Web Analytics
Jump to content

Sanger som er relativt enkle men artige å spille


Recommended Posts

Har forstått det slik at det er flere enn meg på forumet som ikke har det helt store ambisjonsnivået i forhold til gitaristkarrieren og som stort sett spiller seg selv. I mangel av gode ideer for nye sanger jeg kan lære meg tenkte jeg det kunne være gunstig å starte en tråd der man, som tittelen indikerer, foreslår sanger som er overkommelig å spille gjennom, men som det likevel svinger litt av.

Mine første innspill er:

The cult – Lil devil:

http://tabs.ultimate-guitar.com/c/cult/lil_devil_tab.htm

http://www.youtube.com/watch?v=-x09ahnfweg

http://www.guitarbackingtrack.com/play/cult,_the/lil_devil.htm

Danzig – twist of cain:

http://www.911tabs.com/link/?3701751

http://www.guitarbackingtrack.com/play/danzig/twist_of_cain.htm

http://www.youtube.com/watch?v=ms_EGdu0haU&ob=av2n

(pluss hele resten av Danzig I)

Alle sjangre aksepteres! Kom med forslag!

Link to comment
Share on other sites

Larry Carlton - Room 335. En fantastisk låt der melodien ikke er noen stor utfordring, og du kan improvisere over akkordskjemaet i B-delen. Improvisasjon er veldig gøy, og på denne låta har du uendelige muligheter!

Det samme gjelder Jeff Beck - Brush With The Blues!

Link to comment
Share on other sites

:) I forhold til trådstarters etterlysing og eksempel på ganske enkle låter, så kan du vel kanskje ane det ja... ;)

Skjønner hva du mener, men jeg tror du har misforstått hva jeg mener med melodien... Melodien slik jeg ser den, sett utifra både originalinnspilling og liveopptak, er den bygget opp av A-delen, der han spiller samme tema fire ganger, og flytter det en liten ters opp den tredje gangen, for så å lage en oppgang til B-delen etter den fjerde gangen. Da kommer B-delen som skiller tydelig ut fra A-delen, og etter B-delen som, etter min mening, har en tydelig avslutning, kommer improvisasjonsdelen der det improviseres over akkordskjemaet både i A- og B-delen.

Og hvis man ser på det som melodien (som forklart ovenfor, altså), inneholder ikke den mange utfordringer.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes i alle fall at utfordringene er noe man legger opp til selv på den låta, nemlig under improvisasjonen, det er en låt jeg alltid anbefaler til folk som ønsker å improvisere en del, og likevel ha muligheten til å spille en melodi som ikke knuser alt man måtte ha av selvtillit!

Men når vi så vidt er inne på dette med utfordringer, har jeg en på lager; Larry Carlton - Don't Give It Up spilt klokkerent! (ble litt off-topic, men...)

Link to comment
Share on other sites

John Mayer - Slow Dancing in a Burning Room

Andy Timmons - Electric Gypsy

Bon Jovi - You Give Love a Bad Name

Toto - Rosanna

Deep Purple - Highway Star

Deep Purple - Sometimes I Feel Like Screaming

Noe av dette er nok litt mer kompleks enn hva trådstarter ønsker - men med litt øving, er det grei skuring :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips! Svarte på de første tilbakemeldingene i går, men ser ut til at svaret forsvant da forumet var nede. Joe bonamassa og Jeff Becklåtene var absolutt greie. Ellers har jeg kjørt gjennom Highway star noen ganger tidligere så det er absolutt en fet sak. Det gjør ingenting om nivået ligger over de sangene jeg postet selv. Har nå noen år på baken etterhvert. Brukte de som utgangspunkt da de ganske enkelt har fengede og minneverdige riff som jeg liker å spille.

Link to comment
Share on other sites

Oppi fjellet (finnes flere versjoner, men jeg tar etter versjonen av Storm)

Morsom og barsk låt som er mongoenkel.

Huff da! Kombinasjonen av folketoner og metal er, med noen få unntak, helt horribel. Har derfor et anstrengt forhold til Storm. Da går jeg heller for en Darkthronetrall:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
  • Fylle på litt før forumet slettes Siden sist har jeg lært meg å planslipe bånd, og får det ganske greit til etterhvert. Gamle gitarer tas til nye høyder samtidig som action går motsatt vei...siste prosjekt var rustfri og det ble definitivt mer jobb men håndterbart. Har satt sammen et kit (bilde) som fikk full tlc på bånd og hals, og den ble faktisk utrolig fin å spille på. Grapthech oversadel og Gotoh låsbare stemmeskruer, og jeg begynner å like denne gitaren mer enn jeg hadde tenkt. Gitt at halsen ble så bra vurderer jeg sterkt å hive ut de (ok til å være billige) originale humbuckerene, og sette inn en Seymour Duncan SPH90 Phat Cat (P90 i humbuckerformat) i halsposisjon, og en Bare Knuckle Boot Camp True Grit ved broa. Vet, mye penger og galskap på en el cheapo gitar men siden den er i ferd med å bli elsket er det kanskje ikke så dumt? Pickupene er jo også flyttbare om det skulle bli aktuelt senere.. Hva tenker folket om å kombinere en singelcoil av denne typen i neck og sånn humbucker i bridge?
  • Øvet solist, dame 64 år søker gitarist. Ulike stilarter 😊
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.