Web Analytics
Jump to content

Ampen gir meg vanskeligheter


Roar

Recommended Posts

Den spiller på halvt volum, og etter en viss tid går den tilbake til standardvolumet med en helt vill mengde braking, spraking og gitarlyd som forsvinner og kommer tilbake. Jeg har utelukket at det er jack-kabelen, strømledninga og gitaren det er noe galt med. Ampen det er snakk om er en VoxAD30VT.

Link to comment
Share on other sites

Vox bruker vel de billigste jack-kontaktene som går an å oppdrive, så det er mulig at det er korrosjon som er problemet, og da holder det gjerne med en rens av innjack'en.

Du kan også sjekke at det ikke er dårlig kontakt mellom høyttalerledningene og høyttaleren.

Link to comment
Share on other sites

Sarge: Begynner å bli noen år, ja. Helt glemt at det er rør i den, så det er kanskje der problemet ligger.

Prøvde å rense jack-inngangen, men det hadde ingen effekt. Skal sjekke kontakten mellom høytaler og ledning og.

Er det mulig at sikrikinga i den har gått, eller hadde det vært totalt stillhet, da? Spørs vel om det er et rørbytte som må til.

Link to comment
Share on other sites

Det røret ryker omtrent aldri normalt sett, da det kun blir tilført en meget liten spenning og/eller trekker minimalt med strøm i kretsen. Jeg ville ha løsnet røret og satt det inn igjen noen ganger.

Ellers er vel kontaktfeil i potmeter/kontakter e.l. "hot'e" forslag.

Og hvis sikringer ryker blir ampen helt mørk/tyst ja.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tipper også at det er potensiometeret som lager trøbbel.

En jack er bare en leder med jord, og jeg tviler på at den vil lage et slik problem som beskrevet.

Hvis ikke det er potten, så er det litt verre.. Kan være en Opamp eller transistor som er gåen. Greit med oscilloskop i slike tilfeller.. =p

Link to comment
Share on other sites

En jack er bare en leder med jord, og jeg tviler på at den vil lage et slik problem som beskrevet.

Kontaktfeil grunnet korrosjon e.l. , jackbøssinger med brytere som legger inngangen til jord osv kan gi de merkeligste problemer, som ofte også kan være litt forvirrende hvis man ikke er vant til å feilsøke på ting.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.