Web Analytics
Jump to content

Slide til bass


egharstorbass

Recommended Posts

For meg høres det ut som det bare blir grøt. Pga de mye større vibrasjonene i en basstreng så vil jeg anta at båndklirr er uungåelig, med mindre man har en usedvalig høy (og jævlig) bro. Men det er jo lov å teste det ut! :)

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Hørte på youtube litt. Synes lyden var ganske artig og tenkte at det er verdt å kjøpe seg en slik, de er jo ikke så dyre.

Men eg har veldig liten erfaring med slide, er det mange typer? Har så langt sett bare to: noe eg går ut i fra er plastikk og messing.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut morphine. To-strengs bassgitar med slide.

John Paul Jones driver også litt med slide til bassgitar.

Låter absolutt ikke likt fretless!

Hvis du tenker på "slider-bassen" til JPJ, så er det en spesiell bass bygd med tanke på det formålet.

Link to comment
Share on other sites

Gå for en glass-slide, den vil ikke lage så mye strengestøy som en metallslide. Eller... støyen blir i alle fall ikke fullt så gjennomtrengende :) Skru opp strengehøyden og kjør på!

Eg har sett noen gjennomsiktige slider som eg tenkte var plastikk. Finnes det eller er det glass-slide som eg tenker på?

Forresten er ikke eg den som har mest peiling på justering av instrumenter så eg vil ikke drive å skru å leke meg i og med at eg kun har en bass. Men vil det skape mye skurring da fra 12 fret og oppover? På billigbasser er det jo disse som skurrer, men med en bedre bass føler eg at det vil bli reinere lyd om en bruker slide på høye frets i motsetning til lavere toner.

Link to comment
Share on other sites

AAh da så :)

Har det forresten noe å si hvilken finger den blir brukt på? Eg har sett at de bruker den på ringfinger, men eg ville gjerne tenk pekefinger som mest naturlig.

Noen bruker ringfinger, andre lillefinger (praktisk da man har tre (fire) fingre til å gjøre andre ting. Andre holder den inni hånda (Blackmore). Hva man gjør på bass aner jeg ikke, men tipper du greier å finne ut hva som kjennes mest riktig ut for deg! :)

Edit: Hvis du har den på pekefingeren mister du muligheten til å dempe klangen du får på "feil" side av sliden (Ja, strengene vil klinge mellom slide og nut også), så det kan jo være noe å tenke på....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.