Web Analytics
Jump to content

Problem med lydkort/PC


smp
 Share

Recommended Posts

Kjører Zoom H4n som lydkort med en bærbar PC (Lenovo 3000 N200 med windows 7) og Reaper. Har fungert veldig bra så langt, men nå i det siste har det oppstått et problem. Etter kort tid blir lyden fullstendig vrengt. Må restarte programmet for å få det bort, men det kommer tilbake innen kort tid. Har prøvd Zoomen på en stasjonær PC med Cubase LE5 og har ingen problemer her. Skal nevnes at det er en demoversjon av Reaper vi snakker om. Grunnen til at jeg absolutt vil bruke Reaper er fordi jeg bruker EZDrummer, og Cubase LE mangler VSTinstruments. Har lest et sted at det er kompabilitetsproblemer mellom Zoomen og AMD prossesorer, men her snakker Intel i begge PC-ene.

Edited by smp
Link to comment
Share on other sites

Pleier for det meste å mikke opp ampen, så er nok ikke de innebygde effektene. Tror det ligger noe i innstillingene på PC-en, eller at den rett og slett er for treig. Zoomen funker som fjell på stasjonær PC. Problemet er at jeg får bare med meg den bærbare når det er folkehøyskole til høsten.

Link to comment
Share on other sites

Problemet lå i at jeg hadde satt alt for kort latency i AISO settinga. Fikk bort problemet ved å sette den tilbake til de anbefalte 5 ms.

Edited by smp
Link to comment
Share on other sites

Mulig dumt spørsmål, men som dere forstår så er jeg ganske fersk innen hjemmeopptak. Når jeg setter 5 ms latency i innstillingene for ASIO-driveren, vil sporet jeg tar opp bli 5 ms forsinket eller vil bare lyden i monitorene, om jeg velger å kjøre lyden av gitaren ut av dem mens jeg tar opp, bli forsinket?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Men ... Jeg har dårlige erfaringer når det gjelder Windows ...

Da jeg fjerna proAudio, forsvant plutselig drivern til firepod lydkortet - sånn delvis.

Så la jeg inn div. spill; og igjen ble drivern til lydkortet ødelagt.

Så, om du har hatt den på kortere latency, og lagt inn noe apps i etterkant, så kanskje det er det som har fått

dråpen til å renne over? Windows er ikke det beste OS'et for realtime lyd, men det funker jo ...

Link to comment
Share on other sites

Så la jeg inn div. spill; og igjen ble drivern til lydkortet ødelagt.

Hva gjør spill på en pc som blir brukt som studiopc??

Uansett:

Alle PC'r som man installerer og avinstallerer mange programmer på, får etter hvert problemer. Dette har ikke nødvendigvis noe med Windows å gjøre, men fordi avinstallasjonsrutinene til de forskjellige programvareprodusentene ikke alltid er like bra. Det blir gjerne liggende igjen massevis av registeroppføringer, mapper og enkeltfiler. Crappy freewareprogrammer og spill generelt er helt jævlige sånn sett.

Skal du ha en maskin til å kjøre stabilt som studiopc, installerer du kun Windows + updates, nødvendige drivere (gjerne bruk Windows-driverne i stor grad hvis mulig, disse er ofte både mindre og mer stabile enn andre produsenters drivere) og til slutt nødvendig studioprogramvare og evnt cdbrenneprogram. Etter at du har sjekket at pc'n kjører stabilt, kobler du maskinen fra internett og kobler den aldri på igjen. Har du mulighet til å ta et image av harddisken, er det nå du gjør det. I.o.m. at maskinen ikke er på internett trenger du ikke antivirus eller andre programmer som kjører i bakgrunnen, i tillegg til at maskinen blir ikke fylt opp med crap. Skal du på nett, ha en pc/laptop i tillegg ved siden av deg på pulten. Har du behov for å bruke filer fra nett på studiomaskinen, overfører du de med minnepenn etter en virussjekk.

Kjøper du en ny pc, kan du starte med å avinstallere absolutt alt under "Legg til/fjern programmer" (heter vel bare Programmer under kontrollpanel i Win 7?). Ingenting annet enn Windows sine prosesser (+ evnt drivere til forskjellig hardware du bruker) har behov for å kjøre i bakgrunnen før du begynner å installere studioprogramvaren.

Litt "nazi-oppsett" dette her, men det er det som skal til for å få en maskin til å kjøre dønn stabilt over lengre tid. Samtlige pc'r jeg har vært borti som har blitt brukt på nett og til å spille spill på, har hatt behov for reinstallasjon etter kort tid for å holde stabilitet og ytelse oppe (minst en gang i året eller oftere bare for å holde ytelsen oppe). Og jeg har vært borti noen maskiner oppimellom for å si det sånn, det er jobben min :)

Unntaket er laptoper...skal du ha en mobil rigg med laptop så vil du kanskje ha i gang trådløskortet i tillegg til programvaren som styrer alle ekstraknapper på tastaturet. Skal du på nett må du ha antivirus også.

Jeg har stor forståelse for at mange kun har en pc, og ikke har råd til å kjøpe en dedikert studiopc. Men skal man bruke en gamingpc til studiojobbing, må du regne med at ting tryner. Da er det ikke snakk om _hvis_ det tryner, men _når_ det tryner.

Link to comment
Share on other sites

Hehe, jeg er heeelt enig med ditt oppsett. Jo, jeg bruker det mest for studioPC, men i tide og utide blir det noe spill. Men jeg HAR faktisk tatt image backup; itte no' problem å legge inn igjen. ;)

Har vel gjort det toppen 2 ganger, og da har jeg i tillegg kopiert ut prosjektene først, for så å kopiere tilbake.

Enden på visa: Ingen forandringer.

Så jeg har gode erfaringer på området her; har aldri i mitt liv mista ett eneste prosjekt grunnet HW/SW feil, manglende backup, og alt annet.

Viktig arbeid skal man ta ofte backup av, backup på andre HDD'er enn den som er på PC'n.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vegar Jørgenstuen

Det er sikkert feil detta her, men hvis du går inn på Kontrollpanel > Maskinvare og lyd > Lyd > Innspilling > Microphone > Avansert og krysser på boksen der det står ''Tillat programmer å ta full kontroll over denne enheten''. Den skal være krysset over.

Jeg vet ikke om det hjelper men det er verdt et forsøk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.