Web Analytics
Jump to content

Utstyr for oppgaven


Thammarat
 Share

Recommended Posts

Hei,

Er brand new her på forumet og lurer litt på om noen kan hjelpe litt med investering av utstyr for el.gitar. Først å fremst kan jeg si at jeg nok er en ganske fusion frelst kar og jeg har vel ganske klare meninger om hva jeg er på jakt etter når det gjelder lyd. Ok det blir ofte sagt at lyden kommer mye fra hvem som spiller og hvordan anslag etc. er. Dette er forsåvidt greit, men la oss late som at jeg ER samme persom som på video'en jeg kommer til å referere til senere :-),

Jeg kan jo også nevne at jeg pr. nå ikke har penger til noen Axe FX...så er jo det ute av verden, men jeg kan nok bygge opp et brukbart arsenal uansett. Jeg ønsker også å reprodusere lyden i hodetelefoner eller ved lavt volum så noen dyr rørforsterker blir det nok ikke heller, mem speaker simulatorer etc. kan være aktuelt. Har en GT-10 nå, men det blir for mye samme sjangeren på lydene der og de er heller ikke det jeg er på jakt etter. En annen sak er at jeg MÅ ha nye mikker på gitaren. Regner med at jeg bytter på Pacifica'en jeg har da jeg har en versjon med 2 humbuckere. Hadde vært fint med input på hvilke mikker som kan passe til lyden jeg ønsker.

Nedenfor er lydklippet jeg har funnet med den mest enorme lyden jeg har hørt til dags dato! Den metalliske undertonen i lyden gir meg frysninger...brrr :-) Forsterkeren det gis omtale om her er nok evt. bare en liten brikke i å oppnå den lyden, hvis det i det hele tatt er den som blir brukt. Lyden jeg er på jakt etter er den som blir brukt på fusion partiet i begynnelsen av omtalen. Hvis du hører på det ha så GODT med lyd på som naboen tåler :-)

http://vimeo.com/34197419

Dette får jo Guthrie Gowan's lyder til å blekne helt og totalt :-)

1. Hvilke mikker bruker han her?

2. Hva kan produsere den lyden han har fått fram her...utenom han selv?

Håper mange kan gi noen innspill her da jeg så gjerne skulle hatt en godlyd for inspirasjon til å øve.

mvh

Thammarat

Edited by Thammarat
Link to comment
Share on other sites

tja, hvorfor ikke starte med ampen?

Det er en Tubemeister 18w, disse får man både som head og combo, ser jo ut som en veldig fin amp, nå ser jeg at det koster ca 700usd fra ebay for combo ampen, så tipper det er en overkommelig pris i Norge på også, ihvertfall brukt.

Nå har jeg lite peil på hughes & kettner forsterkere, men etter hva jeg har plukket opp er de veldig like Fender på clean lyden, og Marshall på drive, mulig jeg bommer totalt her.. men det er inntrykket jeg har fått.

Du får forøvrig denne ampen i en mindre 5w versjon også som jeg da vil tro er en del billigere

Angående gitar aner jeg ikke hva han bruker..

men synes det virker som en kul forsterker, egentlig lyst på en hughes kettner amp selv, men da blir det å modde om lyset til varm hvit eller noe, mer heller mer mot de ampen som ser litt mer "vintage" ut ^^

Litt lettere å hjelpe deg om du har noe form for budsjett.

Men igjen en tone er veldig vanskelig å reprodusere uten akkurat den gitaren og den ampen, men å komme i nærheten skal man nå alltids klare

Edit, ser denne ampen er splitter ny, så tar vel litt tid før den kommer til Norge

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Hvis du tør å bestille fra tyskland,koster den mye mindre enn sammenlignbare amper i Norge. Hughes and Kettner er vel byg i Tyskland(?) så vidt jeg vet, og de oser av kvalitet! Som sagt ovenfor er det kjekt å vite hvor mye du vil bruke ;) Velkommen til forumet, om jeg er den rette til å si det! :P

Edited by MrHåvar
Link to comment
Share on other sites

Hvis du tør å bestille fra tyskland,koster den mye mindre enn sammenlignbare amper i Norge. Hughes and Kettner er vel byg i Tyskland(?) så vidt jeg vet, og de oser av kvalitet! Som sagt ovenfor er det kjekt å vite hvor mye du vil bruke ;) Velkommen til forumet, om jeg er den rette til å si det! :P

Stemmer det! de er jo et tysk bedrift..

For et 18W head kommer det på ca 3500 + 25% moms inkludert frakt.. det er ikke galt i det heletatt :o

Link to comment
Share on other sites

Hei og takk for velkomsten!

Tja budsjettet mitt er vel egentlig mellom 0-15000,-, men mest er saken at jeg må være fornøyd med lyden (eller 3-4 av dem) det er det viktigste. Selvfølgelig bør jo slikt prøves først, men det er egentlig ikke mye jeg får prøvd i Norge etter det jeg har sett t.o.m i Oslo området. Det er mye det gamle klassiske med Marshall, Fender, Vox...men der er jo endel andre ting som kunne vært morro å prøvd som f.eks Koch og da denne i testen her. Forresten Laney er vel også å få prøvd og de er også interessant. Det var nevnt 3500,- for hodet ovenfor, men hva vil et godt kabinett koste i tillegg da??

Mitt nåværende utstyr:

Gitarer -> GT-10 -> Roland XL40 (bare som monitor) -> mixer m/FX'er -> Backing tracks -> Cubase -> Sony Vegas....

Altså et lite arrangement for gutterommet :-)

Problemet er at jeg ikke kan bruke mye lyd på en røramp (eller kan jeg det med Hodetelefoner og få utnyttet amp'en???) . Hvis ikke begynner jeg å se Axe FX i det fjerne desverre for å være sikker på at godlydene er der et sted...

Ok nok om det. Når det gjelder mikker så har jeg en følelse av at jeg trenger et par Seymour Duncan JB et eller annet. Er ikke Dimarzio litt mer for Metall Rock lyd? Liker vreng men bare med en god definert lead lyd og lite støy (EMG...???)

Link to comment
Share on other sites

EMGer er aktive pickups som gir mer output, og er derfor egnet for hardere musikk. Du kan selvfølgelig spille alt på alt, men høyere output vil gi mer bite, som passer best til hard musikk. EMG passer vel strengt tatt best til metall de og, er jeg redd? Spørsmålet om du trenger en amp for å få godlyd, er et spørsmål du må ta. det finnes uendelig mange gode amper med master volume, om du har sett litt på det. Hvis du likte toppen ovenfor, hadde jeg gått for den, for det er sjeldent billig for en brukbar amp, med mange innstillinger. At du kan soake ned watten er en kjempefordel. Hvis du kjøper fra Thomann eller Musicstore,(begge fra tyskland), ligger kabinettet rundt 100 euro billigere enn toppen. (har absolutt ikke sjekka.) Jeg hadde gått for orange 212, allsidige saker! Som sagt, om du trenger en amp til gutterommet, veit jeg ikke. Der har du mye mer bruk for 11r eller axe, for den saks skyld.

Link to comment
Share on other sites

Var ikke det en Suhr-gitar?

Lyden ligger i fingrene, uansett hva du vil fram til. Sånn er det, du kommer ikke utenom.

Kanskje denne Tubemeister18 kan være veien å gå? Den har utgang til hodetelefoner og ifg. Guitar Player en VELDIG god høyttalermodellering.

Hadde jeg vært deg ville jeg heller kjøpt meg en skikkelig god gitar. Spiller du bare hjemme, er GT-10 egentlig veldig bra, IMO.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.