Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp med min hand.


Andreaskm

Recommended Posts

Hei!

Som tittelen sier, trenger jeg hjelp med langfingeren og ringfingeren. De ligger ganske nært hverandre når jeg spille nesten som de ligger på hverandre og får dem ikke "fra hverandre" viss dere forstår :P

Så jeg lurer rett og slett bare på om der er noen gode øvelser for å få de tøya ut skikkelig!

Har brukt en hammeron øvelse jeg så på youtube.

Den:

Men det hjelper fortsatt ikke.

Kan også ha med att jeg har spilt gitar siden mars i år med noen avbrekk her og der.

Den:

Takker for svar!

Edited by Andreaskm
Link to comment
Share on other sites

Noe jeg gjorde i starten for å generelt få tøyd fingrene var følgende øvelse:

Sitt med alle fingrene på en hånd samlet. Så "splitter" du hånda mellom hver av fingrene. Først mellom tommel og pekefinger, peke- og langfinger, lang- og ringfinger og ring- og lillefinger. Når du har gjort dette litt så får du litt mer kontroll over hånda di, og det er er lettere å strekke fingrene fra hverandre når du trenger det på gitaren. Lenge siden jeg har gjort det, så nå er jeg ikke så god på det lenger, men nå er det ikke et problem for meg når jeg spiller lenger heller.

Egentlig beste tipset jeg kan gi. Funket for meg :)

Link to comment
Share on other sites

Er du sikker på at det er det at de 'sitter tett' som er problemet? Har du prøvd å fokusere på at de skal gjøre separate bevegelser og sett om det hjelper?

Her er en øvelse jeg mener å huske jeg fikk fra han som var gitarlæreren min da jeg gikk på Viken. Da var jeg ung (og visste alt, lo av etc etc) og brydde meg ikke så mye ang. det faktum at man faktisk bør øve for å bli virkelig god (derfor er jeg bare ca middelmådig).

Satt litt med denne i sted og den gjør virkelig underverker for teknikken. I hvert fall for undertegnedes. Her får lillefingeren virkelig kjørt seg, og det er i tillegg en veldig bra 'alternate picking'-øvelse.

Der hvor det er heltonetrinn mellom lyseste og nest lyseste tone (e-streng) bruker du lillefinger og langefinger. Er det halvtone mellom lysest og nest lysest bruker du lillefinger og ringfinger.

post-3232-0-48020700-1325787212_thumb.jp

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Glemte nesten å si att handen er passe ute å kjøre, fordi det ene beinet som går til handleddet var litt lengre enn det andre, så fekk fiksa det i november da de filte ned osv. Glemte også å ta med att leddene i fingrene henger litt på en måte :o

Har null anelse på hvorfor. Men skal på sykehuset nå på torsdag å få hørt litt mer om det da og kanskje få noen kjekke øvelser i tillegg :P

Tusentakk for bra svar, må testes ut! :D

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Tror kanskje heller en fysioterapeut kan komme med bedre fysikalske tips til problemområdet ditt.

Hva fører fingerproblemene dine til, når det kommer til det tekniske ved å spille gitar?

Hva med å forsøke og fokusere på det å spille og se om det går an å se forbi fingerproblematikken? :)

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Dersom du har spilt under et år, er nok mer et spørsmål om tålmodighet enn fingerplassering :-) I likhet med alle andre ting, så tar det tid å mestre gitar :-)

Takk uansett for nyttig video, trenger noen teknikkøvelser for å komme back on track etter noen års pause fra spillingen.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.