Web Analytics
Jump to content

laney cub stack :D


mmakokid
 Share

Recommended Posts

Haha dag er hyggelig jeg spellte på gibson sg å en les paul idag null prob det. Å ja seff vil de vise de har peil.. PLUSS EN BUTIKK MÅ SELGE hehe men men alle har sine meninger.. men alle gangene jeg har vært der har det vært folk som prøver gitarer dessvere så sinna blir de ikke :)

Link to comment
Share on other sites

Guest finnD

Joda, de er meget hyggelige når man skal kjøpe noe eller prøve noe, men ikke like greit når man kommer tilbake med noe som ikke virker som det skal. Var ikke mye løsningsorienterte og hjelpsomme da nei, da var det bare snakk om hvem som hadde skyld.

Link to comment
Share on other sites

troll å euphor takk å euphor hvem har sladra hehe nei liten å søt jeg selv om jeg har trent kampsport i 12 år hehe men ja er veldig fornøyd det jeg lurte er en ting jeg slitter med å få til blues settings pågrunn av jeg er det ultimate newb hehe noen tips? blir lissom for mye eller for lite vreng jeg vil ha sånn som bb king aktig... noen tips?? :) elsker clean lyden i den helt nydelig i forhold til gamle transistor line 6 spider to halfstacket mitt hehe :D

Link to comment
Share on other sites

BB King spiller så vidt jeg vet med veldig lite vreng. Han har jo en rimelig varm og full lyd og lite reverb også. Dog er jeg garantert enda mer blåst enn deg når det kommer til instillinger, jeg bare observerer hva jeg hører, jeg. :)

Og ja, de er veldig flinke og hjelpsomme om man sier man er på utkikk etter ny gitar, sier budsjett, men viser deg gitarer til x antall fler tusen enn du oppga. Handler på musikktorvet, jeg. Mye koseligere butikk, og hyggeligere betjening som nærmest insisterer på at du skal klå på gitarene.

Link to comment
Share on other sites

Nå kjenner jeg ikke Laney Cub spesielt, men det vanlige i blues er vel en lett "crunch", altså at man opererer på kanten av overgangen fra clean til overdrive. Måten jeg gjør dette på er å skru gain helt ned, volum ganske høyt, og så skrur jeg opp gain helt til det begynner å bryte opp i overdrive. Dersom dette blir for lavt, så skrur man volum litt høyere (om mulig), dersom det er for høyt, så skrur man ned litt på volum og opp på gain. Man søker altså det området der ampen bare har litt vreng. Skal man ha skikkelig skitten bluestone, så skrur man gain litt lenger inn mot overdrive, men fortsatt med volumkontrollen ganske høyt.

Når man har funnet crunch-punktet, så handler det mer om å bruke EQ, reverb osv for å finne riktig tone. Dersom du finner bedre tone med et annet pickupvalg på gitaren (eller en annen gitar), så begynner du fra toppen igjen og justerer Gain og Volum til du finner riktig balanse (det er veldig fort gjort om man har gjort det noen ganger).

Edit: Ellers ligger vel mye av B B King-lyden i gitaren, vil jeg tro:

http://www.uberproaudio.com/who-plays-what/232-bb-kings-guitar-gear-rig-and-equipment

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

prøver meg fram jeg men får ikke til noe som minner mg om blues hehe er sikkert atte jeg ikke kan spelle men lurer på om det er dårlige pickups i gitaren min? http://gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=7217#LargePicture

eller hva tror dere folkens? noen tips til noen gode pickups jeg kan bytte til på denne gitaren da som er råe til blues å fin clean?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.