Web Analytics
Gå til innhold

Thammarat

Medlem
 • Innholdsteller

  39
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Thammarat

 • Rang
  Nybegynner
 1. Joda enig, høy watt er ofte en uting. men det jeg ser for meg med dette oppsettet er at det er IRT Studio'en som produserer lyden (lav watt) mens IRT-X er laget for å formidle lyden. Dvs at den skal kunne gi samme lydkvalitet uansett hvordan du setter volumet på den. Det er jo noe jeg må være sikker på før jeg kjøper, men rørene står i Studio'en så jeg tror det blir bra greier! Når jeg tenker over hva IRT-X er laget for er det jo rett og slett genialt og med den fleksibiliteten som ligger i kassen blir jeg nesten nødt å kjøpe dem :-) Nei, men seriøst så skal jeg vurdere de også p.g.a den lille formfaktoren.
 2. Hei, Prøver for tiden å forbedre lyden på "riggen" min uten at det koster altfor mye. Jeg har aldri hatt noen rørforsterker og tenkte jeg bare må trå til nå hvis det skal bli noe i det hele tatt. Jeg har begynt forsiktig og da jeg er en stor fan av Jack Thammarat, led det til at jeg kikket på Laney. Etter mye studie av video'er etc. tok jeg sjangsen på en IRT Studio. Etter en stunds skruing av lyd på denne sammen med en GT-10 i 4-cable config var jeg ikke spesielt fornøyd. Altfor mye "fizz" lyd med relativ mengde gain. Etter flere forsøk tidligere med andre riggoppsett tenkte jeg at jeg får jo "fizz" på det meste jeg stiller inn. Hva er problemet? Jo det viste seg at mye av problemet var standard pickupene på Ibanez'en min. Fikk tak i en brukt JB og det ble noe ganske annet ja :-) Så pr. idag må jeg si at det er definitivt potensiale i IRT Studio'en. Den er liten i watt ja, men det viktige for meg er hvor god lyd jeg får først og fremst. GT-10'en er grei da jeg ikke bruker preampene i denne, kun effektene og USB'en. Enkelt oppsett. Det jeg ville med denne tråden er å høre om noen av dere har prøvd IRT-X amp/kabinettene?. Jeg er mer eller mindre sikker på at jeg ikke kommer til å kjøpe IRT112 eller IRT212 kabinettene. Har en følelse av at jeg ikke vil få noe i nærheten av den lyden disse IRT-X greiene kan gi samt de utallige mulighetene disse ser ut for å gi. De er jo ikke billige, men heller ikke gærnt priset heller. Jeg tror faktisk en IRT Studio m/effekter samt 2 stk IRT-X blir et oppsett av dimensjoner tatt i betraktning prisen. Man bør vel ha 2 stk for å skikkelig vidde i lyden? Oppsettet gir nok ca. 380 Watt mer effekt enn jeg trenger, men kjøpet er for å oppnå god lyd først og fremst. Kjempegreier for gutterommet eller???? Ellers får dere ha en God Jul & et Godt Nyttår!
 3. Hei alle gitarfrelste! Et bidrag for med multikunstneren, Jack Thammarat...denne låta har noen spesialpartier og overganger som iallefall på meg får selv håret jeg ikke har på hue til å reise seg. Ok da, CastorFiber her med linken :-) yt...Jack Thammarat - My Headache Song (2004) og med samme jeg er her...en melodisk improjam som også viser SD's sine nye Zephyr Silver mikker...alt...alt...alt for dyre for meg da.. Jack Thammarat improjam Også låta under blåser meg nesten av stolen hver gang jeg hører den...håper mannen får mer omtale enn han gjør snart, han komponerer jo ikke mye selv, men det han leverer er absolutt helt prikkfritt. Ikke en gitarist på 2 bein som jeg har hørt opp igjennom årene som er i nærheten av han når det gjelder allsidighet, sortiment av rullinger, fraseideer, melodiøshet, etc. etc. Alt 100% rent levert. Sjekk 0:25 til 0:35... http://www.youtube.com/watch?v=80GhrMDAbVY enjoy!
