vel bare lyden rett ut, uprosessert. Problemet er at jeg ikke finner noen monitorknapp i GB. Som tidligere nevnt så er skiten på norsk på macen jeg bruker. Kan det hende at "Monitor" har blitt til oversatt "selvhøring" eller noe annet kreativt norsk piss :-) Har klikka innom det meste av menyer, men finner ikke noen menyvalg som kan minne om monitorlyd av/på. Hmmm...... EDIT:http://manuals.info.apple.com/en_US/GarageBand_09_Getting_Started.pdf Ser ut som bilde på side 22 inneholder en setting for monitor av/på og valg av effekter. Får prøve det når jeg kommer hjem.
 12. Har endelig fått kjøpt meg et focusrite kort og sitter og leker meg. JEg har null erfaring med musikk programmer. Har vært inne og endre på audio inn og ut og får fokusrite til å fungere fint i osx. Får lyd ut via kortet og klarer å ta opp lyd via bassen og spille av i garageband. Lurer dog på om det er mulig å høre seg selv live i garageband? Får ikke noe lyd ut på headphonsa "live" når jeg spiller inn med GB. Kun på playback av det jeg har tatt opp. Lyden er bra og jeg får lagt på effekter etc, men jeg vil altså hør meg selv live mens jeg tar opp, helst da med effekter. Det er jo også en masse amper etc man kan emulere og skru på. Hadde vært greit å kunne høre lyden ut direkte når man satt og skrudde framfor å ta opp og så høre det ved playback. Detta er jo kona sin mac så alt er jo på norsk og det gjør jo feilsøking enda mer komplisert da alle menyer etc er på norsk. Klarer ikke helt å formulere et godt google søk på dette.... Er det evt noen andre "effektboks" programmer som funker bra på mac der man kan høre seg selv live når man spiller bass/gitar akkuratt som med et fysisk pedalbrett?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.