Web Analytics
Jump to content

Butikker i tyskland


EirikA
 Share

Recommended Posts

Hei, har litt ledig tid i sommerferien og utstyr jeg kunne tenkt meg å kjøpe.

I utgangspunke så er jeg litt på jakt etter en ekstra el. gitar og en pod hd300 pedal.

Også mulig jeg er intressert i en g30 sender, men bare for bruk av hjemme. Så det er vel kanskje litt unødvendig.

Men ser for meg at jeg da kan sette dette i pedalen, og kjøre trådløst headsett på og kunne traske rundt i min egen leilighet og spille uten å forstyre hun andre som til tider har migrene etc.

Men lurer på om noen vet om noen greie butikker i danmark og tyskland (flensburg område) som har nettside så det går an å se litt hva som fins før eventuelt avreise.

Ser i utgangspunke for meg en les paul eller explorer og kanskje da også epiphone eller esp.

Og brukt får jeg kanskje mer for pengene. Det greie med å reise slik er jo at jeg da kan bruke noen timer i butikken å prøvespille.

Ser for meg at det kanskje skal bli mulig å få dette til å bli under 6000,- dersom jeg får med meg 1 kompis som kan "dele" litt på toll mulighetene :)

Fant siden til thomann.de da jeg lette litt rundt, men ser disse holder til ganske midt i tyskland. Ser ikke helt for meg å kjøre så langt, tyskland er ikke så spennende :P

Link to comment
Share on other sites

Hei, jeg var i tyskland (Düsseldorf) tidligere i år og kikket tilfeldigvis på gitarer. Hadde ikke planer om å kjøpe noe, men forelsket meg i en nyyyydelig sort Gibson ES335. Butikken hadde ikke kunnskap om salg på eksport, og selv om jeg hadde fått tilbake tysk mva så betinger det visstnok at den norske mva-en må betales. En kjapp telefon til min lokale gitarbutikk viste at jeg uansett ikke hadde noe særlig å spare, og da bestemte jeg meg heller for å vente og kjøpe denne i Norge i stedet. Da får du service og garanti fra din forhandler (hvilket for meg er viktig) i tillegg. Så mitt råd er å kontakte forretningen i Tyskland på forhånd, sjekk dette rundt eksport, og ta en kontrolltelefon til en butikk i Norge og si hva du kan gi for gitaren. Min erfaring er at de strekker seg langt for å ikke tape salg til utlandet, og dersom vi alle kjøper utstyret vårt i utlandet så får vi snart ikke flere butikker igjen her hjemme:)

Link to comment
Share on other sites

Om du handler over disk i utlandet så får man ikke refundert tysk mva før man bekrefter at norsk mva er betalt nei.

I de fleste tilfeller er det vel heller ikke veldig mye å spare på å handle nytt i Europa. Brukte amerikanske gitarer i USA er vel der det er penger å spare.

Tenk også på at selv om en sjappe har nettside så er det ikke sikkert de har alt på lager i butikk. Dette gjelder vel spesielt kjeder kanskje, og ikke så mye enkeltbutikker.

Link to comment
Share on other sites

Kom nettopp tilbake fra en tur til Berlin, og det er sant som det er sagt - det er lite penger å spare på å kjøpe i Tyskland i stedet for i Norge. Unntaket er dersom du kommer over en gitar du liker som du kan få til en bra pris. "Billig-variantene" fra f eks Fender og Gibson kan variere en del i kvalitet (og ikke minst i hvor godt de er satt opp, men det er jo en annen diskusjon...), så du kan være heldig å finne et fantastisk eksemplar. Nå kjøres det vel også jevnlig kampanjer på Les Paul og mye annet snacks her hjemme, så jeg tviler på om du kan gjøre det helt store kuppet... Når det gjelder pedaler og annen elektronikk så er det mye enklere å forholde seg til norske forhandlere med tanke på garanti osv. Hvis jeg kjøper noe utenlands er det mest hvis jeg tilfeldig kommer over noe jeg har veldig lyst på akkurat der og da, eller at det er noe som er vanskelig å få tak i her hjemme.

Når det gjelder tysk moms er det to måter å ordne det på:

1. Kjøp i en butikk som har TaxFree-ordning, så får du igjen pengene når du forlater landet (hvis du vil ha cash i stedet for godskriving av kredittkortet trekker de fra et gebyr). Vær oppmerksom på at enkelte ordninger krever at du sender inn tollstemplet kvittering via post i stedet for å få pengene i Tax Refund-skranken.