 4. God Jul alle sammen! Tenkte jeg skulle rapportere litt om et tema som kanskje ikke er så belyst enda. Gjelder opptak/avspilling fra gitar til iPad 4 og Air (Lightning interface) og IOS 7.0.4. Har bla. liggende en meget bra sak som heter Zoom H4n. Flere kjenner vel til den og den har også kommet ut i ny versjon som er enda mer kapabel som heter H6n. Uansett så har jeg nå testet den litt med Lightning til Camera Kit. Den må dog ha ekstra strøm via USB Hub m / ekstern strømforsyning for å fungere på dette oppsettet. Brukte Garage Band for testen og lyden var rett og slett superbra!. Det er mye snakk om bla. Apogee Jam etc. for dette bruket, men lyden var helt topp selv med singlecoil Stratten min. Den koster endel, men spec er på øverste hylle og har mange bruksområder. Firmware på min er v.1.6. Les masse detaljer om denne her: http://www.zoom.co.jp/english/products/h4n/ Har også en mer low end Behringer Xenyx X1222USB mixer som faktisk fungerte UTEN USB Hub. Plugget den direkte inn i Lightning to Camera Kittet og Garage Band fungerte helt greit. Preamp'ene på denne mikseren er kanskje ikke de beste så vet ikke hvordan det blir med støy, men har ikke fått tweaket noe enda på det. Fungerte gjorde den iallefall. Les mer om denne her: http://www.behringer.com/EN/Products/X1222USB.aspx Ellers så er det en ting jeg lurer på og det er om Lightning pluggen supporterer ladefunksjon på samme måte som 30-pin pluggen gjør. Strømforbruket fra iPad'en ved bruk av utstyret ovenfor var ikke stort, men muligheten for lading samtidig som man bruker iPad'en til eksternt utstyr er definitivt viktig synes jeg. Noen som vet noe mer om dette? Ha et Godt Nyttår!
 5. Takk for info! Noe av det jeg syntes var viktig for meg i det du skriver er angående det med at skjermen på iPad'en blir for liten for editering. Da blir jo noe (mye) av DAW biten ubrukelig. Får håpe Positive Grid etterhvert kommer ut med en versjon av BIAS for PC/MAC. Etter en uke nå med lesing opp og ned om iPad greiene. virker det som IOS 7 enda er så nytt at jeg tror man bør vente litt til det kommer mer info om hva som fungerer greit med de beste app'ene. Slik jeg ser det, er IPad Air blitt så kraftig nå at det begynner å holde til mer krevende lyd modellering så kanskje Air vil ha litt lengre levetid enn iPad 3 og 4 har hatt. Men eplegutta er vel de beste i verden til å holde oss i tømmene. Ja ja ikke meg da for jeg foretrekker å ha bare et minimum av eplegreier egentlig. Slik jeg ser det, er eplegutta rett og slett helt overlegen i utforme hvordan man skal få en bedrift til å fungere med god inntjening. Det skal de ha. Det verste er jo at måten deres er eneste måten å beskytte seg idag mot piratvirksomhet både på software og hardware siden. Det som dog er farlig er at jo at jo større de blir desto mindre frihet får vi. Det er jeg ikke sikker på at jeg liker. Derfor hjelper jeg de med å ikke bli for fort større ved å kjøpe minst mulig fra dem...haha Ok litt på sidelinja det siste, men så nettopp en interessant video angående Auria og iPad Air som viser hvor kraftig den virkelig er. Ta en kikk på liken under for de som er interessert: EDIT: Ser ut for at det finnes pekepen for iPad'en. Kanskje den kan være løsningen på editeringsdelen?
 6. Hei, Er ute etter å investere i et DAW lignende system som jeg kan ta enkelt med meg i baggen på flyet når jeg er ute å reiser. Etter en god del surfing på nettet finner jeg følgende primære alternativer: Alternativ 1: Laptop (PC) m/ MEGET portabelt interface for gitar og mic (samtidig) samt høretelefon og linje ut for hi-fi. Skulle også gjerne hatt mulighet for å bruke akustisk gitar (u/mic) med opplegget. Alternativ 2: Ipad 3 eller Air m/Auria/JamUp og/eller BIAS amp forsterkermodeller samt audiointerface for dette til samme bruk som ovenfor. Når det gjelder denne "jungelen" så trodde jeg at Apple skulle være synomnymt med å gjøre ting brukervennlig, men det virker definitivt ikke som det er tilfelle her. Bla. så har dette mye med IOS 7 å gjøre, da det er problemer med at IOS 7 ikke lenger aksepterer flere kort som tidligere fungerte i IOS 6.x. Finner rett og slett ikke ut hvilke kort som har de egenskapene jeg har nevnt ovenfor og samtidig er garantert å virke på IOS 7. iPad Air f.eks kommer vel bare med IOS 7? Vil helst ha en Air, men tør ikke investere før jeg vet at det fungerer med nåværende versjon av IOS. For å si det enkelt så er det ikke bare 30-pin/Lightning/Kamera kit problematikken man må ta i betraktning. Et eksempel er Zoom H4n som jeg bla. har selv. Er jo en kjempesak egentlig, men etter rapporter på nett, fungerer det kun opp til IOS 6.x. Har selv også Zoom Q3HD som skal fungere med iPad, men finner ikke bekreftelse på at det fungerer med siste IOS. Det finnes kort som fungerer, men ofte er det kort med bare 1 instrument inngang eller alt for mange innganger (dvs. alt for dyrt for meg). En ting til er at lydkortet må ha mulighet for direct monitor til hi-fi. Ellers er jo spørsmålet om 16 GB versjonen av iPad er nok til et oppsett med DAW og diverse apper for gitar/mic? Fint om noen som er godt kjent med iPad til musikkproduksjon har kunne helpe med valg av rett utstyr til en bra pris. iPad valget er mest for at det er tilgjengelig en del interessante forsterkerapper for gitar om dagen. Ellers vil Laptop opplegget stort sett være enklere og kanskje billigere som løsning.
