Web Analytics
Jump to content

Gibson ES339 Custom Shop


Brekkvasselven

Recommended Posts

 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Forskjellen på ES 333 og 335 er vel stort sett kosmetisk. Binding og sånt. I tillegg har 333 luke på baksiden til elektronikken. ES 339 er bygd på samme måte som en ES 335. Dvs. laminert kropp med senterblokk bare at den er fysisk mindre. CS 336 har kropp som er utskåret av et stykke Mahogny, etter det jeg vet. Det gjør visstnok at en CS 336 låter litt annerledes enn en ES 339.

Link to comment
Share on other sites

Forskjellen på ES 333 og 335 er vel stort sett kosmetisk. Binding og sånt. I tillegg har 333 luke på baksiden til elektronikken. ES 339 er bygd på samme måte som en ES 335. Dvs. laminert kropp med senterblokk bare at den er fysisk mindre. CS 336 har kropp som er utskåret av et stykke Mahogny, etter det jeg vet. Det gjør visstnok at en CS 336 låter litt annerledes enn en ES 339.

Det er 356 og 359 som har kropp av mahogany. 336 og 339 er laget av laminat med en treblokk i midten.

Link to comment
Share on other sites

Det er 356 og 359 som har kropp av mahogany. 336 og 339 er laget av laminat med en treblokk i midten.

Vel. Kroppen på CS 336 er Mahogny som er hult ut. Toppen i lønn. Ikke noe laminat.

Body

The CS-336 delivers the classic look of the 335 with its elegantly tapered figured-top but the Custom Shop’s engineers have enhanced the CS-336’s playability. Although the CS-336 has the same body lines as the ES-335, the model is scaled down to provide solidbody style comfort. And its neck has the slim, "fast" profile of vintage ’60s Gibson guitars. To create truly great resonating properties, the back and sides of the CS-336 are a single piece of mahogany that is shaped inside and out like a classic Gibson archtop, but with a solid center beam running the length of the body from the neck tenon to the tail block. The model’s solid, two-piece maple top is also carved inside and out to the shape and thickness of ES-series archtops, but it, too, has a solid center section that matches up to the center beam of the body. And before each CS-336 leaves the Custom Shop it is checked and adjusted by one of Gibson’s state-of-the-art Pleck machines, ensuring the ultimate ready-to-play set-up.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.