2. Kjøp i en butikk som IKKE har TaxFree-ordning, og du kan likevel få refundert tysk moms når du forlater Tyskland, men da får du refundert et lavere beløp enn dersom butikken har vanlig TaxFree-opplegg.

I begge tilfellene må du være forberedt på å vise fram instrumentet til tollerne, før de setter stempel på skjemaet. Hvis du forlater Tyskland via en flyplass er det enkelt, men dersom du kjører med bil over grensen til Danmark er det kanskje ikke så lett å finne fram til tollbua. Du kan ikke få refundert tysk moms uten at tollerne har stemplet skjemaet. Jeg kjøpte en LAG ukulele i en butikk uten TaxFree-ordning og fikk igjen (delvis) tysk moms, men det hjalp vel at jeg spøkte med tollerne på noenlunde OK tysk og i tillegg tok en liten trudelutt på ukulelen :lol:

Dersom du er villig til å prøve noe nytt kan jeg anbefale å ta en kikk på LAG gitarer -LAG er et fransk merke som nesten ikke selges her i landet (det er vel Luthmann som har agenturet, men det virker ikke som om de pusher dette merket noe særlig). Jeg prøvde en par av de, og jeg må si at du fikk mye for pengene.

Hvis du skal innom København kan du sjekke ut disse butikkene:

Pedalsjappe

Lars Green

Link to comment
Share on other sites

Nå har Tyskland et par av europas største musikk/instrument butikker som kjører priser stort sett ingen andre kan konkurrere med, så å si at ting ikke er rimeligere i Tyskland er rett og slett ikke riktig. Sammenligner man snittprisen på f.eks Fender og Gibson er kanskje ikke forskjellen så stor, da disse kjører ganske like priser i hele verden, men stort sett alt annet er fort en hel god del rimeligere hos de store tyske varehusene. Vi snakker ofte om 50% forskjell i pris, selv med norsk moms på toppen og ikke minst et enormt vareutvalg.

Nå er jo bare problemet at disse aktørene holder til i henholdsvis Köln og Bamberg, som jo er max langt unna Flensburg om jeg ikke tar feil.

http://www.musicstore.com

http://www.thomann.de

Link to comment
Share on other sites

Gitarene er jeg usikre på, men når jeg ser på effekter så ser det ut som det er mye å spare selv om jeg dropper å få igjen tysk Mva.

Det jeg i utgangspunke har sett for meg av effekter er pod hd300 og G30 senderen.

Disse ligger på 229€ (nesten 1800 for g30en) og 309€ (ca 2400 for hd300en), en dette er da priser på prisene jeg finner på www.musicstore.com

sammenlignet med 4sound.no 2899(hd300) + 2799(g30) 5698 mot 4200.

men kanskje like lønnsomt å bare bestille senderen og kjøpe pedalen i norge.

Noen som har peiling på hva batterier g30en bruker? Kjedelig å oppdage i ettertid at det blir problematisk med batteriene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg forstår det slik at du har tenkt å kjøpe utstyr i en vanlig tysk butikk og ikke via en tysk nettbutikk, og da må du nok regne med at prisene er noe høyere. Når du i tillegg begrenser deg geografisk til Flensburg-området snevres jo antall muligheter inn. Jada, du kan alltids kjøre gjennom halve Tyskland for å komme til et større varehus, men det koster penger det også...

På den annen side; hvis du kjører landeveien i stedet for Autobahn er ikke Tyskland så kjedelig: Mange hyggelige små landsbyer, og du sover og spiser både godt og billig på gasthaus'ene underveis. Hvis du/dere vil oppleve den trivelige delen av Tyskland kan dere kjøre Romantische Strasse