 7. Ok, er det noe jeg får tak på i en fart nå før jul? Egentlig skulle jeg hatt muligheten til å prøve flere kabinetter sammen med den for å se hva jeg liker best. Foreløpig er IRT Studio'en veldig fristende p.g.a allsidigheten dens utenom lydbildet. Har kort vei til Oslo så kanskje hvis jeg kjøper en IRT først så kan jeg få prøvd noen kabinetter på butikkene. Vil i allefall ha et kabinett som det ikke skorter på bassdelen. Er ikke så viktig for meg at lyden er "korrekt" men heller at jeg liker lyden.
 8. Høres interessant ut. Bruker du noe kabinett til den eller bare høretelefoner? @Strataholic Når det gjelder JS-10 så har den vel stort sett samme lydgenerator som GT-10 så synes det blir for mye penger for utyalget av loops og et par høyttalere da det er tilgjengelig på annet vis. En annen sak er vel at jeg det kanskje til mitt bruk hadde vært bedre i utgangspunktet å hatt en JS-10 eller på den tiden JS-8. Men jeg har et par ideer for bruk av GT-10'en min. Jeg tror den har et veldig høyt potensiale hvis man blir skikkelig flink med å sette den opp riktig. Spesielt omrokkering av effekter i loop'en, bruke begge kanalene samtidig og kanskje bypasse preamp'ene og heller bruke annet istede. Foreløpig synes jeg at diverse patcher plus det jeg har skrudd selv blir mye likt, men jeg er ganske sikker på at det bor godlyd inni boksen hvis man skjønner skikkelig hva man holder på med.
 9. Begynner å få en svak angst for hva jeg skal plassere under juletreet til meg selv i år. Skal selvfølgelig prøve å late som at jeg ikke har den ringeste anelse om hva det kan være i den harde pakken til pappa for gutterommet. Så blir det jo å vente i all evighet på at kona og ungene skal legge seg så julekvelden virkelig kan begynne...hehe. Saken er den at jeg ikke har allverdens med penger til dette i år, men opp imot rundt 5k tror jeg jeg skal klare...kremt...kanskje...Uansett så må det være mest mulig morro for pengene. Har tenkt litt på Laney IRT Studio, men av det jeg finner av tester på denne så høres den litt spinkel ut i lyden egentlig uansett kabinett. Dvs. mye diskant. Laney'ene er vel kanskje litt i den retningen (Britisk lyd)? Men det er jo en røramp så regner med at den går godt sammen med diverse pedaler effekter? Ingen av testene jeg har funnet viser den i bruk med pedaler desverre. Uansett for prisen på ca. 4-5k er det jo en allsidig sak for hjemmebruk. Andre ting kan være nye mikrofoner til gitarene, men det prosjektet passer liksom ikke til julekvelden. Noen som har andre forslag på "gadgets" som kan være litt kule?
 10. Tar tipsene med stor takk! Skal nok finne synderen(e) til slutt.
 11. Hei igjen gutter og jenter! Tenkte jeg bare skulle legge inn et par linker. Første er etter min mening en fantastisk solo og det på nesten alle måter. Trodde jeg hadde hørt det meste av solo'er som får håra på arma til reise seg, men det hadde jeg altså ikke :-) Som alltid spill denne av på et godt anlegg og høyt. Dette er en maratonsolo med action fra første sekund og legg spesielt merke til partiet fra 4:00 til 4:30 samt den superbe lyden! Episke greier! Pr. idag har han over 400 likes og 0 dislikes på denne. http://www.youtube.com/watch?v=PzDJnS6yj3M Her er en fancy funky fusion snutt, Likte spesielt solo 3 :-) http://www.youtube.com/watch?v=HNwkAuVj_DA
 12. Må bare vente til jeg får lønning hehe :-) Uansett, bra respons på tema'et folkens! Men ta følgende eksemplet da som ikke gjør bruk av gitar amp, det er faktisk noe jeg også bruker bare for å spille litt: Gitar -> GT-10 -> Mikser (m/USB til DAW) -> Logitech Z4 desktop anlegg (forøvring god Hi-fi lyd i dette) I dette oppsettet er det kun mikseren som har klargjort for jording mot nettet. GT-10 går på 9V plugg og Logitech anlegg har ikke jordingsstøpsel, Hva vil skje i et slikt tilfelle? Samtidig som jeg skriver dette, kanskje alt blir rimelig bra bare jeg ordner jordingskontakt til mikseren? Som sagt får ikke prøvd dette ut før om en ukes tid, men fint å ha noen ideer klare når jeg kommer hjem.
