Web Analytics
Jump to content

Nye pickuper til Epi LP


Ichi
 Share

Recommended Posts

Kjøpte meg en pent brukt Epiphone LP Standard og er veldig fornøyd med kvaliteten på gitaren. Lav og fin action, gode bånd, lettspilt og god sustain. Men som vanlig er pickupene noe anonyme selv om de gjør jobben, antar at det er fullpottede Alnico 5 som står i. Resten av elektronikken ser ut til å gjøre det den skal, så jeg ser ingen vits i å bytte foreløpig.

Vurderer derfor å bytte pickuper for å få fram mer karakteristikk og mer åpen lyd. Vil ha mer bluesa lyd i neck og en råere vintagelyd fra bridge, men siden jeg nå kjører 0.09-0.42 på grunn av spillbarhet må jeg ha litt bånn i pickupene. Liker godt lyden i Dimarzio 36th Anniversary-settet for de som kjenner det (DP223/ DP103).

Noen som har andre forslag til andre brukandes erstatningspickuper til blues/ classic rock/ rock?

Link to comment
Share on other sites

Har brukt pickups derfra som har vært helt OK, men ikke mer, og andre ting som har vært veldig gode kjøp, i mine ører.

Har aldri handlet noe jeg har blitt direkte skuffet over.

Her kommer smak og behag inn i bildet i tillegg, og det som er gullkjøp for en, trenger ikke å være det for andre. Totalt sett så er servicen knall, prisene bra, og det samme med de produktene jeg har handlet.

Link to comment
Share on other sites

Kan jo sjekke ut de nye signatur pickupsene til bonamassa.De er laget av seymore duncan og skal visst være så godt som identiske med de orginale paf pickupene han har i en av sine orginale 59 les pauls.

Har sett noen klipp på youtube og de låter meget bra synes jeg.

her et klipp youtube.com/watch?v=GTJmMJ5LhW8&feature=related

Edited by mrwarensemble
Link to comment
Share on other sites

SD '59 i neck og SD JB (SH-4?) i bridge er jo en veldig vanlig kombinasjon å ha i Les Paul'er til rockemusikk, og selv om det kanskje er noe vanlig så låter det jo unektelig ganske så bra. Vanlige pickups som det kanskje også er mulig å få til en god pris på bruktmarkedet.

Link to comment
Share on other sites

Ryktene sier at pickupene til Tonerider skal være veldig bra - dyrere enn GFS, men billigere enn Lollar o.l. Pickupene til Fenders Classic Vibe-serie (som mange liker, inkludert meg selv) skal visstnok være produsert på samme fabrikken, men det er litt uklart om disse er helt identiske med Tonerider standard-versjonene. Finnes vel ingen norsk importør etter det jeg vet, men du får jo tak i alt via EvilBay.

Link to comment
Share on other sites

Takker for alle forslag!

Har sjekka ut alle pickupene som er foreslått, men lydmessig slår ingen DiMarzio-pickupene når jeg tar i betraktning hva jeg er ute etter. Finnes folk som har bytta ut originale Gibsons med disse også, og det forstår jeg. Bonamassa kom nærmest, nydelig lyd, men liker fortsatt at Dimarzio er bedre. Skal skrive dem bak øret og se om jeg ikke kan få puttet dem i en gitar seinere.

Fuzz-mullah, har sjekka ut Tonerider (de har dem hos Gitarrdelar i Sverige iaffal), men jeg synes ikke de var spesielt overbevisende.

Monterte GFS-lipstick pickuper i dag, og jeg er bare sånn tålig fornøyd. De funker, men har veldig lav output, dårlig strengedefinisjon og mangler topp.

Link to comment
Share on other sites

Da er Dimarzio 36th anniversary bridge og neck + ny oversadel på vei fra Gitarrdelar.se og push/ pull pots på vei fra Stewmac. :) Gleder meg til å høre hva jeg kan få ut av den med oppgraderingene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.