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
  • Jøss. Tusen takk for infoen, det settes stor pris på. Neste må da være å få gjort noe med den gyselige lakken, ettersom den ikke er orginal så står jeg da med to muligheter. Prøve å fjerne den for å få frem orginal finishen eller finne ut hvilke farger de kom med da den var ny å re-lakkere den, men det sitter langt inne. Hadde vært best å prøve å få frem orginalen.   Med litt google translate så tror jeg at jeg bommet på årstall. Er nå rimelig sikker på at den er fra Juli 1959.    Ble også medlem av Wandre gruppa på facebook.    Tusen takk for hjelpen din mister. Var hwlt lost på hva dette var for en snodig sak. 
  • Fabrikken kom igang i 1958,så det er nok 58. Har ikke så mye mer,men kan si at det ser ut som disse gitarene er verd endel: https://www.guitar-list.com/compareprices/23856/us/electric%2Bguitars De har også en facebookside: https://www.facebook.com/groups/47506813863/?mibextid=HsNCOg Her er en side med bilder og info: https://www.fetishguitars.com/wandre/ Og en google oversettelse fra fransk wikipedia: "Wandré er en italiensk produsent av gitarer, spesielt elektriske, som var aktiv i årene 1957 til 1969. Markedsposisjonen var på den tiden ganske marginal, men den ekstreme originaliteten til kreasjonene har gjort det siden slutten av det 20. århundre. et ekte kultmerke. Den ekstravagante Antonio Pioli Antonio Vandre Pioli, med kallenavnet "Wandré" (født 6. juni 1926 i Cavriago, død 15. august 2004 i Montecchio Emilia) var sønn av en variert snekker innen lutheri, som etterlot seg en rekke kontrabasser, mandoliner og fioliner av utmerket faktura. . Meget ung, Antonio Pioli utmerker seg ved sin eventyrlyst, går våren 1944 inn i motstandsbevegelsen og tar maquis, knapt 18 år gammel. I etterkrigstiden ble han anleggsformann, jobbet en tid i Calabria, men returnerte til hjemlandet tidlig i 1957 for å ta opp farens spesialitet som luthier. En venn, hvis familie eide en fabrikk, ga ham et verksted for å utvikle denne aktiviteten der Wandré veldig raskt viste en overfylt fantasi i jakten på former og tekniske løsninger. Drevet av den økende suksessen til produksjonene hans, fikk han bygget en fabrikk i Cavriago som aldri hadde blitt sett, på en helt sirkulær plan, bygget på sine egne planer for å optimalisere naturlig belysning og for å forkorte overføringer fra ett verksted til et annet . Fra 1970-tallet mistet Antonio Pioli interessen for musikkinstrumenter og overførte sin sprudlende kreativitet til andre felt som design av skinnklær, tilpasning av motorsykler, maling, scenekunst, etc. Rundfabrikken Cavriago kom i drift i februar 1958. Dette var tiden da rock 'n' roll fortsatt var i sin spede begynnelse i Europa. Wandré-merket er det første i Italia som masseproduserer elektriske gitarer. Mesteparten av denne produksjonen ble først markedsført av det milanesiske firmaet Meazzi, under "Framez"-logoen. Deretter vil Wandré opprettholde et voksende partnerskap med Davoli-selskapet, kjent som en forsterkerprodusent, og som produserer mikrofonene som er montert på Wandré-gitarer. Firmaet var på sitt høydepunkt i årene 1960 til 1962. Wandré-gitarer ble distribuert i utviklede land, inkludert USA (spesielt under private merker som Avalon, Avanti, Noble, Orpheum). Men Cavriago-anlegget er ikke lenger tilstrekkelig til å møte etterspørselen, noe som vil tillate andre europeiske produsenter som har investert i overdreven industrialisering (Eko, Framus, Hagström) å ta markedsandeler. Wandré lot seg gradvis stå bak i løpet av 1960-tallet. Antonio Pioli var mye mer en kunstner enn en markedsføringsmann. Utformingen av instrumentene hans, med en dristighet som noen ganger anses som sjokkerende, avsetter flere potensielle kunder enn den tiltrekker seg. Dens tekniske nyvinninger (som aluminiumshalsen som går fra hodestokken til broen) er så i utakt med resten av markedet at de virker mistenkelige. Det er nettopp disse faktorene som vil føre til revalueringen av Wandré-gitarer fra 1980-tallet og fremover. ivrig ettertraktede og høyt rangerte samleobjekter (selv den enkleste Wandré får høye priser), så mye at det er rapporter om økende utseende av flere eller mindre dårlig imiterte forfalskninger. Foruten gitarer produserte Wandré elektriske basser, kontrabasser (først akustiske, deretter elektriske, uten lydboks) og lap steel-gitarer. Verdsatt for sitt uvanlige utseende, er Wandré-gitarer også verdsatt for sin karakteristiske lyd, litt jazzete med en metallisk undertone. Den amerikanske gitaristen og sangeren Budy Miller bruker veldig ofte en Wandré Soloist type 1964. Andre artister som Joe Perry, Sean Lennon, Eduardo Leal de la Gala, Yarol Pouaud, Matthieu Chedid spiller på Tri-lam 1960 og BB-modeller. Til hyllest til Antonio Pioli, for 10-årsdagen for hans død, ga den tyske produsenten Duesenberg ut i 2014 en ny modell av gitar kalt Wandrella, som ikke er en kopi av noen Wandré, men er inspirert av estetikken til Mark."
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.