 13. Beklager hvis jeg sa at jeg ikke har jording i huset. Det har jeg men det er et godt stykke unna musikkrommet :-) Så det er mulig å prøve det etterhvert. Ellers angående skjerming av hulrom i gitaren, så vil det hjelpe hvis skjermen er koplet mot jord hele veien (via musikkutstyret) og ut av huset, Det skal ikke kunne hjelpe hvis du f.eks bare putter noe "aluminiumsfolie" rundt elektronikken og det en eller annen plass i sløyfa er brudd mot nettjord. Det er i allefall slik jeg forstår det på video'en under: http://www.youtube.com/watch?v=fCfa-I4SfiM Uansett så blir det vel til at jeg må gjøre en god del eliminering av potensielle støykilder. Ellers blir det vel lagt opp jordingskontakter i alle stikk i nye hus nå, men mange litt eldre hus har kanskje bare på bad og/eller kjøkken slik som mitt. Ellers takk for input of forslag!
 14. Hei igjen, CastorFiber, når det gjelder begreper så er det kanskje EMI og Ground loop (jordsløyfe) du tenker på? Kort sagt er vel EMI selve støyen som kommer ut av mikk'ene når de blir eksponert fra kilder som sender ut signaler i RF området. Kilden kommer altså eksternt fra og inn via mikk'ene. Ground loop er problemet som oppstår når 50 Hz signalet på 220 volt'en blir direkte forstyrret av f.eks en jordingspotensialforskjell mellom 2 eller flere jordede enheter eller hvis ikke jordet at en motor fra f.eks en kjøleskap kompressor står på samme kurs som musikkutstyret og genererer støy internt i kretsen. Problemet mitt er vel ganske klassisk for mange, med at jeg hører mye støy når jeg ikke berører strengene eller metalliske deler på gitaren eller GT-10'en. Men det som ikke er så greit er å finne en løsning for reduksjon av støyen. Noe støy blir det vel uansett spesielt med singlecoil'er, men hvis jeg touch'er f.eks GT-10'en eller strengene med bare en finger så blir det så å si helt stille. Problemet er ikke gitaren da det er det samme på alle singlecoil gitarene mine. Har lurt litt på om det kan være signalet fra router'en eller RF musa til PC'en eller lignende utstyr som kan være problemet? Er ikke hjemme før om over en uke fra nå. men tror jeg har en liten forsterker som også går på batteri som jeg kan prøve for å se om problemet kommer fra nettet eller ikke.
 15. Hei, Har prøvd å gjøre litt research angående dette før jeg evt. kjøper noe som hjelper på problemet. Har et par gitarer med singlecoils som støyer litt vel mye synes jeg. Etter det jeg har funnet ut om dette, og om problemet er EMI eller Ground loop så ser det ut som at hvis støyen forsvinner helt når gitarvolumknappen skrus ned og/eller når man berører strenger/bro etc. så er problemet som regel EMI. Det er forøvrig det som skjer hos meg. Det jeg lurer på i den forbindelse er om f.eks en Boss NS-2 vil hjelpe godt på med problemet? Også interessant er om hvor i loop'en mellom gitar, effekter og forsterker bør eller må den plasseres? I ett oppsett har jeg bare en Boss GT-10 mellom gitar og lyd ut og det støyer som F hvis jeg ikke berører strenger etc. GT-10'en har innebygd 2 noisegates, men synes ikke disse virker særlig godt i "default" plassering i FX loop'en. Akkurat i det jeg vrir på treshold så kutter støyen noe, men så kommer den tilbake like etterpå. Er f.eks en dedikert Boss NS-2 bedre enn de innebyde noisegate'ene? En annen ting er at jeg ikke har utstyret mitt koplet til jordingskontakt i huset. Blir litt strekk for å kunne ordne dette. Har også fått forståelsen av at shielding av gitar etc. etc. ikke har noe hensikt hvis man ikke har jordet forsterkeren da shielding'en egentlig ikke er noe EMI fysisk skjerm. men egentlig bare en "drain" for EMI via systemet til jord. Noen som er litt "ekspert" på dette temaet?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.