Web Analytics
Jump to content

Klon kloner


radioegg
 Share

Recommended Posts

Legger ut en liten føler her:

Jeg skal til og bygge en liten serie med kloner av Klon Centaur. Mange vet vel at Klon Centaur er en av de mest mytiske og dyreste effektpedalene noensinne. I 2009 sluttet produsenten å lage dem, og siden har bruktprisene skutt i været, som om de ikke var dyre nok fra før. Skal du kjøpe en brukt Klon Centaur på nettet, så må du regne med å betale opp mot 10.000 kroner.

Jeg er i oppstarten på å lage et lite firma som lager håndbygde effektpedaler, og Klon Centaur-klonen blir vårt første prosjekt. Sånn helt i starten kommer vi bare til å lage noen få for å se hvordan det går. Vi har planer om andre pedaler også, men kommer trolig til å styre unna rene kloner og heller gå for varianter av kjente pedaler og egne designs.

Dersom du er interessert i dette, så send en mail til tkvelle@gmail.com med «Klon venteliste» i emnefeltet – så setter jeg deg på en liste, som jeg kontakter når pedalene er klare. Priser er ikke avklart ennå, men de kommer til å gjenspeile faktiske kostnader og nødvendig fortjeneste, ikke prisen på det opprinnelige produktet :-) Du forplikter deg ikke til å kjøpe noe som helst ved å sende en mail, jeg vil bare sjekke interessen. Men lista funker etter prinsippet førstemann til mølla: De som er først ute blir først kontaktet med full info om pedalene og kan selv velge om de vil kjøpe eller la være.

Mvh

Tor K. Velle

Link to comment
Share on other sites

Absolutt interessant, men 10000 kr for en TS type pedal.. Vilt... Ikke deres, men den originale Centaur.

Kom over denne ikke helt objektive artikkelen: http://www.zacharyguitars.com/Klon.htm

Hehe, nei den er ikke helt objektiv :-) Det er vel heller ikke korrekt at den er i Tube Screamer-segmentet heller: TS har ekstremt mye mellomtone som gjør den anvendelig som solo-boost, mens KC har en mye flatere EQ. Forøvrig har KC sin helt unike krets, i motsetning til de fleste andre pedaler, der de fleste overdrivepedaler nettopp er basert på Tube Screameren.

Link to comment
Share on other sites

En Klon funker best på en amp som allerede låter bra og som brekker opp fra lite til medium.

Da er det meget god pedal som hever lyden "det lille ekstra". Jeg bruker min tidlig i kjeden uten noe gain.

Og i motsetning til veldig mange andre pedaler så funker Klon med de fleste amper og gitarer.

Den er noe helt annet enn en Tube Screamer.

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen :-)

Litt mer info: Ang Klon Centaur, så kan du velge om den skal være buffret eller true bypass når du bestiller.

Andre pedaler vi tenker å gjøre: Dette blir nok modifiseringer (hvilken pedal er ikke det?) av kjente designs. Det vi kikker på i overdive/fuzz-gata er DOD 250, Marshall Bluesbreaker, Fuzz Face, Octavia. Når det gjelder Bluesbreakeren, så har vi en ide om en dobbel-pedal ala King of Tone, men ikke med to like sider som KoT, den ene siden blir en klassisk boost ala Rangemaster/Beano Boost eller noe sånt. Vi må leke litt først... DOD 250 blir en 70-talls "Grey Spec" med noen smarte switcher. Når det gjelder de to fuzzene, så blir det kloner med en helt genial mod (jada!) som gjør deg til den mest sexy gitaristen i universet :-D Eller du får i alle fall litt mer kontroll på fuzzboksen din :-)

Alt dette tar nok litt tid. De første Klon-klonene kan vel leveres tidligst i slutten av mai. De andre må utvikles, designes og testes. Tenker det kan begynne å strømme ut en gang over sommeren. Anyway: Send en mail, jeg holder orden på Klon-ventelista med nummer og tilbakemelding, og tar foreløpig imot enhver henvendelse og besvarer den så godt jeg kan. Ha en fin lørdag! Og søndag! :-)

Tor

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.