Web Analytics
Jump to content

Innbilt Trinn (Miniatyrmusikk)


PerA

Recommended Posts

Tenkte jeg kunne dele stykket mitt, "Innbilt Trinn" med dere. Dette stykket ble skrevet til ensemblet som kaller seg selv "a very small consortium" (tidl. Chicago Miniaturalist Ensemble).

Ensemblet spesialiserer seg på miniatyrmusikk, og jeg fikk en mengde retningslinjer som definerer miniatyrmusikken de fremfører. F.eks. kunne et stykke ha 100 noter eller færre, eller være kortere enn 60 sekunder.

Resultatet ble stykket "Innbilt Trinn", for vibrafon og altsaxofon. Jeg tok utgangspunkt i kun to klanger/akkorder, og varierte over ett enkelt tema. Stykket varer i ca. 40 sekunder.

Link to comment
Share on other sites

Interessant! :)

Jeg mener at mye musikk i stor grad kan være godt kortere enn de radiotilmålte 3 minuttene vi ofte hører. Rundt oss er det ofte korte sitat og ordtak som blir sittende, mens vi ikke har tid, ork eller interesse til å høre gjennom en hel monolog, enda mindre en tale. Nuvel, ikke sikkert musikk kan oversettes til uttrykk på den måten.

Link to comment
Share on other sites

Takker! :)

Jeg har faktisk laget meg noen komposisjonsteser som jeg forsøker å følge konsekvent når jeg skriver musikk. En av dem er som følger "Musikken din skal være over 3 minutter lang, evt kortere enn 60 sek." Har funket greit så langt, men jeg har noen låter som sklir rett inn i singelformatet.

Morsomt det du sier om anekdoter og musikk, det er mange som driver med aleatorikk (terninkastmusikk) som skriver musikkstykkene sine som små anekdoter på rundt 1 minutt. Nå kommer jeg ikke på noen navn i farten, men husker en forelesning om akkurat det.

Link to comment
Share on other sites

Miniatyr ja, denne må vel kvalifisere?

Definitivt. Jævlig tight spilt.

Morsomt stykke, selv om instrumenteringen godt kunne ha vært mer eksperimentell for min del.

Uten at det har noen relevans, rakk jeg å tenke at dette hadde vært noe som hadde passet inn som musikk i "Pompel og Pilt"..

Fikk en liste over instrument jeg kunne skrive for, og den var ikke så overdrevent variert. Plukket de instrumentene jeg kjente best notasjons- og klangmessig. Ville dessuten ha et instrument der jeg kunne ha flerklanger, og piano var jeg ikke så gira på.

Pompel og Pilt-referansen anser jeg som en hedersbetegnelse. :)

Liker det.

Hvordan kom du i kontakt med ensemblet egentlig?

De hadde en såkalt "Call for Scores" der de etterlyste musikk til høstprogammet sitt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.